Wellness tippek az IWI Wellness és Spa Menedzser képzésének jóvoltából

Érdekel a wellness világa, és szívesen tanulnál róla vagy akár karrier utadnak is választanád? Nálunk megteheted, IWI Wellness és Spa Menedzser képzésünkön várunk minden érdeklődőt!

Az IWI Wellness és Spa Menedzser képzésről részletek és jelentkezés ide kattintva érhető el.

Addig is itt egy kis ízelítő azokból az ismeretekből, amit akkreditált tanfolyamunkon megszerezhetsz:

• Wellness szállodák, wellness hétvége, wellness menedzser… Ma már ismerősek ezek a szavak, nagyjából van is képünk róla, mit jelentenek, de mi is az a wellness valójában? Egy, a mai kor emberének kialakított reform életforma, melyben a wellness-t gyakorló jól érzi magát. Egészséges, egészségtudatos életmód, ahol az egyén akar és tud is tenni valamit fittsége és egészsége érdekében. Életmód-koncepció, amelyben a fizikális, mentális és szociális szükségleteink kielégítése során kiegyensúlyozott és egészségtudatos életformát követünk.

• Tudtad, hogy a szaunázás közben elveszített vízmennyiséget célszerű gyorsan pótolni? A finnek leggyakrabban gyümölcslevet isznak. Előszeretettel fogyasztják - főleg vidéken - a malátából készült házisört is. Mivel izzadás révén sót is veszít a szervezetünk, ezért a finnek gyakran részesítik előnyben a sózott heringet, füstölt lazacot, lepényhalat, kaviárt sok zöldséggel és mártásokkal.

• Tudod, mi az a hidegterápia? Egy olyan egylépcsős gyógyászati módszer, amelyben az emberi test felszínének nagy részét extrém alacsony hőmérsékletű (akár -180 °C-os), gáznemű közegben hűtik le. Az 1 és 3 perc közötti kezelések alkalmával a páciens egy -120 °C és -180 °C közé hűtött kabinban tartózkodik. A sokkhatás nem azonnal következik be, hiszen a kabint előzetesen -60 °C-ra hűtik, majd rövid akklimatizálódás után a kezelő tovább csökkenti a hőmérsékletet. A kezelés során az arc felülete nincs kitéve a szélsőséges hatásnak, mivel a vendég csupán vállmagasságig tartózkodik a hidegben.

• Tudod, mi a kozmetika történetének legismertebb magyar vonatkozása? Nem más, mint a Magyar Királyné Arcpermet, melyet Árpád-házi Szent Erzsébet nevéhez fűződik. A permet 2 rész rozmaringból és 3 rész alkoholból áll. A nagy karriert befutott terméket a francia parfümőrök is nyilvántartották Aqua Reginae Hungarie néven.

Ilyen és ehhez hasonló érdekességekkel is találkozhatsz Wellness és Spa Menedzser képzésünkön!

Jelentkezz most!


Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények

Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények 

Az idei évben különös figyelmet kap a Balaton négyévszakos turizmusa, míg a nemzetközi vendégek közül Szlovákia mutatkozik be különleges gasztronómiájával és kulturális örökségével.
 Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon

Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon 

Látványos nemzetközi snowboard-verseny, tökéletes hó és minden pályán zavartalan nyitvatartás várja a sízőket a hétvégén Mátraszentistvánon.
Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban

Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban 

Egy nappal hosszabb lesz a STRAND Fesztivál.
NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés

NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés 

Visszavonják a társadalmi egyeztetésre bocsátott rendelettervezetet, amely a szálláshely-minősítési tevékenységhez kapcsolódó igazgatási szolgáltatási díjak szabályozását célozta.
Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen

Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen 

A Skanzen házaiba ugyan még nem térhetünkk be, de sétálhatunk, túrázhatunk a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó 75 hektáros területen.
Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából

Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet

Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet 

Az Utazás kiállítás szakmai napján a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezésében megrendezésre kerülő konferencián a hazai turizmus szereplői osztották meg tapasztalataikat.
Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban

Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban 

A Mezőgazdasági Múzeum szervezői egyedülálló farsangi kalandra hívják a családokat 2025. március 1-jén a Vajdahunyad várába. Egy napra gyermekeinkből lehet tehenész, lovász, gabonatermesztő vagy szatócsboltos.
PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások

PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások 

A hazai cégvezetők 70 százaléka számít globális gazdaság gyorsulására, 60 százalék a hazai gazdasággal kapcsolatban is optimistán nyilatkozott, míg saját vállalata növekedésében mindössze 39 százalék bízik.
Így zajlott a jubileumi BCEFW

Így zajlott a jubileumi BCEFW 

A Budapest Central European Fashion Week (BCEFW) az elmúlt években a régió egyik legjelentősebb divateseményévé vált, a 15. szezon pedig minden eddiginél színesebb programmal és új nemzetközi együttműködésekkel ünnepelte a közép-európai divatot február 10-16. között.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.