39 év alatt 25 ezer hamburgert evett

Huszonötezredik hamburgerének megevését ünnepelte kedden egy férfi az Egyesült Államokban, stílszerűen hamburgerevéssel - adta hírül az MTI.

A wisconsini Don Gorske 39 esztendeje eszik hamburgert, azóta, hogy először megkóstolta. A kóstoló elég alaposra sikeredett: rögvest kilenc hamburgert falt be, igaz, nem egy huzamban. Először csak hármat, aztán még kétszer megismételte a triplázást a nap folyamán, mígnem bezárt az étterem - írja az MTI.

Gorske már megette kenyere javát - 57 éves -, de nem tervezi, hogy változtat étrendjén. Átlagosan naponta két hamburgert fogyaszt el. "Továbbra is ez a kedvencem. Semmi sem változott 39 év alatt, minden nap várom, hogy mikor ehetem meg hamburgerjeimet" - mondta.

Jubileumi hamburgerezését Fon du Lacban tartotta, és természetesen nemcsak ő ünnepelt, hanem őt is: mind a gyorsétterem, mind pedig vendégei éltették teljesítményéért, amely Guinness-rekorderré tette már három évvel és kétezer hamburgerrel ezelőtt.

A férfi ennek ellenére nem kövér; ellenkezőleg: makkegészséges, koleszterinszintje alacsony. A 39 év alatt csupán nyolc napja volt hamburgermentes, legutóbb azért kellett nélkülöznie kedvenc ételét, mert egy többnapos ünnepre nem vásárolt be eleget előre.

Feleségének nem sok gondja van a főzésre - jegyzi meg az MTI.


A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos

A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos 

Igaz, némi Dani Garcia-féle csavarral – de valóban egy ideje ott szerepel az előételek között.
Változóban az európai prémium borok piaca

Változóban az európai prémium borok piaca 

Trump vámpolitikája az európai prémium borok piacát is átalakítja.
Szezonnyitó piknik Noszvajon

Szezonnyitó piknik Noszvajon 

Májusban 10. alkalommal jönnek össze Noszvaj Síkfőkúton a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) éttermei és helyi borászatok, hogy egy könnyed, kötetlen hangulatú délutánon elvarázsolják a vendégeket.
Indul az idei Országos Borverseny

Indul az idei Országos Borverseny 

A nevezés április 7. és május 2. között zajlik, a bírálat pedig 2025. május 13-14-én a Danubius Hotel Heliában lesz.
Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék

Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék 

Nagy nemzetközi elismerést kapott a magyar borvidék: az Emerald Cruises friss felmérése szerint Eger Európa második legjobb borvidéke lett.
Carbonara maraton Itáliában

Carbonara maraton Itáliában 

Olaszország szerte kilencedik alkalommal ünnepelték a Carbonara napját.
Harmincegy tányér – egyszerre

Harmincegy tányér – egyszerre 

Egy felszolgáló olyan bravúrt mutat be, amitől még a legtapasztaltabb vendéglátósoknak is leesne az álluk.
Badacsonyi borászok: a hazai bortrendekről

Badacsonyi borászok: a hazai bortrendekről  

Minden keresett, ami buborékos. Emellett az Aperol, a Negroni, a gin-tonicos koktélok és az alkoholmentes, illetve gyümölcsös sörök fogyasztása jellemző.
Szlovákiában további telepeken terjed a járvány

Szlovákiában további telepeken terjed a járvány 

A ragadós száj- és körömfájás (RSzKF) járvány több helyen is felütötte a fejét.
Intézkedések a száj- és körömfájás megfékezésére

Intézkedések a száj- és körömfájás megfékezésére 

Összegyűjtöttük, eddig milyen szigorítások léptek érvénybe idehaza, hogy ne terjedjen tovább a vírus.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.