Tizedszer is Magyar Turizmus Minőségi Díj

A Magyar Turizmus Minőségi díjat 31 szolgáltató – köztük 21 szálláshely és 10 vendéglátóhely – képviselője vehette át január 27-én a Hiltonban megrendezett ünnepségen, ahol egyben aláírták a védjegyrendszer akkreditációjának újabb ötéves meghosszabbítását.

Az ünnepségen Glattfelder Béla gazdaságszabályozásért felelős államtitkár köszöntötte a megjelenteket, és röviden szólt a nemzetgazdaságban kiemelt helyet elfoglaló idegenforgalom helyzetéről. Fontosnak tartotta, hogy a tavaly rekordteljesítményt elért idegenforgalomban, vagyis a szolgáltatásokban még jobban kell törekedni a minőségre, hivatkozva a világszerte egyre élesedő versenyre.

A Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója a pályázati rendszerről beszélt, amely célja szerint a kis- és középvállalkozások, szolgáltatók minőségi munkáját hivatott emelni. Faragó Péter szerint szakmájuk legkiválóbbjai vehették most át a díjat.

Az MT Zrt. programjában részt vevők száma évről évre egyre gyarapszik, ami hozzájárul Magyarország, mint minőségi úti cél hírnevéhez – mondta Christian de Barrin, a HOTREC (az EU tagországok szállodai és vendéglátó szövetségeinek szakmai szervezete) vezérigazgatója, aki bejelentette: az MT Zrt. pályázatát a HOTREC a legkisebb kétséget kizáróan fogadta el, döntésük értelmében a díjnyertes éttermek és szállodák jogosultak a European Hospitality Quality (EHQ) minősítési rendszer elismerést jelző Q jel használatára is.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, Niklai Ákos a minőségről szóló folyamatos tájékoztatást emelte ki, és hogy a Magyar Turizmus Minőségi Díj és Hotelstars kiegészítik egymást.

Újabb öt évre akkreditálták a védjegyrendszert

A díjátadón az önkéntes jelentkezésen alapuló védjegyrendszer akkreditációját újabb öt évre, 2020-ig meghosszabbította a HOTREC, a Szállodák és Vendéglátóhelyek Európai Szövetsége. A díjátadón Christian de Barrin, valamint Niklai Ákos aláírták, és átadták az új EHQ tanúsítványt dr. Faragó Péternek.

A díjazottak közt volt a Szekszárdon működő „Ízlelő, a családbarát étterem”, amelynek dolgozói közül a két vezető kivételével mindannyian megváltozott munkaképességűek. Mészáros Andrea, a Kék Madár Alapítvány ügyvezetőjének régi álma valósult meg, amikor az étterem megszületett, majd most, amikor az Ízlelő, amelyet Szekszárdon annyian szeretnek, ilyen eredményt ért el. Andrea szerint ez egy olyan hely, ahol a fogyatékossággal élők lehetőséget kaphatnak bemutatni képességeik sokszínűségét, és a legtöbbjüket jellemző lenyűgöző akaraterőt. Egy hely, ahová betérve meggyőződhetünk arról, hogy megfelelő körülmények biztosítása esetén szinte mindenre képes lehet egy fogyatékossággal élő is.

A Magyar Turizmus Minőségi Díj pályázatot évente egyszer hirdeti meg a Magyar Turizmus (MT) Zrt. A díj 3 évig érvényes, nyertese ez idő alatt jogosult a Q-logó és a cím használatára. Jelenleg 84 szálloda, 19 étterem, összesen 103 szolgáltató bejáratánál látható a tábla.

2014. évi díjazottak

Új jelentkezők

Éttermek:

Haxen Király Étterem, Budapest

Ízlelő a családbarát étterem, Szekszárd

Tenkes Csárda, Csarnóta

Vadvirág Étterem, Kozárd

Szállodák:

Art Hotel Szeged, Szeged

Budapest Airport Hotel Stáció Wellness és Konferencia, Vecsés

Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont, Kecskemét

Kristály Imperial Hotel****& Esterházy Étterem, Tata

Wellness Hotel Katalin, Gyenesdiás

Megújító pályázók

Éttermek:

Borclub Étterem és Vinotéka, Mosonmagyaróvár

La Mareda Étterem, Győr

Tanyacsárda, Lajosmizse

Tercia Fertőendréd Étterem, Fertőendréd

Tercia Hubertus Étterem, Sopron

Tercia Kópháza Étterem, Kópháza

Szállodák:

Danubius Health Spa Resort Aqua, Hévíz

Danubius Health Spa Resort Bük, Bükfürdő

Danubius Health Spa Resort Hévíz, Hévíz

Globall Sport és Wellness Hotel, Telki

ibis Budapest Centrum, Budapest

ibis Budapest City, Budapest

Mercure Budapest Buda, Budapest

Mercure Budapest Duna, Budapest

Mercure Budapest Korona, Budapest

Mercure Budapest Metropol, Budapest

Novotel Szeged, Szeged

Novotel Székesfehárvár, Székesfehérvár

Opera Garden Hotel & Apartments, Budapest

Sofitel Budapest Chain Bridge Hotel, Budapest

Spirit Hotel Thermal SPA, Sárvár

Szalajka Liget Hotel és Apartmanházak, Szilvásvárad


Flash Award: lezárult a jelentkezés, már bírálják a pályázatokat

Flash Award: lezárult a jelentkezés, már bírálják a pályázatokat 

Hatvanhárom pályázat érkezett a MaReSz idei versenyére.
Első önálló koncertjét adja Budapesten a skót sztárzenekar

Első önálló koncertjét adja Budapesten a skót sztárzenekar 

Június 11-én először lép fel önálló koncerttel Magyarországon a Biffy Clyro.
Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány

Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány 

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Rábapordányban is találtak ragadós száj- és körömfájásban fertőzött szarvasmarhát.
Májusban jön a Budapest100

Májusban jön a Budapest100 

Rekordmennyiségű ház- és közösségi kert nyitja meg idén a kapuit.
Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban

Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban 

Izgalmas kalanddal várja a DinoPark KÖKI látogatóit a húsvéti ünnepek alatt.
Kényelmes megoldások kis lakásokba: a sarokkanapé

Kényelmes megoldások kis lakásokba: a sarokkanapé 

Az apró lakásokban gyakran megtapasztalható, hogy a hely kihasználása szinte művészetté válik.
Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok

Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok 

Két hétvége, négy rendezvény: tavaszi pezsgés Esztergomban.
Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba

Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba 

Húsvét a Madame Tussauds Budapestben: programok és új figurák várják a látogatókat.
A szendvicspanelek előnyei és lehetőségei a modern építészetben

A szendvicspanelek előnyei és lehetőségei a modern építészetben 

A modern építkezési gyakorlatokban a szendvicspanel technológia egyre népszerűbbé válik Magyarországon. Bár az Egyesült Államokban és más nyugati országokban már régóta előszeretettel használják ezt az építési metódust, hazánkban még sokan kételyekkel szemlélik. 
Nincs húsvét Tojás-kút nélkül

Nincs húsvét Tojás-kút nélkül 

Húsvét és tavaszi szünet Székesfehérváron.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.