Fontos-e a kifogástalan vendég Wi-Fi egy szállodában, étteremben?

Vannak kérdések, amelyekre egyértelműek a válaszok. „Legyen ágy, legyen zuhany és legyen Wi-Fi” – fogalmazott Flesch Tamás, a Continental Group vezetője, az MSZÉSZ elnöke egy 2019-es konferencián. A megfogalmazásból is egyértelműen kiderül, hogy a szálláshelyek, vendéglátóhelyek megítélésénél, a vendégelégedettségi szempontok között kiemelkedő jelentőségű az internetkapcsolat minősége. (X)

De mitől lesz kifogástalan a Wi-Fi?

A legolcsóbb vendég a visszatérő vendég. Mi teszi őt elégedetté? Ha a szállodai Wi-Fi nemcsak hogy az otthoni nettel versenyez, hanem akár jobb is annál. Ezért sajnos a Wi-Fi-re is igaz az, ami a matracokra: adott időközönként cserére szorul. A kérdés, hogyan válhat költségből beruházássá a Wi-Fi fejlesztés.

A szállodai Wi-Fi szolgáltatás ma már nem elégíthető ki egy recepcióra kihelyezett routerrel. Olyan nagy igénybevételű rendszerek szükségesek, melyek hibamentesen, az adatbiztonságot is szem előtt tartva működnek, és egyszerre szolgálják a vendégek kényelmét, valamint a szálloda értékesítési céljait.

Mit kell tudnia egy szállodai Wi-Fi rendszernek?

Először is tökéletes Wi-Fi élményt kell biztosítania a vendégnek – kikapcsolódni jött, nem bosszankodni. Mi kell ehhez:

  • A vendég egyetlen, egységes Wi-Fi hálózatot használhasson a szálloda, étterem teljes területén, amihez egyetlen, a recepción kapott jelszóval (vagy akár Facebook becsekkolással) férhet hozzá.
  • Minden vendégnek jusson a vendéglátóhely, szálláshely előfizetéséből – egyetlen vendég ne használhassa el a teljes kapacitást.
  • Ha a vendégnek problémája van az internetkapcsolatával, kapjon szakértő segítséget – akár távolról, a rendszer üzemeltetőjétől.

    A TP-Link Omada Panzó, Étterem és Szállodai Wi-Fi megoldásai pontosan ezeket az előnyöket biztosítják. Sőt, még ennél is többet:
  • Az adatbiztonsági törvénnyel összhangban biztosítják a vendégforgalom nyomon követhetőségét, az esetleges jogsértések visszakereshetőségét.

  • Marketing eszközöket kínálnak a Wi-Fi hálózatra csatlakozó vendég készülékek irányába.

  • A vendéghálózat mellett belső Wi-Fi hálózatot is biztosítanak a kollégáknak.

Bonyolult és költséges rendszer? Ez ide sok lesz.

Attól eltekintve, hogy egyetlen adatvédelmi bírság költsége jelentősebb lehet, mint egy védelmet kínáló Omada rendszer ára, a beszerzést számos tényező segítheti.

A TP-Link Omada rendszer szabadon bővíthető akár egyetlen eszköztől több száz készülékig – licencdíjak nélkül. Minden telepített rendszerre 5 év garancia érvényes, ráadásul számos pályázati forrás – így a magánszálláshelyek fejlesztését segítő Kisfaludy pályázat – elszámolható költségei között is szerepel a Wi-Fi fejlesztés.

Segíthetünk?

Kérje ingyenes felmérésünket, melynek során felmérjük a szálloda, étterem jelenlegi Wi-Fi lefedettségét, majd javaslatot teszünk egy jobb rendszer kiépítésére. Amennyiben mellettünk dönt, kedvező finanszírozással vagy a meglévő rendszer beszámításával is segítjük beruházását.

Éljen a Turizmus Online olvasóinak szóló extra 15%-os kedvezménnyel!

Weboldalunkon még többet megtudhat a TP-Link Omada Panzió Wi-Fi és TP-Link Omada Étterem Wi-Fi szolgáltatásainkról, és a kedvezményes kupont is megtalálja!

Íme a tökéletes Wi-Fi – iskoláknak, hoteleknek és vállalkozásoknak!

{youtube|id=a97VxjWRmhg}


A szakma reagálása a SZÉP-kártya felhasználásának változásáról

A szakma reagálása a SZÉP-kártya felhasználásának változásáról 

A SZÉP-kártya felhasználási szabályainak 2025. január elsejei módosítása milyen hatással lehet a hazai turizmus és vendéglátás szektorra?
Vitézy Dávid 5 pontba szedte, miért hintették be sóval Budapest marketingcégét

Vitézy Dávid 5 pontba szedte, miért hintették be sóval Budapest marketingcégét 

A közlekedési szakértőként elhíresült politikus legfrissebb Facebook bejegyzésében részletesen beszámol arról, miért tartotta fontosnak, hogy a 2025. évi költségvetésben megvonják a főváros marketingügynökségének, a Budapest Brand forrásainak nagy részét.
Egy korszak vége: bezár az ikonikus Körszálló

Egy korszak vége: bezár az ikonikus Körszálló 

Október végén robbant a hír, hogy lebontás fenyegeti a Körszállót, hivatalos nevén a Hotel Budapestet, most újabb részletek derültek ki.
Márciusban életre kel a rakpart

Márciusban életre kel a rakpart 

Télen kell készülni a nyárra, idén is lesz rakpartnyitás, nem is akárhogy – írta a főpolgármester a Facebook-oldalán csütörtökön.
Szlovák-magyar összefogás Somoskő és Salgó váránál

Szlovák-magyar összefogás Somoskő és Salgó váránál 

Közösen dolgozik Salgótarján és a szlovákiai Sátorosbánya önkormányzata, valamint a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum Somoskő és Salgó várainak értékmentésén európai uniós támogatással.
Egyelőre két hazai síterep működik, de hétvégén nyithat a többi is

Egyelőre két hazai síterep működik, de hétvégén nyithat a többi is 

Szerdán több helyen hullott néhány centiméter hó, de ez még nem elegendő a sípályák üzemeltetéséhez.
Globális rendezvényiparági előrejelzés 2025-re

Globális rendezvényiparági előrejelzés 2025-re 

Egy friss tanulmány áttekintést ad a globális rendezvényágazat idei évi kilátásairól, trendjeiről.
Így kerülte ki egy budapesti apartmankomplexum az Airbnb tilalmat

Így kerülte ki egy budapesti apartmankomplexum az Airbnb tilalmat 

A Király utcai Central Passage Társasház már megtalálta a módját, hogy továbbra is szálláshelyként működhessenek a lakásai.
Izgalmas kiállítás Füreden, a magyarok egyik nagy festőjének műveiből

Izgalmas kiállítás Füreden, a magyarok egyik nagy festőjének műveiből 

Egy híres magyar művész képei az űrben és David Bowie szívében is helyet kaptak. Most alkotásaival a Balatonra csalogatják a turistákat. A Vasarely kiállítás január 18-tól március 9-ig lesz látható Balatonfüreden.
Miniszteri ígéret: június 30-ára megnyílhat ismét a miskolctapolcai barlangfürdő

Miniszteri ígéret: június 30-ára megnyílhat ismét a miskolctapolcai barlangfürdő 

Az ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.