A nőket ünneplik a Matild Palotában

A Nemzetközi Nőnapon világszerte a nők szerepét, tehetségét méltatják. E különleges alkalomból a Matild Palota idén egy elegáns gasztronómiai és koktélélménnyel várja vendégeit, ahol az ízek és illatok éppoly kifinomultak, mint az ünnep maga.

Március 8-án a Spago Budapest exkluzív nőnapi menüvel, míg a palota ikonikus rooftop bárja, a The Duchess különleges koktélkreációkkal és hajnalig tartó DJ partyval teszi felejthetetlenné ezt az estét.

A Wolfgang Puck nevével fémjelzett Spago Budapestben az ünnepi vacsora egy grillezett kovászos rozskenyérrel indul, amelyet aszaltparadicsomos-fetás vaj tesz még ízletesebbé. Az előételek között a lágy olasz burratina kap főszerepet, amelyet sült padlizsán, avokádó és roppanós bébi saláták egészítenek ki. A főételek közül választható a tökéletesre sült tanyasi gyöngytyúk, amelyet szárbrokkolival, hajdinával és tarragonos beurre blanc mártással tálalnak, vagy egy ízekben gazdag cékla rizottó, amelyet vízitorma, pirított pisztácia és parmezánhab tesz különlegessé. Az este édes lezárásaként egy elegáns áfonyás Charlotte desszert érkezik, amelyet pirított mandula fagylalttal koronáznak meg.


Fotó: Matild Palota

A The Duchess nőnapi vendégeit pedig egy pohár Sparkling Rosé Spritz üdvözlőitallal köszöntik, amely Whispering Angel Roséból, feketeribizli szirupból, rózsavízzel és friss citrommal készül, megadva az est kifinomult alaphangját. Az alkalomra három egyedi koktélt is megalkottak, amelyek mindegyike a női erő, elegancia és érzékiség jegyében született. A Drama Queens egy karakteres, négy kis shotból álló kompozíció Belvedere 10 vodkával, őszibarack-mandula pürével, vaníliával és málnahabbal. A Boss Lady koktél a határozott, magabiztos nők kedvence lesz, hiszen a Hennessy V.S. karakteres jegyeit yuzuval, passionfruittal és mézes vízzel lágyítják. A Femme Fatal pedig egy igazán csábító ital Volcan Silver tequilával, Aperollal, licsi likőrrel és málnasorbet-vel, amely egyszerre frissítő és elegáns. Az este hangulatáról DJ gondoskodik, hogy a vendégek egy felejthetetlen, pezsgő atmoszférában ünnepelhessenek.

 


Közel negyven év után bezárt a legendás dunántúli csárda

Közel negyven év után bezárt a legendás dunántúli csárda 

Az 1988-ban alapított vendéglátóhely nemcsak kiváló ételeivel, hanem sokszínű programjaival is a régió egyik meghatározó központja lett.
Világelsők között a Tokaj Borvidék fenntartható turisztikai projektje

Világelsők között a Tokaj Borvidék fenntartható turisztikai projektje 

A Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. által benyújtott díjnyertes projekt a helyi fehér gólyák védelmére épül.
Sörözők, presszók: folytatódik a vidéki vendéglátást fejlesztő program

Sörözők, presszók: folytatódik a vidéki vendéglátást fejlesztő program 

Beérkeztek az első pályázatok a kistelepülések italüzleteinek 3 milliós támogatására.
Új ügyvezető igazgató az Auchan Magyarországnál

Új ügyvezető igazgató az Auchan Magyarországnál 

Az új vezér a Penny-től érkezett.
Stratégiát vált a nemzetközi kávélánc

Stratégiát vált a nemzetközi kávélánc  

Közkedvelt kávékülönlegességek nem lesznek elérhetőek a Starbucks kínálatában, és elbocsájtások is várhatók világszerte.
Badacsony ismét a New Yorkba látogat

Badacsony ismét a New Yorkba látogat 

Folytatva az elmúlt évek hagyományát 2025. április 5-én ismét Budapestre, a patinás New York Palota Róma termébe költözik egy napra a Badacsonyi borvidék.
Új brunchozó a pesti Belvárosban

Új brunchozó a pesti Belvárosban 

Különleges maga az étterem – egyedi gasztronómiával tűzdeltek a mostantól kínált ebédfogások is.
Sztárok konyhája: „Ez igazából catering, nem egy fine dining”

Sztárok konyhája: „Ez igazából catering, nem egy fine dining” 

Szalai Alexandra, azaz a Catering Queen munkája messze túlmutat a gasztronómián: ő a koncerteknek az az ismert alakja, aki étellel látja el a világsztárokat.
Kanadai kávézók americano helyett canadianót kínálnak

Kanadai kávézók americano helyett canadianót kínálnak 

A nemzeti büszkeség jeleként a klasszikus americanót canadianóra nevezték át kanadai kávézókban.
Indul a fagylaltszezon a Balatonnál

Indul a fagylaltszezon a Balatonnál 

A Balatonnál március 1-től hivatalosan is megkezdődik a fagylaltszezon, ami a helyi cukrászdák és vendéglátóhelyek számára a gazdasági fellendülés időszakát jelenti.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.