Mallorcával, Szardíniával és amerikai városlátogatásokkal újít az utazom.com

Az ország 7. legnagyobbb utaztatója az Utazás Kiállításon mutatta be 2019-es árualapját viszonteladóinak.

Az utazásszervező 20 százalékos, 500 millió forint értékű vagyoni biztosítéka 2,5 milliárd forintig nyújt fedezetet. Az utazom.com a 7. legnagyobb túraszervező az országban 64 fős csapattal, 15 fős referatúrával. "A kaución felül a társaság szabadon választható felelősségbiztosítással is rendelkezik teljeskörűen Európa és Ázsia egész területére - mondta el Szokodi Béla, partnerkapcsolati menedzser aki hozzátette, idén új forgalomarányos, sávos jutalékrendszert vezetnek be. Az alapjutalék egyébként 12 százalékos.

A korábban Travel Service nevet viselő Smartwings-szel és menetrend szerinti, többnyire Wizz Air és Rynair járatokkal programozzák úti céljaikat, amelyet többek között az ügyvezető igazgató Fajta Gábor részletesen ismertetett kiemelve a garanciális lekötésű topszállodáikat, a családbarát hoteleket, az egyes szálláshelyek, úti célok sajátosságait, hozzájuk kapcsolódó kulisszatitkokkal, valamint a transzfereket és az asszisztenciát. A utazom.com Horvátországba, Olaszországba, Spanyolországba, Görögországba, Bulgáriába, Máltára, Ciprusra, Portugáliába és Dubaiba kínál nyaraló-szabadidős programokat, ezenkívül vannak körutazásaik és városlátogatásaik is.

Dél-Ciprussal kapcsoltban elhangzott, hogy a töröknél gyengébb színvonalú all inclusive szolgáltatásokat nyújtanak itt a szállodák, Észak-Cipruson azonban majdnem minden szálloda ötcsillagos színvonalú. Az úti cél különlegessége, hogy 5,7,9, 10,11 napos turnusok is foglalhatók.

Görögország tavaly debütált a társaság árualapjában. Korfut, Rodoszt és az utasok körében legnépszerűbb Zakinthoszt programozzák charterekkel, idén Korfura pedig már menetrendszerinti járatokkal is. Idén nyárra növelték kapacitásaikat a járatokon és a szálláshelyeken egyaránt. A chartereket biztosító Smartwings-nél újdonság, hogy a feladott poggyász súlykerete 23, a kézipoggyászé 8 kg-ra emelkedett. Tavaly Görögországban bevezették az üdülőhelyi illetéket, amelyeket szobánként kell fizetni, és államilag meghatározott egységes díja van minden településen. Ezt feltünteti majd az iroda ajánlataiban. Rodoszra kínálja a cég a legnagyobb kapacitásokat, itt két új ház is szerepel a kínálatukban, a magyar piacon exkluzívan csak náluk: Falirakin a Nikos és a Thalassa Apartmanok.

Horvátországban apartmanok, üdülőtelepek, panziók, hotelek foglalhatók kínálatukban, amelyek esetében valós időben látják a viszonteladók a szabad kapacitásokat, az utazom.com online foglalási rendszerének köszönhetően. A horvát szálláshelyek előnye, hogy akár már 3 éjszakától is foglalhatók és rugalmasak az érkezés és távozás napját illetően. Figyelemreméltő trend, hogy a tulajdonosok sorra újítják fel a szálláshelyeket, minőségi fejlesztések történnek. Medulinban a Tramontana Panzió szintén új, és csak az utazom.com tölti Magyarországról. Idén is szerepel a családok kedvence, a Bulgária, amely tavaly debütált az iroda árualapjában és charterjáratokkal szállítják az utasokat.

Az év spanyol újdonsága Mallorca a Wizz Air menetrend szerinti járatain, de várhatón áttérnek a kedvezőbb árú hamarosan induló Ryanair járatra. Budapestről heti 3, Debrecenből heti 1 járatuk lesz a spanyol szigetre. A Costa Brava idén már Debrecenből is elérhető és a teljes partszakaszon magyar nyelvű asszisztenciát kínálnak. A Costa del Sol-on egyre népszerűbbek a 7,9,10,11 éjszakás tört turnusok. Ebben a régióban a kirándulások fix napokon indulnak olyan nemzetközi vonzerejű városokba mint Granada, Cordoba, Sevilla vagy Gibraltár. Máltáról elhangzott, hogy itt a rövidebb turnusok is népszerűek, mivel a szigetország városlátogató úti célként is kedvelt.

Az olaszországi kínálatban újdonságnak számítanak az utazom.com-nál a farmházak és a 3-5 csillagos hotelek Toszkánában. Ezek kombinálhatók olasz adriai üdüléssel. Újdonság Szardínia is, Alghero régióba indít utakat a társaság valamint a Cagliari részre, ahol lesz magyar asszisztencia. Az utóbbi ajánlatai feltöltés alatt vannak még. Maderiával kapcsolatban elhangzott hogy, magyar nyelvű kirándulás elérhető, a hajmeresztő szerpentinek gyakorlott vezetőt kívánnak és sziklás tengerpartjai miatt a sziget nem kimondott üdülőhely. 

Dubait pár éve kisség félve kezdték el programozni nyáron, de bebizonyosodott, hogy a forróság ellenére nyáron is nagy siker az úti cél. Ebben az évszakban egy Costa Del Sol-i program árából is ki lehet jutni Dubaiba a hotelek jóvoltából, amelyek gyakran ingyen félpanziót ajánlanak fel vendégcsalogatónak. Nyáron a tengerparti hoteleket ajánlja elsősorban az iroda. Abu Dhabit és az all inclusive szállodáival az Emirátusokban egyedinek számító Ras Al Khaimah-t is kínálják.

Kína, Izrael, Baltikum, Portugália körutaikat a szakmában is elismert idegenvezetők bonyolítják és a programok rengeteg látnivalót ölelnek fel. Kínát sok család keresi vakációs céllal, így júniusban is beiktattak egy indulást. Közkívánatra pedig egy szeptemberi debreceni indulással is elérhetővé tették az izraeli körútjukat, egy tel-avivi strandolós szabadnappal kiegészítve.

Nyáron is kínálnak egzotikus utakat Thaiföldre, Balira, Kubába, Dominikára, Mauritiusra és a Seychelles-szigetekre. Városlátogatásaik terén újdonság, hogy Európán kívül is kínálnak már programokat New Yorkba és Miamiba.

Idén először belevágnak az idegenvezetős csoportos városnézésekbe is Rómában és Barcelonában ott élő magyar hivatalos guide-dal. Változás, hogy csak Párizsban hagyják meg a 2 éjszakás turnust, mindenütt másutt 3 éjszakásak lesznek városlátogatásaik, amelyekhez mostantól legalább 3 csillagos szállodákat kínálnak. Portóban és Lisszabonban magyar nyelvű idegenvezetés elérhető a társaság árualapjában.

Forrás: Turizmus Online


Nem lesz többet Balaton Sound?

Nem lesz többet Balaton Sound? 

A rendezvény esetleges megszűnéséről már korábban is felreppentek pletykák.
Így kerülhetőek el a nyári balesetek

Így kerülhetőek el a nyári balesetek 

A nyári szabadságok veszélyeire figyelmeztetnek a szakértők.
Itt az elmúlt időszakot elemző, legfrissebb Turizmus Konjunktúra Index

Itt az elmúlt időszakot elemző, legfrissebb Turizmus Konjunktúra Index 

A VIMOSZ szakmai társszervezetekkel közösen havi gyakorisággal méri a turizmusban a konjunktúra várható alakulását és publikálja a Turizmus Konjunktúra Indexet.
Sétáló Utca Zene programsorozat Keszthelyen

Sétáló Utca Zene programsorozat Keszthelyen 

A keszthelyi sétálóutcán felállított színpadon keszthelyi és keszthelyi kötődésű zenészek mutatják be produkcióikat a júliusi és augusztusi estéken.
Kulturális turizmus díj  pályázat - hazai településeknek

Kulturális turizmus díj pályázat - hazai településeknek 

Megnyílt a jelentkezési és jelölési lehetőség a 6. Art is Business Díjra.
Zendaya beköltözött a Madame Tussauds-ba

Zendaya beköltözött a Madame Tussauds-ba 

Zendaya egy igazán különleges teremben kapott helyet...
 Látványos Disney szökőkút-show érkezik Budapestre

Látványos Disney szökőkút-show érkezik Budapestre 

A Disney idén nyáron egy különleges műsorral örvendezteti meg a közönséget, kicsiket és nagyok egyaránt elrepítve egy kalandokkal, varázslattal és felejthetetlen hősökkel teli világába
Egyedi koncepció, festői környezet - ez a Váralja Akusztik

Egyedi koncepció, festői környezet - ez a Váralja Akusztik 

Boldogkőváralja kivételes helyszínén, a Téka tábor festői környezetében jön idén is a rusztikus könnyűzenei fesztivál 2024 augusztus 9-10-11 között.
Beindult a koncertszezon a fertődi kastély falai között

Beindult a koncertszezon a fertődi kastély falai között 

A fertődi Esterházy-kastély csodálatos Apolló-terme ad otthont az immár hagyományosnak számító nyári programsorozatnak.
Dőlnek a repülőutas kárbejelentések - mikor fizet a biztosító automatikusan?

Dőlnek a repülőutas kárbejelentések - mikor fizet a biztosító automatikusan? 

A biztosítók többsége hangsúlyozza: a légijáratok törlése, késése esetén a légitársaság köteles kártérítést fizetni.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.