Mi lesz az európai gyógyhelyekkel, spakkal és egészségturisztikai szolgáltatókkal?

Az Európai Gyógyfürdőszövetség által szervezett európai konferencián - a rendezvény házigazdája a Mecklenburg-Előpomerániai Fürdőszövetség - a közel 100 résztvevő arra keresett válaszokat és megoldásokat, hogy milyen fejlődési, fejlesztési és kitörési lehetőségei vannak a hagyományos fürdővárosoknak, gyógyhelyeknek és szolgáltatóknak.

Magyarországot három szakember is képviselte, így minden szekció témájában kifejthették véleményüket és megosztották a szakmai tapasztalatokat. Puczkó László (Xellum & BKF) nyitóelőadásában mint a The Tourism Observatory for Health, Wellness and Spa alapítója arra hívta fel a figyelmet, hogy a gyógyhelyeknek ma már nemcsak a klasszikus "kúrázó" vendégek kiszolgálására kell felkészülniük, hanem figyelniük kell a hagyományok és örökségek miatt a desztinációkba érkezők igényeire is. Emellett több figyelmet kellene fordítaniuk a helyi adottságokra és gyógytényezőkre építő termékfejlesztésekre is, amelyekre már Magyarországon is van néhány követendő példa.

Dr. Monduk Péter, a Hunguest Hotel Hélios főorvosa az orvosi szempontokra, gyógymódokra és ezek alkalmazására hívta fel a figyelmet a hévízi tapasztalatokon keresztül.

Mezősi Csilla, a Magyar Turizmus Zrt. egészségturizmus szakértője az EU tagországok szekcióban ismertette a magyar szolgáltatók innovatív termékfejlesztéseit és elsősorban a német piacon alkalmazott marketing munkát. A fórumon beszélt az új határon átnyúló egészségügyi szolgáltatás törvény alkalmazásairól és a jelenleg alkalmazott német rendszer sajátosságairól. Az Európai Gyógyfürdőszövetség minden tagországa képviseltette magát, így sok hasznos ötlet merült fel a rendezvényen, amit a közeljövőben a szövetség az EU döntéshozók felé ismertetni kíván.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.