lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

A két üzletlánc tulajdonos családjai félretették régóta tartó nézeteltéréseiket, hogy egy közös holdingvállalat létrehozásával hatékonyabban terjeszkedjenek a nemzetközi piacokon.

„Az Aldi Süd és az Aldi Nord összeolvadása lassú folyamat lesz, idén biztosan nem fejeződik be, és a két tulajdonos család azért tette félre a fél évszázados ellenségeskedést, hogy a cég hatékonyabban tudjon terjeszkedni a nemzetközi piacon”, derült ki a telex.hu cikkéből.

Mint írják, a cél egy közös holdingvállalat létrehozása, amelyben a két Aldi tulajdonos egyenlő arányban lenne tulajdonos, azaz az Aldi egykori alapítójának két családi ágra szakadt örökösei.


Fotó: Depositphotos

Az Aldi története 1913-ban kezdődött, amikor Anna Albrecht egy élelmiszerüzletet nyitott Essenben, majd az üzletet 1945-től fiai, Karl és Theo Albrecht vették át, akik kiterjedt diszkontláncot építettek belőle. Az 1960-as évek elején azonban egy – máig legendás – vita után szétváltak, és Karl vezette tovább az Aldi Südöt, Theo pedig az Aldi Nordot. A két hálózat Németország különböző régióiban, valamint a nemzetközi piacokon egymástól függetlenül terjeszkedett tovább, például az Aldi Nordhoz tartozik az amerikai Trader Joe-lánc, míg a magyarországi Aldi az Aldi Süd csoport része. Az információk szerint az Aldi Nord évi 27 milliárd eurós forgalmat bonyolít, míg az Aldi Süd 76 milliárd eurót termel, és mint a cikkben is írják, ez utóbbi több mint kétszázezer alkalmazottat foglalkoztat világszerte.

A cégcsoport jelenlegi egyesülésével közel 13 ezer üzletet tömörítő globális óriás jöhet létre. 

 


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.