A Bujdosó „Mentőövet” nyújtott a vízimentőknek

A Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) közös kampányba kezdett, ami az újságírók érdeklődését is felkeltette, így a Pincészet május 14-én a VMSz-szel közös sajtóutat szervezett a Dél-Balatonra.

A programot Bujdosó Ferenc, a Bujdosó Pincészet vezető borásza és Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke nyitotta meg, Balatonlellén. Bujdosó Ferenc beszédében elmondta, hogy minden palack eladott Bujdosó Mentőöv után 10 forinttal segítik a vízimentők munkáját.

Bagyó Sándor, a VMSZ elnöke hangsúlyozta, hogy ez az összeg nem kevés, hiszen legalább nyolcvanezer palack eladására számítanak, ami közel egymillió forint támogatást jelentene a vízimentőknek.

„Kivételes Bujdosóék hozzáállása a támogatás kérdéséhez. Kevesen tudják, de Bujdosóék kerestek fel bennünket, hogy szeretnének segíteni”- mondta Bagyó Sándor.

„Nem is volt kérdés, hogy támogatjuk a VMSZ-t, hisz az egész család kötődik a Balatonhoz, borainkat is hajókról és a vitorlázáshoz, hajózáshoz kapcsolódó fontos tárgyakról neveztük el, ráadásul mi magunk is vitorlázunk. Úgy gondolom, hogy mi és barátaink, ismerőseink is kerülhetünk – ahogy már nem egyszer előfordult – olyan helyzetbe, amikor nagy szükség van a vízimentők munkájára” – hangsúlyozta Bujdosó Ferenc.

A nyitóbeszédet követően – az igencsak szeles idő ellenére – szinte mindenki kipróbálta Rupertet, a VMSZ legnagyobb mentőhajóját. „Felejthetetlen élményben volt részünk, amit a cudar időjárás még izgalmasabbá tett” – számolt be egy résztvevő.

 A program délután a több mint kétszázötven éves Bujdosó Látványpincében folytatódott, ahol Bujdosó Ferenc szakszerű borkóstolót tartott az újságíróknak és a VMSZ tagjainak. A borok mellett ínycsiklandó ebéddel is készültek, amely tökéletes kiegészítője volt a hétköznapinak egyáltalán nem mondható programnak. Ezt követően hangulatos, kötetlen beszélgetésre került sor. A résztvevők feltehették kérdéseiket Bagyó Sándornak és Bujdosó Ferencnek, akik minden kérdésre örömmel válaszoltak. Mindketten hisznek abban, hogy az ügy rendkívül jó célt szolgál, így a kampány sikeres lesz.

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.