20 éves a Béres Szőlőbirtok és Pincészet

Az idei évben a Béres család két jelentős jubileumot is ünnepel: 50 éves a legendás Béres Csepp, id. dr. Béres József találmánya, és immár 20 éve annak, hogy a Tokaji Borvidék szívében, Erdőbényén borászatot alapítottak. „Minden cseppje Béres” jelmondatuk kifejezi, hogy a borászatba is magukkal hozták a megszokott minőséget - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Az erdőbényei Béres Szőlőbirtokot 2002-ben hozta létre a Béres család, amely neve a Béres Csepp és a Béres Gyógyszergyár révén vált országosan ismertté, de immár 20 éve, hogy elkötelezték magukat a Tokaji Borvidék szolgálata mellett is. A kétféle tevékenységben közös nevezőt teremt a minőség, amelyet nem csupán a gyógyszergyártásban, de a borászatban is elkötelezetten képviselnek. Mindemellett a Béres Csepp és a tokaji aszú is hungarikum, és a család nagyon büszke arra, hogy két fontos magyar érték felett is őrködhet.
A szőlőbirtok elsődleges célja minőségi tokaji borok készítése és értékesítése, bel- és külföldön egyaránt, e munkán keresztül pedig a Tokaji Borvidék szolgálata, segíteni nevének méltó helyre való felemelését és megismertetését világszerte.

A Béres Szőlőbirtok borai számos sikert értek el rangos bel- és külföldi versenyeken, felkerültek a hazai csúcsgasztronómiát képviselő éttermek borlapjára, és a világ egyre több országba jutnak el. A pincészet 2015-ben elnyerte a Bor és Piac magazin „Magyarország legszebb szőlőbirtoka” címét.  
A jubileumi évben a Béres Szőlőbirtok megújította arculatát. Az új, letisztult, modern vállalati embléma központi eleme a címkéken már korábban is megjelenő csepp motívum, amely a „Minden cseppje Béres” jelmondatot tükrözi vissza. A borászat tulajdonosai a jubileum kapcsán is hangsúlyozták: a szőlőbirtok stratégiájának középpontjában a következő évtizedekben, csakúgy, mint eddig, a kiváló minőségű tokaji borok készítése és értékesítése áll, csak ezt az utat tartják méltónak az 500 éves Tokaji márkához és a Béres névhez.

 


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.