A nőket ünneplik a Matild Palotában

A Nemzetközi Nőnapon világszerte a nők szerepét, tehetségét méltatják. E különleges alkalomból a Matild Palota idén egy elegáns gasztronómiai és koktélélménnyel várja vendégeit, ahol az ízek és illatok éppoly kifinomultak, mint az ünnep maga.

Március 8-án a Spago Budapest exkluzív nőnapi menüvel, míg a palota ikonikus rooftop bárja, a The Duchess különleges koktélkreációkkal és hajnalig tartó DJ partyval teszi felejthetetlenné ezt az estét.

A Wolfgang Puck nevével fémjelzett Spago Budapestben az ünnepi vacsora egy grillezett kovászos rozskenyérrel indul, amelyet aszaltparadicsomos-fetás vaj tesz még ízletesebbé. Az előételek között a lágy olasz burratina kap főszerepet, amelyet sült padlizsán, avokádó és roppanós bébi saláták egészítenek ki. A főételek közül választható a tökéletesre sült tanyasi gyöngytyúk, amelyet szárbrokkolival, hajdinával és tarragonos beurre blanc mártással tálalnak, vagy egy ízekben gazdag cékla rizottó, amelyet vízitorma, pirított pisztácia és parmezánhab tesz különlegessé. Az este édes lezárásaként egy elegáns áfonyás Charlotte desszert érkezik, amelyet pirított mandula fagylalttal koronáznak meg.


Fotó: Matild Palota

A The Duchess nőnapi vendégeit pedig egy pohár Sparkling Rosé Spritz üdvözlőitallal köszöntik, amely Whispering Angel Roséból, feketeribizli szirupból, rózsavízzel és friss citrommal készül, megadva az est kifinomult alaphangját. Az alkalomra három egyedi koktélt is megalkottak, amelyek mindegyike a női erő, elegancia és érzékiség jegyében született. A Drama Queens egy karakteres, négy kis shotból álló kompozíció Belvedere 10 vodkával, őszibarack-mandula pürével, vaníliával és málnahabbal. A Boss Lady koktél a határozott, magabiztos nők kedvence lesz, hiszen a Hennessy V.S. karakteres jegyeit yuzuval, passionfruittal és mézes vízzel lágyítják. A Femme Fatal pedig egy igazán csábító ital Volcan Silver tequilával, Aperollal, licsi likőrrel és málnasorbet-vel, amely egyszerre frissítő és elegáns. Az este hangulatáról DJ gondoskodik, hogy a vendégek egy felejthetetlen, pezsgő atmoszférában ünnepelhessenek.

 


Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Új korszak a siófoki menzán

Új korszak a siófoki menzán 

Siófok összes általános- és középiskolájában bevezették a svédasztalos rendszerű menzát.
Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást?

Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást? 

A Kisfaludy Program tájékoztatása szerint az üzletenkénti 3 millió forintos forrásra a pályázatra jogosult italüzletek mintegy 80 százaléka jelentkezett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.