Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

A Villányi borvidék egyik legbájosabb települése idén is pezsgő gasztronómiai, zenei és kulturális programokkal várja a látogatókat.

A pünkösdi hétvégén a kiváló borok, a helyi ízek, az utánozhatatlan hangulat és a közösségi élmények harmóniája felejthetetlen élményt kínál mindenkinek, aki ellátogat Palkonyára.

A Malompark színpadán egymást érik a szuper koncertek: fellép a Zaporozsec, Dánielfy, a Bohemian Brass Band, a Magácska, a Nihil Chips akusztikus duó és a Velin Fox – garantált a fergeteges hangulat egész hétvégén! A legkisebbeket a MárkusZínház várja a sárkányok földjére, Laci királyfi birodalmába, a Faluház udvarán pedig kézműves foglalkozásokon vehetnek részt. A vasút menti kézműves vásáron helyi termelők kínálják szebbnél szebb portékáikat.


Fotó: Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék

A Faluházban irodalmi és színházi élmények színesítik a programot: a Pannonius Irodalmi Kör irodalmi estje, Major Judit Képversek című könyvének bemutatója, valamint a Sunseekers: Istentelen ifjúság című színdarabja hoz különleges hangulatot a hétvégébe. A fesztivál mindkét napján megtekinthető a „Belőle nőttem én” című fotókiállítás, amely a palkonyai ünnepeket és hétköznapokat, közösségeket idézi meg a huszadik század első felében archív felvételeken keresztül.

A két napos rendezvény alatt több mint egy tucat pince és étterem készül különleges borkínálattal, finom falatokkal és barátságos vendéglátással, mindezt egy festői dombvidéki faluban, ahol a modern élmények szervesen kapcsolódnak a hagyományhoz.


CSR-akciózik a hazai cégcsoport a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akciózik a hazai cégcsoport a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.
Kibővült a pályázható kocsmák köre

Kibővült a pályázható kocsmák köre 

1000-2000 fő közötti települések lezárt üzleti évvel még nem rendelkező italüzletei is igényelhetik a 3 milliós támogatást.
Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés

Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés 

Egy esemény két helyszínen – a díjazottak között a hazai gasztrovonal elismert képviselője ott volt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.