20 éves a Béres Szőlőbirtok és Pincészet

Az idei évben a Béres család két jelentős jubileumot is ünnepel: 50 éves a legendás Béres Csepp, id. dr. Béres József találmánya, és immár 20 éve annak, hogy a Tokaji Borvidék szívében, Erdőbényén borászatot alapítottak. „Minden cseppje Béres” jelmondatuk kifejezi, hogy a borászatba is magukkal hozták a megszokott minőséget - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Az erdőbényei Béres Szőlőbirtokot 2002-ben hozta létre a Béres család, amely neve a Béres Csepp és a Béres Gyógyszergyár révén vált országosan ismertté, de immár 20 éve, hogy elkötelezték magukat a Tokaji Borvidék szolgálata mellett is. A kétféle tevékenységben közös nevezőt teremt a minőség, amelyet nem csupán a gyógyszergyártásban, de a borászatban is elkötelezetten képviselnek. Mindemellett a Béres Csepp és a tokaji aszú is hungarikum, és a család nagyon büszke arra, hogy két fontos magyar érték felett is őrködhet.
A szőlőbirtok elsődleges célja minőségi tokaji borok készítése és értékesítése, bel- és külföldön egyaránt, e munkán keresztül pedig a Tokaji Borvidék szolgálata, segíteni nevének méltó helyre való felemelését és megismertetését világszerte.

A Béres Szőlőbirtok borai számos sikert értek el rangos bel- és külföldi versenyeken, felkerültek a hazai csúcsgasztronómiát képviselő éttermek borlapjára, és a világ egyre több országba jutnak el. A pincészet 2015-ben elnyerte a Bor és Piac magazin „Magyarország legszebb szőlőbirtoka” címét.  
A jubileumi évben a Béres Szőlőbirtok megújította arculatát. Az új, letisztult, modern vállalati embléma központi eleme a címkéken már korábban is megjelenő csepp motívum, amely a „Minden cseppje Béres” jelmondatot tükrözi vissza. A borászat tulajdonosai a jubileum kapcsán is hangsúlyozták: a szőlőbirtok stratégiájának középpontjában a következő évtizedekben, csakúgy, mint eddig, a kiváló minőségű tokaji borok készítése és értékesítése áll, csak ezt az utat tartják méltónak az 500 éves Tokaji márkához és a Béres névhez.

 


Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.