250 éves évfordulóját ünnepli a Hennessy cognac-ház

1765-től 2015-ig a Hennessy Ház története hét generáción és öt kontinensen át ívelt. A világelső cognac-ház most újabb mérföldkőhöz érkezett, 250 éves évfordulóját tradíciói és a kiválóság jegyében különleges házasítással ünnepli – ez a Hennessy 250 Collector Blend.

A gyűjtőknek szóló jubileumi különlegességhez keverőmesterük, Yann Fillioux és a Kóstoló Bizottság 2010 óta válogatta a kivételes párlatokat, melyeket az elmúlt 50 évben készítettek és érleletek, hogy az alkalomhoz illően nemes és elegáns, egyben intenzív házasítású cognac születhessen.

A tételeket a házasítás előtt már legalább tíz évig érlelték hordókban a Charent folyó partjához közel, épp ahogy a régi időkből származó legidősebb cognac-jaikkal tették egykor. Itt optimálisak a körülmények a lassú érleléshez és valamivel kevesebb az elpárolgott veszteség, „az angyalok jussa”. De a legfontosabb az egyensúly, amely ezen párlatokat jellemzi: harmónia túlzó koncentráció nélkül, miközben a legfinomabb aromák fejlődhetnek ki.

250 hordó állít emléket a 250 évnek A mintegy száz kiválasztott párlat közül a legidősebb 35 éves, de a legfiatalabb kora is 15 év. Érlelésükhöz La Sarrazine kádárműhelyében 250 db speciális, 250 literes hordót készítettek (a megszokott méret a 270 l): a Limousin tölgy vanília és pirítós aromákkal gazdagítja a benne érlelődő eaux-de-vie-t, de nem nyomja el annak sajátos ízvilágát.

A Hennessy 250 Collector Blend-et világos, meleg borostyán árnyalata teszi egyedivé, amely a lassú érlelésnek és a házasítás módszerének köszönhető. Illata gazdag, a gyógynövényes és fűszeres jegyek egyaránt jellemzőek rá: felfedezhetjük benne a keserű narancs, a frissen reszelt szerecsendió, az édesgyökér és a szárított borsmenta illatát, csakúgy, mint a sáfrányt. Megkóstolva is különleges élményt nyújt, eleganciát mutat, utóízében fűszeres komplexitással.

Palackját Stephanie Balini designer tervezte, míg a réz felületű díszdobozra ezüstszín grafika került. Központi motívuma egy térkép, annak jelképeként, hogy a ház negyed évezredes története alatt minden kontinenst, és több mint 120 országot meghódított.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.