A nőket ünneplik a Matild Palotában

A Nemzetközi Nőnapon világszerte a nők szerepét, tehetségét méltatják. E különleges alkalomból a Matild Palota idén egy elegáns gasztronómiai és koktélélménnyel várja vendégeit, ahol az ízek és illatok éppoly kifinomultak, mint az ünnep maga.

Március 8-án a Spago Budapest exkluzív nőnapi menüvel, míg a palota ikonikus rooftop bárja, a The Duchess különleges koktélkreációkkal és hajnalig tartó DJ partyval teszi felejthetetlenné ezt az estét.

A Wolfgang Puck nevével fémjelzett Spago Budapestben az ünnepi vacsora egy grillezett kovászos rozskenyérrel indul, amelyet aszaltparadicsomos-fetás vaj tesz még ízletesebbé. Az előételek között a lágy olasz burratina kap főszerepet, amelyet sült padlizsán, avokádó és roppanós bébi saláták egészítenek ki. A főételek közül választható a tökéletesre sült tanyasi gyöngytyúk, amelyet szárbrokkolival, hajdinával és tarragonos beurre blanc mártással tálalnak, vagy egy ízekben gazdag cékla rizottó, amelyet vízitorma, pirított pisztácia és parmezánhab tesz különlegessé. Az este édes lezárásaként egy elegáns áfonyás Charlotte desszert érkezik, amelyet pirított mandula fagylalttal koronáznak meg.


Fotó: Matild Palota

A The Duchess nőnapi vendégeit pedig egy pohár Sparkling Rosé Spritz üdvözlőitallal köszöntik, amely Whispering Angel Roséból, feketeribizli szirupból, rózsavízzel és friss citrommal készül, megadva az est kifinomult alaphangját. Az alkalomra három egyedi koktélt is megalkottak, amelyek mindegyike a női erő, elegancia és érzékiség jegyében született. A Drama Queens egy karakteres, négy kis shotból álló kompozíció Belvedere 10 vodkával, őszibarack-mandula pürével, vaníliával és málnahabbal. A Boss Lady koktél a határozott, magabiztos nők kedvence lesz, hiszen a Hennessy V.S. karakteres jegyeit yuzuval, passionfruittal és mézes vízzel lágyítják. A Femme Fatal pedig egy igazán csábító ital Volcan Silver tequilával, Aperollal, licsi likőrrel és málnasorbet-vel, amely egyszerre frissítő és elegáns. Az este hangulatáról DJ gondoskodik, hogy a vendégek egy felejthetetlen, pezsgő atmoszférában ünnepelhessenek.

 


Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
Bazalt Napok Badacsonytördemicen

Bazalt Napok Badacsonytördemicen  

A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.
Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.