A Rizling Generáció arculattervezőt keres

Egységes borvidéki arculat kialakítására várja a Rizling Generáció grafikusok, képzőművészek pályaműveit. A tervpályázati felhívást a Balatonfüred - Szőlősi Hegyközség indítványozására, a Balatonfüred Csopaki Borvidék hegyközségei, valamint a Rizling Generáció Egyesület, mint lebonyolító szervezet tette közzé.

A zsűri tagjai neves képzőművészek, grafikusok, építészek, tájépítészek, borászok: Simon Attila, Laki Eszter, Vörös Botond, Kaszanyi Nóra, Ördögh László, dr. Laposa József, András István, Herbst László, Barabás Barna.

Barabás Barna ötletgazda és Lukács Lilla / Fotó: Rizling Generáció
Barabás Barna ötletgazda és Lukács Lilla / Fotó: Rizling Generáció

„Borvidékünk szakmai szervezeteivel arra teszünk kísérletet, hogy a borvidék legfontosabb arculati elemeit modernizáljuk. Hiszünk abban, hogy a pozitív változásokat egy egységes borvidéki arculat tovább erősítené. Célunk az egységes, jól felismerhető és időtálló infó-kommunikáció megteremtése, amely tájba illő esztétikai élményt nyújt, hozzáadott értéket teremt a környék szőlőtermesztőinek és borászatainak, valamint megkönnyíti a tájékozódást a környékre látogató vendégek számára”

- vázolta a projekt célját Barabás Barna, ötletgazda.

Gyukli Krisztián / Fotó: Rizling Generáció
Gyukli Krisztián / Fotó: Rizling Generáció

„Meggyőződésünk, hogy egy borászati térkép, a dűlők mentén elhelyezett információs tábla vagy akár a borvidék határain elhelyezett figyelemfelkeltő térplasztika nagyban hozzájárulna a borvidék sikeréhez. A nemzetközileg is sikeres tapasztalatokat felhasználva terveztük meg a mintaprojektünket, mely idővel más borvidékek, borrégiók számára is követendő példa lehet. A Rizling Generáció Egyesület, mely a Balatonfüred - Csopaki Borvidék fiatal borászait tömöríti, közel 10 éve ismerte fel, hogy az összefogásban rejlik a borvidékünk ereje és jövője. Tagjaik képviseltetik magukat a helyi szakmai szervezeteiben, célkitűzéseinket számtalan eredmény igazolja. Egyesületünk legfontosabb víziója, hogy a borvidékünkre érkező vendégek magas színvonalú élménnyel térjenek haza. Az elmúlt években a régió borainak minősége, a szőlőültetvények állapota és a balatoni gasztronómiai kultúra jelentős átalakuláson ment keresztül, ezt az átalakulást erősíti majd az új, egységes táblarendszer”

- tette hozzá Gyukli Krisztián, a Rizling Generáció elnöke.

A pályázat részletei és a nevezési feltételek az alábbi oldalon érhetők el: https://rizlinggeneracio.hu/palyazat/


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.