A Taverna Oktatási Alapítvány által létrehozott Taverna Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakképző Iskola és a Semmeringen lévő osztrák BTL iskola között kilenc éve létezik az az együttműködés, amelynek keretében immár a 16. csereprogramot bonyolították le. A cserelátogatásokon minden alkalommal egy előre egyeztetett szakmai gyakorlati-oktatási program közös megvalósítására, így például szakmai versenyeken való közös részvételre, nemzetközi vásáron rendezett ételbemutatóra, vagy egy-egy speciális vacsoraest megtervezésére, elkészítésére és lebonyolítására kerül sor.
Éppen egy közösen megrendezett vacsoraestnek volt a helyszíne november 29-én a Dráva utcai iskola szépen feldíszített étterme. A semmeringi iskolából hat diák és 2 tanár érkezett Budapestre.
Az ő általuk készített ötfogásos vacsorát magyar kollégiáik szolgálták fel a meghívott vendégeknek.
A vacsoraest előtti sajtótájékoztatón megtudhattuk, hogy a Semmeringen lévő, 18 éve épült állami BTL iskolában 340 diák tanul mintegy 28-30 tanár irányítása mellett. A hallgatók kétfokozatú képzést kapnak. A 3 éves szakmai szakiskolában szakács-felszolgáló, valamint turisztikai vonalon tanulnak a hallgatók. Az 5 éves képzés végeztével pedig érettségit tesznek, amely lehetőséget biztosít számukra a továbbtanuláshoz a vendéglátás, illetve a turizmus terén. Mint azt az osztrák csoport egyik kísérője, a magyar származású, 22 éve Ausztriában élő Otto Frigyesi elmondta, a végzetteknek mintegy 40 százaléka marad a szakmában. Sokan külföldön próbálnak szerencsét. Hajókon vagy a tengerentúlon keresett, megbecsült munkásoknak számítanak csakúgy, mint Ausztriában.
A Taverna Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakképző Iskola igazgatója, Szabó Csaba és Holló Tamásné igazgató-helyettes elmondták, hogy iskolájuknak a semmeringihez hasonlóan még a frankfurti Bergius Schule-val és a finn Koulutuskeskus Tavastia iskolával van hagyományosan jó szakmai kapcsolata.
Legutóbb 2000. május 3-án, 6 magyar diák és 2 tanár vendégeskedett a Semmeringen, ahol az iskola éttermében 100 meghívott vendég részére készítették el a "Magyar vacsoraest" fogásait.