Fontos-e a kifogástalan vendég Wi-Fi egy szállodában, étteremben?

Vannak kérdések, amelyekre egyértelműek a válaszok. „Legyen ágy, legyen zuhany és legyen Wi-Fi” – fogalmazott Flesch Tamás, a Continental Group vezetője, az MSZÉSZ elnöke egy 2019-es konferencián. A megfogalmazásból is egyértelműen kiderül, hogy a szálláshelyek, vendéglátóhelyek megítélésénél, a vendégelégedettségi szempontok között kiemelkedő jelentőségű az internetkapcsolat minősége. (X)

De mitől lesz kifogástalan a Wi-Fi?

A legolcsóbb vendég a visszatérő vendég. Mi teszi őt elégedetté? Ha a szállodai Wi-Fi nemcsak hogy az otthoni nettel versenyez, hanem akár jobb is annál. Ezért sajnos a Wi-Fi-re is igaz az, ami a matracokra: adott időközönként cserére szorul. A kérdés, hogyan válhat költségből beruházássá a Wi-Fi fejlesztés.

A szállodai Wi-Fi szolgáltatás ma már nem elégíthető ki egy recepcióra kihelyezett routerrel. Olyan nagy igénybevételű rendszerek szükségesek, melyek hibamentesen, az adatbiztonságot is szem előtt tartva működnek, és egyszerre szolgálják a vendégek kényelmét, valamint a szálloda értékesítési céljait.

Mit kell tudnia egy szállodai Wi-Fi rendszernek?

Először is tökéletes Wi-Fi élményt kell biztosítania a vendégnek – kikapcsolódni jött, nem bosszankodni. Mi kell ehhez:

  • A vendég egyetlen, egységes Wi-Fi hálózatot használhasson a szálloda, étterem teljes területén, amihez egyetlen, a recepción kapott jelszóval (vagy akár Facebook becsekkolással) férhet hozzá.
  • Minden vendégnek jusson a vendéglátóhely, szálláshely előfizetéséből – egyetlen vendég ne használhassa el a teljes kapacitást.
  • Ha a vendégnek problémája van az internetkapcsolatával, kapjon szakértő segítséget – akár távolról, a rendszer üzemeltetőjétől.

    A TP-Link Omada Panzó, Étterem és Szállodai Wi-Fi megoldásai pontosan ezeket az előnyöket biztosítják. Sőt, még ennél is többet:
  • Az adatbiztonsági törvénnyel összhangban biztosítják a vendégforgalom nyomon követhetőségét, az esetleges jogsértések visszakereshetőségét.

  • Marketing eszközöket kínálnak a Wi-Fi hálózatra csatlakozó vendég készülékek irányába.

  • A vendéghálózat mellett belső Wi-Fi hálózatot is biztosítanak a kollégáknak.

Bonyolult és költséges rendszer? Ez ide sok lesz.

Attól eltekintve, hogy egyetlen adatvédelmi bírság költsége jelentősebb lehet, mint egy védelmet kínáló Omada rendszer ára, a beszerzést számos tényező segítheti.

A TP-Link Omada rendszer szabadon bővíthető akár egyetlen eszköztől több száz készülékig – licencdíjak nélkül. Minden telepített rendszerre 5 év garancia érvényes, ráadásul számos pályázati forrás – így a magánszálláshelyek fejlesztését segítő Kisfaludy pályázat – elszámolható költségei között is szerepel a Wi-Fi fejlesztés.

Segíthetünk?

Kérje ingyenes felmérésünket, melynek során felmérjük a szálloda, étterem jelenlegi Wi-Fi lefedettségét, majd javaslatot teszünk egy jobb rendszer kiépítésére. Amennyiben mellettünk dönt, kedvező finanszírozással vagy a meglévő rendszer beszámításával is segítjük beruházását.

Éljen a Turizmus Online olvasóinak szóló extra 15%-os kedvezménnyel!

Weboldalunkon még többet megtudhat a TP-Link Omada Panzió Wi-Fi és TP-Link Omada Étterem Wi-Fi szolgáltatásainkról, és a kedvezményes kupont is megtalálja!

Íme a tökéletes Wi-Fi – iskoláknak, hoteleknek és vállalkozásoknak!

{youtube|id=a97VxjWRmhg}


Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények

Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények 

Az idei évben különös figyelmet kap a Balaton négyévszakos turizmusa, míg a nemzetközi vendégek közül Szlovákia mutatkozik be különleges gasztronómiájával és kulturális örökségével.
 Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon

Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon 

Látványos nemzetközi snowboard-verseny, tökéletes hó és minden pályán zavartalan nyitvatartás várja a sízőket a hétvégén Mátraszentistvánon.
Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban

Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban 

Egy nappal hosszabb lesz a STRAND Fesztivál.
NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés

NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés 

Visszavonják a társadalmi egyeztetésre bocsátott rendelettervezetet, amely a szálláshely-minősítési tevékenységhez kapcsolódó igazgatási szolgáltatási díjak szabályozását célozta.
Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen

Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen 

A Skanzen házaiba ugyan még nem térhetünkk be, de sétálhatunk, túrázhatunk a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó 75 hektáros területen.
Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából

Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet

Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet 

Az Utazás kiállítás szakmai napján a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezésében megrendezésre kerülő konferencián a hazai turizmus szereplői osztották meg tapasztalataikat.
Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban

Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban 

A Mezőgazdasági Múzeum szervezői egyedülálló farsangi kalandra hívják a családokat 2025. március 1-jén a Vajdahunyad várába. Egy napra gyermekeinkből lehet tehenész, lovász, gabonatermesztő vagy szatócsboltos.
PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások

PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások 

A hazai cégvezetők 70 százaléka számít globális gazdaság gyorsulására, 60 százalék a hazai gazdasággal kapcsolatban is optimistán nyilatkozott, míg saját vállalata növekedésében mindössze 39 százalék bízik.
Így zajlott a jubileumi BCEFW

Így zajlott a jubileumi BCEFW 

A Budapest Central European Fashion Week (BCEFW) az elmúlt években a régió egyik legjelentősebb divateseményévé vált, a 15. szezon pedig minden eddiginél színesebb programmal és új nemzetközi együttműködésekkel ünnepelte a közép-európai divatot február 10-16. között.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.