39 év alatt 25 ezer hamburgert evett

Huszonötezredik hamburgerének megevését ünnepelte kedden egy férfi az Egyesült Államokban, stílszerűen hamburgerevéssel - adta hírül az MTI.

A wisconsini Don Gorske 39 esztendeje eszik hamburgert, azóta, hogy először megkóstolta. A kóstoló elég alaposra sikeredett: rögvest kilenc hamburgert falt be, igaz, nem egy huzamban. Először csak hármat, aztán még kétszer megismételte a triplázást a nap folyamán, mígnem bezárt az étterem - írja az MTI.

Gorske már megette kenyere javát - 57 éves -, de nem tervezi, hogy változtat étrendjén. Átlagosan naponta két hamburgert fogyaszt el. "Továbbra is ez a kedvencem. Semmi sem változott 39 év alatt, minden nap várom, hogy mikor ehetem meg hamburgerjeimet" - mondta.

Jubileumi hamburgerezését Fon du Lacban tartotta, és természetesen nemcsak ő ünnepelt, hanem őt is: mind a gyorsétterem, mind pedig vendégei éltették teljesítményéért, amely Guinness-rekorderré tette már három évvel és kétezer hamburgerrel ezelőtt.

A férfi ennek ellenére nem kövér; ellenkezőleg: makkegészséges, koleszterinszintje alacsony. A 39 év alatt csupán nyolc napja volt hamburgermentes, legutóbb azért kellett nélkülöznie kedvenc ételét, mert egy többnapos ünnepre nem vásárolt be eleget előre.

Feleségének nem sok gondja van a főzésre - jegyzi meg az MTI.


Felmérés: mennyit költenek fenntartás nélkül a vendégek egy étteremben?

Felmérés: mennyit költenek fenntartás nélkül a vendégek egy étteremben? 

A hazai vendéglátóipar számára érdekes adatokat szolgáltat az a kutatás, amelynek legfőbb megállapításait most ismertetjük.
Rangos elismerés a Törleynek

Rangos elismerés a Törleynek 

Alkoholmentes rosé pezsgőjük aranyérmet nyert a londoni Drinks Business által szervezett Global Low and No Alcohol Wine Masters 2024 versenyen.
Változnak a német étkezési szokások

Változnak a német étkezési szokások 

A tendencia összhangban van a globális egészségtudatosság és fenntarthatóság iránti növekvő igénnyel.
Folytatódnak a koreai influenszer kulináris kalandjai Budapesten

Folytatódnak a koreai influenszer kulináris kalandjai Budapesten 

Budapestre érkezett egy koreai influenszer, aki útra kelt a fővárosban, hogy felfedezze a magyar gasztronómia finomságait.
Meghökkentő édességeket készít egy magyar cukrász

Meghökkentő édességeket készít egy magyar cukrász 

Most például túrós csuszás csokoládéval kísérletezik.
Amikor a szomorú vasárnapot követi a mélabús hétfő

Amikor a szomorú vasárnapot követi a mélabús hétfő 

Azt tartják, az az egyetlen jó döntés, ha ilyenkor kényeztetjük a testet és a lelket. Így tettünk mi is, és egyáltalán nem bántuk meg.
Róma a világ legjobb gasztronómiai úti célja

Róma a világ legjobb gasztronómiai úti célja 

A 2025-ös listán Róma olyan városokat előzött meg, mint London Marrakech, Párizs, és Nápoly.
Kétkilós rántott szeletet tüntetett el Pesten a koreai lány, a világ egyik legismertebb gasztroinfluenszere

Kétkilós rántott szeletet tüntetett el Pesten a koreai lány, a világ egyik legismertebb gasztroinfluenszere 

Pihenésképpen aztán jóétvággyal nekilátott egy pacalpörköltnek is, majd visszatért a rántott húshoz.
A Lidl német egységeiben alaposan megemelik a béreket

A Lidl német egységeiben alaposan megemelik a béreket 

Megfejelik az óránként 5100 forintos minimálbért németországi üzleteikben.
Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.