20 éves a Béres Szőlőbirtok és Pincészet

Az idei évben a Béres család két jelentős jubileumot is ünnepel: 50 éves a legendás Béres Csepp, id. dr. Béres József találmánya, és immár 20 éve annak, hogy a Tokaji Borvidék szívében, Erdőbényén borászatot alapítottak. „Minden cseppje Béres” jelmondatuk kifejezi, hogy a borászatba is magukkal hozták a megszokott minőséget - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Az erdőbényei Béres Szőlőbirtokot 2002-ben hozta létre a Béres család, amely neve a Béres Csepp és a Béres Gyógyszergyár révén vált országosan ismertté, de immár 20 éve, hogy elkötelezték magukat a Tokaji Borvidék szolgálata mellett is. A kétféle tevékenységben közös nevezőt teremt a minőség, amelyet nem csupán a gyógyszergyártásban, de a borászatban is elkötelezetten képviselnek. Mindemellett a Béres Csepp és a tokaji aszú is hungarikum, és a család nagyon büszke arra, hogy két fontos magyar érték felett is őrködhet.
A szőlőbirtok elsődleges célja minőségi tokaji borok készítése és értékesítése, bel- és külföldön egyaránt, e munkán keresztül pedig a Tokaji Borvidék szolgálata, segíteni nevének méltó helyre való felemelését és megismertetését világszerte.

A Béres Szőlőbirtok borai számos sikert értek el rangos bel- és külföldi versenyeken, felkerültek a hazai csúcsgasztronómiát képviselő éttermek borlapjára, és a világ egyre több országba jutnak el. A pincészet 2015-ben elnyerte a Bor és Piac magazin „Magyarország legszebb szőlőbirtoka” címét.  
A jubileumi évben a Béres Szőlőbirtok megújította arculatát. Az új, letisztult, modern vállalati embléma központi eleme a címkéken már korábban is megjelenő csepp motívum, amely a „Minden cseppje Béres” jelmondatot tükrözi vissza. A borászat tulajdonosai a jubileum kapcsán is hangsúlyozták: a szőlőbirtok stratégiájának középpontjában a következő évtizedekben, csakúgy, mint eddig, a kiváló minőségű tokaji borok készítése és értékesítése áll, csak ezt az utat tartják méltónak az 500 éves Tokaji márkához és a Béres névhez.

 


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.