A nőket ünneplik a Matild Palotában

A Nemzetközi Nőnapon világszerte a nők szerepét, tehetségét méltatják. E különleges alkalomból a Matild Palota idén egy elegáns gasztronómiai és koktélélménnyel várja vendégeit, ahol az ízek és illatok éppoly kifinomultak, mint az ünnep maga.

Március 8-án a Spago Budapest exkluzív nőnapi menüvel, míg a palota ikonikus rooftop bárja, a The Duchess különleges koktélkreációkkal és hajnalig tartó DJ partyval teszi felejthetetlenné ezt az estét.

A Wolfgang Puck nevével fémjelzett Spago Budapestben az ünnepi vacsora egy grillezett kovászos rozskenyérrel indul, amelyet aszaltparadicsomos-fetás vaj tesz még ízletesebbé. Az előételek között a lágy olasz burratina kap főszerepet, amelyet sült padlizsán, avokádó és roppanós bébi saláták egészítenek ki. A főételek közül választható a tökéletesre sült tanyasi gyöngytyúk, amelyet szárbrokkolival, hajdinával és tarragonos beurre blanc mártással tálalnak, vagy egy ízekben gazdag cékla rizottó, amelyet vízitorma, pirított pisztácia és parmezánhab tesz különlegessé. Az este édes lezárásaként egy elegáns áfonyás Charlotte desszert érkezik, amelyet pirított mandula fagylalttal koronáznak meg.


Fotó: Matild Palota

A The Duchess nőnapi vendégeit pedig egy pohár Sparkling Rosé Spritz üdvözlőitallal köszöntik, amely Whispering Angel Roséból, feketeribizli szirupból, rózsavízzel és friss citrommal készül, megadva az est kifinomult alaphangját. Az alkalomra három egyedi koktélt is megalkottak, amelyek mindegyike a női erő, elegancia és érzékiség jegyében született. A Drama Queens egy karakteres, négy kis shotból álló kompozíció Belvedere 10 vodkával, őszibarack-mandula pürével, vaníliával és málnahabbal. A Boss Lady koktél a határozott, magabiztos nők kedvence lesz, hiszen a Hennessy V.S. karakteres jegyeit yuzuval, passionfruittal és mézes vízzel lágyítják. A Femme Fatal pedig egy igazán csábító ital Volcan Silver tequilával, Aperollal, licsi likőrrel és málnasorbet-vel, amely egyszerre frissítő és elegáns. Az este hangulatáról DJ gondoskodik, hogy a vendégek egy felejthetetlen, pezsgő atmoszférában ünnepelhessenek.

 


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.