Wellness tippek az IWI Wellness és Spa Menedzser képzésének jóvoltából

Érdekel a wellness világa, és szívesen tanulnál róla vagy akár karrier utadnak is választanád? Nálunk megteheted, IWI Wellness és Spa Menedzser képzésünkön várunk minden érdeklődőt!

Az IWI Wellness és Spa Menedzser képzésről részletek és jelentkezés ide kattintva érhető el.

Addig is itt egy kis ízelítő azokból az ismeretekből, amit akkreditált tanfolyamunkon megszerezhetsz:

• Wellness szállodák, wellness hétvége, wellness menedzser… Ma már ismerősek ezek a szavak, nagyjából van is képünk róla, mit jelentenek, de mi is az a wellness valójában? Egy, a mai kor emberének kialakított reform életforma, melyben a wellness-t gyakorló jól érzi magát. Egészséges, egészségtudatos életmód, ahol az egyén akar és tud is tenni valamit fittsége és egészsége érdekében. Életmód-koncepció, amelyben a fizikális, mentális és szociális szükségleteink kielégítése során kiegyensúlyozott és egészségtudatos életformát követünk.

• Tudtad, hogy a szaunázás közben elveszített vízmennyiséget célszerű gyorsan pótolni? A finnek leggyakrabban gyümölcslevet isznak. Előszeretettel fogyasztják - főleg vidéken - a malátából készült házisört is. Mivel izzadás révén sót is veszít a szervezetünk, ezért a finnek gyakran részesítik előnyben a sózott heringet, füstölt lazacot, lepényhalat, kaviárt sok zöldséggel és mártásokkal.

• Tudod, mi az a hidegterápia? Egy olyan egylépcsős gyógyászati módszer, amelyben az emberi test felszínének nagy részét extrém alacsony hőmérsékletű (akár -180 °C-os), gáznemű közegben hűtik le. Az 1 és 3 perc közötti kezelések alkalmával a páciens egy -120 °C és -180 °C közé hűtött kabinban tartózkodik. A sokkhatás nem azonnal következik be, hiszen a kabint előzetesen -60 °C-ra hűtik, majd rövid akklimatizálódás után a kezelő tovább csökkenti a hőmérsékletet. A kezelés során az arc felülete nincs kitéve a szélsőséges hatásnak, mivel a vendég csupán vállmagasságig tartózkodik a hidegben.

• Tudod, mi a kozmetika történetének legismertebb magyar vonatkozása? Nem más, mint a Magyar Királyné Arcpermet, melyet Árpád-házi Szent Erzsébet nevéhez fűződik. A permet 2 rész rozmaringból és 3 rész alkoholból áll. A nagy karriert befutott terméket a francia parfümőrök is nyilvántartották Aqua Reginae Hungarie néven.

Ilyen és ehhez hasonló érdekességekkel is találkozhatsz Wellness és Spa Menedzser képzésünkön!

Jelentkezz most!


Flash Award: lezárult a jelentkezés, már bírálják a pályázatokat

Flash Award: lezárult a jelentkezés, már bírálják a pályázatokat 

Hatvanhárom pályázat érkezett a MaReSz idei versenyére.
Első önálló koncertjét adja Budapesten a skót sztárzenekar

Első önálló koncertjét adja Budapesten a skót sztárzenekar 

Június 11-én először lép fel önálló koncerttel Magyarországon a Biffy Clyro.
Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány

Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány 

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Rábapordányban is találtak ragadós száj- és körömfájásban fertőzött szarvasmarhát.
Májusban jön a Budapest100

Májusban jön a Budapest100 

Rekordmennyiségű ház- és közösségi kert nyitja meg idén a kapuit.
Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban

Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban 

Izgalmas kalanddal várja a DinoPark KÖKI látogatóit a húsvéti ünnepek alatt.
Kényelmes megoldások kis lakásokba: a sarokkanapé

Kényelmes megoldások kis lakásokba: a sarokkanapé 

Az apró lakásokban gyakran megtapasztalható, hogy a hely kihasználása szinte művészetté válik.
Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok

Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok 

Két hétvége, négy rendezvény: tavaszi pezsgés Esztergomban.
Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba

Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba 

Húsvét a Madame Tussauds Budapestben: programok és új figurák várják a látogatókat.
A szendvicspanelek előnyei és lehetőségei a modern építészetben

A szendvicspanelek előnyei és lehetőségei a modern építészetben 

A modern építkezési gyakorlatokban a szendvicspanel technológia egyre népszerűbbé válik Magyarországon. Bár az Egyesült Államokban és más nyugati országokban már régóta előszeretettel használják ezt az építési metódust, hazánkban még sokan kételyekkel szemlélik. 
Nincs húsvét Tojás-kút nélkül

Nincs húsvét Tojás-kút nélkül 

Húsvét és tavaszi szünet Székesfehérváron.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.