20 éves a Béres Szőlőbirtok és Pincészet

Az idei évben a Béres család két jelentős jubileumot is ünnepel: 50 éves a legendás Béres Csepp, id. dr. Béres József találmánya, és immár 20 éve annak, hogy a Tokaji Borvidék szívében, Erdőbényén borászatot alapítottak. „Minden cseppje Béres” jelmondatuk kifejezi, hogy a borászatba is magukkal hozták a megszokott minőséget - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Az erdőbényei Béres Szőlőbirtokot 2002-ben hozta létre a Béres család, amely neve a Béres Csepp és a Béres Gyógyszergyár révén vált országosan ismertté, de immár 20 éve, hogy elkötelezték magukat a Tokaji Borvidék szolgálata mellett is. A kétféle tevékenységben közös nevezőt teremt a minőség, amelyet nem csupán a gyógyszergyártásban, de a borászatban is elkötelezetten képviselnek. Mindemellett a Béres Csepp és a tokaji aszú is hungarikum, és a család nagyon büszke arra, hogy két fontos magyar érték felett is őrködhet.
A szőlőbirtok elsődleges célja minőségi tokaji borok készítése és értékesítése, bel- és külföldön egyaránt, e munkán keresztül pedig a Tokaji Borvidék szolgálata, segíteni nevének méltó helyre való felemelését és megismertetését világszerte.

A Béres Szőlőbirtok borai számos sikert értek el rangos bel- és külföldi versenyeken, felkerültek a hazai csúcsgasztronómiát képviselő éttermek borlapjára, és a világ egyre több országba jutnak el. A pincészet 2015-ben elnyerte a Bor és Piac magazin „Magyarország legszebb szőlőbirtoka” címét.  
A jubileumi évben a Béres Szőlőbirtok megújította arculatát. Az új, letisztult, modern vállalati embléma központi eleme a címkéken már korábban is megjelenő csepp motívum, amely a „Minden cseppje Béres” jelmondatot tükrözi vissza. A borászat tulajdonosai a jubileum kapcsán is hangsúlyozták: a szőlőbirtok stratégiájának középpontjában a következő évtizedekben, csakúgy, mint eddig, a kiváló minőségű tokaji borok készítése és értékesítése áll, csak ezt az utat tartják méltónak az 500 éves Tokaji márkához és a Béres névhez.

 


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.