Újfajta építőjátékok és a transformers robotok

Ki ne szeretné meglepni gyermekét egy különleges játékkal? Cikkünkben hozunk pár tippet ahhoz, mely modelleket célszerű közelebbről szemügyre venni a játékboltok polcain.

A robotjátékok változatai

Mindössze néhány évre volt szükség és a Transformers filmek olyan sikert arattak, hogy nevük rögtön egybeforrt minden átalakítható robotfigurával. Nem sok ilyen játék van, amely nevét átörökítette más hasonló játékokra is, ilyen még a matchbox a kisautóknál vagy sokszor legónak hívják a különféle építőjátékokat is, függetlenül a gyártótól.

Egy játék robot már nem csupán a Transformers filmhősök figuráit jeleníti meg. Ahogy a technológia töretlenül fejlődik, a robottechnika legújabb vívmányai a játékboltokban is tetten érhetők, annak kicsinyített változataiban. A Régiójáték webshop kínálatában a tudományok iránt érdeklődő, kísérletező hajlamú gyerekeknek is akad felfedeznivaló.

A programozható robotok különálló alkatrészekből rakhatók össze. Így nem csupán a megépítése a kreatív feladat, hanem azt követő pálya kialakítása, amin a robot a programozásának köszönhetően végighaladhat. Ráadásul a robot egyes elemei felcserélhetők, így az új tulajdonosa döntheti majd el, hogy az hogyan nézzen ki a végleges állapotában. A karjai mágnesesek, így az útjába kerülő minden fémet összegyűjti.

Sokak kedvence a távirányítású robotkutya, amely egy fantasztikus interaktív játék, tele szórakoztató funkciókkal. A rádióvezérelt, dobermann fajtát imitáló modell már több változatban elérhető.

Akik inkább visszatérnének a hagyományosabb építős játékok kategóriába, azok is jó helyen járnak, ha a Régiójáték webshop polcain keresgélnek.

A kreativitás életre keltése

A játék robotokon túl már az építős játékok kínálatában is igen széles azon típusok száma, amelyek valamilyen módon oktatják, fejlesztik a gyermekeket, az építésen túl más funkciókat is behozva a játékba. A tradicionális, évtizedek óta köztudatban lévő műanyag és fa építőkockákon túl mára már igen szerteágazó a különféle interaktív konstrukciók megjelenése. Ezek közül is nagy népszerűségnek örvendenek a gravitációt valamilyen módon kihasználó és a mágneses típusú alkotó játékok.

A mágneses rudak és kockák megismertetik a gyerekekkel a saját világ teremtésének élményét. A legújabb fejlesztések eredményei az interaktív márványfutó rendszerek, amelyek tematikus világok felépítésének lehetőségét adják meg kicsiknek és nagyoknak egyaránt, ezáltal biztosítva akár órákon keresztül tartó szórakozást.

A dzsungel, a jég, a sivatag és az óceán világához számtalan állatfigura és alkatrész tartozik. A játékok különlegessége, hogy megújuló alapanyagokból készülnek. A játékelemek nagy számban variálhatók, így csak a képzelet szabhat határt az újfajta kombinációk megalkotásának.

Puzzle szőnyegek a kisebbeknek

Az építkezés már egészen kiskorban elkezdődhet, a nagy méretű habszivacs szőnyegek puzzle szerű elrendezése által. A termetes alakzatok a kicsik számára is könnyen kirakhatók, amelyet segítenek az ismert mesehősök képei. Az átmenetet az építős játékok irányába a puha építőkockák jelenthetik, amelyek sokszínű szettekben kaphatók.


Teltház a golfszezon legmenőbb versenyén

Teltház a golfszezon legmenőbb versenyén 

Teltházzal, több, mint száz versenyzővel és kiemelt érdeklődés mellett rendezték meg az idei szezon eddigi legsikeresebb versenyét.
Kádár-kockák a Skanzenben

Kádár-kockák a Skanzenben 

A kockaház. Lakóház, életforma és annak reprezentációja a Kádár-korban címmel nyílt kiállítás június 21-én a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Skanzen Galériában.
Nyitva a Flava-brand legújabb tagja

Nyitva a Flava-brand legújabb tagja 

Lehetőséget kínálva arra, hogy Budapesten maradva, nyáron a fővárosban találjanak rá a természetközeli pihenés és felfrissülés lehetőségére a városlakók.
Új arculatot kapott a Miskolc Pass

Új arculatot kapott a Miskolc Pass 

Megújult arculattal, számos új partnerrel jelentkezik a Miskolc Pass turisztikai kártya.
Titkos kódok és szimbólumok a kiállításon

Titkos kódok és szimbólumok a kiállításon 

Összművészeti eseménnyel zárul a szentendrei Virágnyelven kiállítás.
17. századi női papucs került elő a veszprémi várnegyedben

17. századi női papucs került elő a veszprémi várnegyedben 

A különleges leletet már a Múzeumok Éjszakáján megnézhetik az érdeklődők a veszprémi várnegyed Work in Progress kiállításán.
Indul Tokaj legmenőbb éjszakai futása

Indul Tokaj legmenőbb éjszakai futása 

Június 28-án nemzetközi mezőny indul a Fesztiválkatlanból.
Kutya melegben a kutyájával strandolna? Nincs akadálya

Kutya melegben a kutyájával strandolna? Nincs akadálya 

Itt a legfrissebb országos kutyabarát strandtérkép, hozzá hasznos tippekkel.
Elfogadták az Európai Zöld Megállapodást - mit jelent?

Elfogadták az Európai Zöld Megállapodást - mit jelent? 

„Az Európai Uniónak át kell gondolnia a stratégiáját” – mondja Bárány László,az ország piacvezető és a magyarországi csirketermelés és -feldolgozás közel 50 százalékát adó piaci szereplőjének tulajdonos-ügyvezetője.
Tánc és a századforduló szerelmi élete a Szentendrei Skanzenben

Tánc és a századforduló szerelmi élete a Szentendrei Skanzenben 

Tánc, tűzugrás, szerelmi jóslás és csoki bonbonok - izgalmas lesz az idei Múzeumok éjszakája a Skanzenben.