Medencés mozizás a nyáréjszakában

Medencés mozizás a nyáréjszakában 

A legújabb szabadtéri filmes szenzáció még a kertmoziknál is extrább: a Széchenyi Gyógyfürdő medencéiben ázva nézhetjük kedvenc filmjeinket.
Hotel a Dolomitok között

Hotel a Dolomitok között 

Kelet-Tirol fővárosában, Lienzben jártunk, az olasz határ mentén, ahol az ötcsillagos Grand Hotel Lienz-ben szálltunk meg. Amely nem csupán egy luxushotel a város szívében, hanem jelentős orvosi és spacentrum, és nem mellesleg a helyiek kedvenc találkozóhelye egyben.
Románia legjobb SPA-desztinációja Háromszék

Románia legjobb SPA-desztinációja Háromszék 

A Termalia 2021 verseny díjait a nagyközönség részéről érkezett jelölés, valamint a szakértőkből álló zsűri értékelése alapján ítélték oda.
Bulgária felfedezésre váró látnivalói

Bulgária felfedezésre váró látnivalói 

Egy bulgáriai nyaralás során érdemes nemcsak a tengerparton pihenni, hanem kicsit elkalandozni az ország belsejébe. Várna és környéke például olyan izgalmas látnivalókat kínál, mint az Aladzsa barlangkolostor, a balcsiki botanikus kert és a királyi palota, vagy a Balkán legnagyobb római kori fürdője.

Thermal Hotel Balance 

Szállodánk Lentiben közvetlenül a Termálfürdő mellett található, 55 km-re az osztrák és 9 km-re a szlovén határtól. Lenti városközpontját a hoteltől elindulva néhány perces sétával érhetjük el, ahol számos bevásárlási és kellemes kikapcsolódási lehetőség várja vendégeinket.

Mi lesz veletek, szanatóriumok? 

Minszkben rendezték meg a 2. Spa and Wellness International Congress konferenciát, amely az orosz nyelvű országok legjelentősebb szakmai konferenciája a spa és a wellness területén.
Mit tanulhatsz meg az IWI Wellness és Spa menedzser sikerképzésén?

Mit tanulhatsz meg az IWI Wellness és Spa menedzser sikerképzésén? 

A nemzetközi szinten is egyedülálló tanfolyam folyamatos fejlődése során az elmúlt 8 évben egy igazi elit képzéssé vált, mely számos magasan kvalifikált szakembert adott a hazai és a külföldi wellness és egészségturisztikai iparágnak. 
Wellness tippek az IWI Wellness és Spa Menedzser képzésének jóvoltából

Wellness tippek az IWI Wellness és Spa Menedzser képzésének jóvoltából 

Érdekel a wellness világa, és szívesen tanulnál róla vagy akár karrier utadnak is választanád? Nálunk megteheted, IWI Wellness és Spa Menedzser képzésünkön várunk minden érdeklődőt!
Wellness tippek az IWI Wellness és Spa Menedzser képzésének jóvoltából

Wellness tippek az IWI Wellness és Spa Menedzser képzésének jóvoltából 

Érdekel a wellness világa, és szívesen tanulnál róla vagy akár karrier utadnak is választanád? Nálunk megteheted, IWI Wellness és Spa Menedzser képzésünkön várunk minden érdeklődőt!
A Baltikum színei - zöld, kék és sárga

A Baltikum színei - zöld, kék és sárga 

Infografika készült a három balti állam közös egészségturizmus-fejlesztési stratégiáját megalapozó tanulmányról. 

Észak-Magyarországon az egészségturizmusban a jövő 

Az egészségturizmus az összefogáson alapul, ezért különösen fontos a jó együttműködés ezen a területen  - hangsúlyozta csütörtökön Egerszalókon, egy szakmai konferencián Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója.

Átadták Szlovákia legmodernebb balneoterápiás központját 

Sikeresen a végéhez érkezett az a 9 millió euró értékű beruházás, amelynek keretében öt hónap alatt a vendégek igényeinek figyelembevételével átszervezték, és teljes körűen felújították a Pöstyénben található Danubius Health Spa Balnea központot.

Egészségturisztikai és wellness előrejelzés 2015-re 

Észak-Amerikára kiterjedő kutatási eredményeit foglalta infografikába a The Tourism Observatory for Health, Wellness and Spa kutatócsoport.

Balkán jóllét koncepciók 

A BKF Turizmus és Vendéglátás Intézetének vezetői és az INFOTA munkatársai is részt vettek a harmadik alkalommal a szerbiai Arandelovac-ban megrendezett Balkan Spa Summit-on.

A világ spa és wellness turizmusát elemző tanulmány jelent meg 

The Tourism Observatory of Health, Wellness and Spa (TOHWS) az idei évben először jelentetett meg a világ spa és wellness turizmusát átfogóan elemző tanulmányt.  

Díjazták a világ legjobb Spa létesítményeit 

Nagyszabású gálaesten adták át Londonban a 2013-as évre vonatkozó World Spa Awards díjakat.

Magyar wellness expo nyílt Zágrábban 

Kétnapos wellness expó nyílt pénteken a horvát fővárosban, Zágrábban "Magyarország, A SPA rejtett paradicsoma" mottóval.

A borturizmus és jótékony hatásai 

A borturizmus a borok kóstolása, fogyasztása, készítésének megismerése által motivált utazás. A pincelátogatások, a borkóstolás, a borral kapcsolatos események egyre sikeresebbek, de a borturizmus önmagán túl is jelentős mértékben hozzájárul a turizmus fejlődéséhez.

Új vezetője van az ESPA-nak 

Az European Spa Association új vezetőt választott a cseh Martin Plachy személyében.

Újranyitottak a fürdők a Maldív-szigeteken 

Január 4-án a Maldív-szigetek elnöke felszólította az üdülőparadicsom szállodáit, hogy újra nyissák meg spa-ikat a vendégek előtt.

Bezáratták a szállodai spa-kat a Maldív-szigeteken 

A Maldív-szigetek kormányzata azonnali hatállyal elrendelte az összes szállodai spa bezárását.

Magyar spa szakember Európa legjobbjai között 

Torhosi Tünde kozmetikus mester, spa és wellness manager - a Spirit Hotel Thermal Spa spa supervisora, a NaturMed Hotel Carbona Beauty Center vezetője és wellness tanácsadója - „Blue Diamond” díjat nyert, melyet minden évben egy nemzetközi szakmai zsűri ítél oda Európa legkiemelkedőbb spa menedzsereinek.

White Paper a spa-k, a gyógy és a wellness turizmus kapcsolatáról 

A Global Spa Summit White Paper-t készít annak feltérképezésére, hogy a fürdőknek milyen szerepük, lehetőségeik és feladataik vannak, illetve lehetnek a gyógy és wellness turizmus területén. 

Spa és Wellness a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 

November 12-14. között hazánk egészségturisztikai kínálata kerül a középpontba a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban megrendezésre kerülő Spa & Wellness 9. Egészség, Turizmus és Életmód kiállításon. A rendezvény – amelyen ismét bemutatkoznak a hazai gyógy- és wellness szállodák, aquaparkok, élményfürdők és gyógyfürdők – első napján, november 12-én, egészségturisztikai konferenciával egybekötött szakmai napra kerül sor a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében.

Alfred Hackl szerint is a legnagyobb kincsünk a gyógyvízünk 

Alfred Hackl, az ötcsillagos sárvári Spirit Hotel Thermal Spa osztrák származású vezérigazgatója a győri turisztikai fórumon elmondta, hogy szállodájának a gyógyvíz a megkülönböztető márkaelőnye, vagyis közismert angol kifejezéssel USP-je, és ennek Magyarország esetén is így kellene lennie.

Róna Iván a Spa Holdingnál folytatja 

A Spa Hungary Holding Zrt. menedzsmentje kedden Dr. Róna Iván és Deutsch Péter belépésével bővült - adta hírül a társaság. Mint ismeretes a Holding Agárd, Győr, Gyula, Hévíz, Makó, Székesfehérvár városok gyógy- és élményfürdőinek menedzselésével és fejlesztésével foglalkozik.

Wellnessben Európa bajnokok vagyunk! 

Európa legjobb Spa úti célja 2010-ben a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa.A díj ráirányítja egész Európa figyelmét a magyar egészség és wellness turizmusra.

Felállt a Continental Hotel Zara****Superior csapata 

A június 14-én nyíló budapesti Continental Hotel Zara 11 munkatársát mutatja be összeállításában a Turizmus Online.

Személyi változás a Hotel Karos Spa-ban  

Május 26-tól új munkatárs dolgozik a Hotel Karos Spa****superior sales menedzseri posztján.

Sajátos hotelvásárlás Spanyolországban 

Várva-várt akcióra került sor a közelmúltban. Madridban ugyanis eladták az Abba hotellánc egyik fővárosi egységét - írja az Ingatlanmenedzser.

Hármas fejlesztés a győri Hotel Kálváriában 

Határozott válasszal, komplex, hármas fejlesztéssel reagált a válságra 2010-ben a győri Hotel Kálvária. A 2009-ben minimális visszaesést produkáló győri hotel idén a fejlesztésben látja a kiutat, ezért a tulajdonosi döntésnek megfelelően egyszerre három új létesítménnyel is bővül.

Díjeső a Törleynek 

A Törley cégcsoport termékei idén is sikert arattak három igen nívós nemzetközi borversenyen.

Andalúz gasztro-molekulák és 35 magyar séf esete a spanyol sztárszakáccsal 

Az Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda (Extenda) és a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület (Lucullus BT) jóvoltából immár harmadik ízben látogatott el Magyarországra igazi andalúz sztárséf, hogy egynapos mesterkurzust tartson 35 magyar séf számára a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában.

Keressük Magyarország legjobb rendezvényét!  

Az Ön fesztiválja, rendezvénye a legjobb. Az Ön fesztiválja, rendezvénye a legjobb? Kíváncsi az internetezők véleményére? Benne van egy online megmérettetésben?

37 új tag a Szállodaszövetségben 

A Magyar Szállodaszövetség 33. közgyűlésén 14 szálloda, 12 étterem és 11 társult tag nyerte el felvételét a szövetségbe.

Nincs áram, nem nyit ki az étterem, utcára kerülhetnek a dolgozók 

Október 1. óta várnak az áramra a kaposvári Kossuth téri luxuspalota beruházói. Emiatt késve nyílik meg az épületben lévő étterem, és félő, hogy napokon belül 18 dolgozót utcára is tehetnek.

Bikinis lányokkal a magyar szállodákért 

Decemberi főpróbája után májustól indul a Miss Hotel szépségverseny és divatbemutató-rendezvénysorozat.

Európa egyik legnagyobb filmstúdiója épült meg Budapesten  

17 milliárd forintos beruházással, 178 millió forint állami támogatással építette fel Rákospalotán Európa egyik legnagyobb filmgyártó komplexumát az amerikai Raleigh Studios és az Origo Film Group. Többen azt emelik ki az etyeki Korda stúdióval szembeni előnyeként, hogy közelebb van a fővárosi hotelekhez - írja az Index.

Májusban új négycsillagos ház nyit Budapesten – teljes a menedzsment 

Az ötcsillagos Queen’s Court Hotel and Residence, a négycsillagos Golden Park Hotel és Soho Boutique Hotel és a háromcsillagos King’s Hotel után itt a társaság legújabb, négycsillagos háza, a Royal Park Boutique Hotel.

Vége a válságnak Magyarországon - még több wellnesshotel épül 

Immár bizakodóak a kiemelt helyszínekre tervezett turisztikai célú beruházások, bővítések fejlesztői. Az idén uniós forrásokat nyert öt nyugat-dunántúli szállodaprojekt például szerintük biztosan megvalósul - írja a Napi Gazdaság.

Armani Hotel - Dubai 

Idén adták át a világ jelenleg legmagasabb épületét Dubaiban és hol máshol nyithatna meg az első Armani Hotel, ha éppen nem ebben a felhőkarcolóban? - írja a Galmour Online.

Macskáknak ad otthont a bükfürdői Birdland 

Na, nem a szőrös négylábú háziállatokra kell gondolni, hanem a musical-re, amelyet a hotel vadonatúj szabadtéri színpadán mutat be a Madách Színház rangos társulata.

Megújul az érdi Termál Hotel Liget  

Új szelek fújnak az érdi termálfürdőben és a hozzátartozó Termál Hotel Ligetben: tőkebevonás után megszépült a fürdő belülről, a szállodai kapacitás pedig a négyszeresére nő.

Ismét személyi változás a Velence Resort & Spa-ban 

A márciusi igazgatóváltás után, amikor Gyurasza Jánost, Nemes Péter váltotta az igazgatói székben a velencei négycsillagos szállodában, most ismét távozik a menedzsment egy tagja.

A világ 50 legjobb éttermének listája 

Hétfőn nyilvánosságra hozták a S.Pellegrino World's 50 Best 2010 győzteseinek listáját. Íme a Top 50, jó böngészést!

Termálvizes ökoszálloda épül a Lázár Lovasparkban 

A domonyvölgyi Lázár Lovaspark adott helyszínt a Duna-Ipoly Nemzeti Park Tanács idei első ülésének, amelyen a Budapest-Közép-Dunavidék Regionális Marketing Igazgatósága is részt vett.

Teljes arculatváltást hajt végre a Sara Lee  

Áprilistól teljes arculatváltással jelentkezik a Sara Lee Hungary Zrt. vezető kávémárkája,a Douwe Egberts Omnia – derül ki a cég közleményéből. A hazánkban több évtizedes tradícióval rendelkező prémiumtermék mostantól új külsővel kapható.

Új pénzügyi igazgató a METRO Kereskedelmi Kft.-nél 

2010. április 19-től Mándoki Csaba, Pénzügyi igazgatóként, csatlakozott a METRO Kereskedelmi Kft.-hez.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!