A férfiak szerint szexi, ha egy nő sört iszik

Tízből nyolcan legalább heti rendszerességgel söröznek a Belvárosi Sörfesztivál szervezőinek felmérése szerint, a legszívesebben Palvin Barbival vagy Nagy Feróval ülnénk le egy sör mellé. Megdőlt a férfias ital sztereotípia: tízből kilenc férfi kifejezetten szexinek találja, ha egy nő sört iszik, és a randik kísérőitalának is előszeretettel választjuk a folyékony kenyeret. 

Igazi sörkedvelő nemzet vagyunk: a Belvárosi Sörfesztivált szervező Fesztivál Holding Kft. felmérése szerint a megkérdezettek közel 80 százaléka legalább heti rendszerességgel oltja a szomját sörrel, tízből hatan akár hetente többször is. Kimagasló a sörfogyasztás a különböző sportesemények alkalmával, de jellemzően a folyékony kenyérre voksolunk a fesztiválokon, a grillpartikon és a baráti összejöveteleken is, sőt még egy otthon, egyedül töltött estén is inkább egy sört szisszentünk fel, minthogy egy pohár bor társaságában kapcsolódjunk ki. Ezzel szemben a formálisabb, komolyabb alkalmakkor, így az esküvőkön vagy üzleti tárgyalásokon a bort preferáljuk.

 „A felmérésünkből is kirajzolódik, hogy a sörivás összekapcsolódik a szabadság érzésével, a lazább, társas összejövetelekkel. Ezért is döntöttünk úgy, hogy a tudatos fogyasztásra, a hazai sörkultúrára és a magyar sörök sokszínűségére olyan módon hívjuk fel figyelmet, ami illeszkedik ebbe az életérzésbe – mondta el Kurucz Dániel, a Fesztivál Holding Kft. ügyvezetője. – Így született meg a Belvárosi Sörfesztivál, ahol a sörszakma és a fogyasztók közelebb kerülhetnek egymáshoz, és amit idén június 6-ától június 10-éig már másodjára rendezünk meg a Szabadság téren.”

Ideális randiital a sör

A kutatás résztvevőinek több mint fele szerint ugyan egy randevúhoz az alkoholok közül kifejezetten a bor illik, tízből hatan saját bevallásuk szerint söröztek már randin. A megkérdezettek további 22 százaléka eddig ugyan nem tette, de megfelelő program esetén akár sörözne is egy kettesben töltött estén. A felmérésből fény derült arra is, hogy a magyarok háromnegyede könnyebben tud ismerkedni, ha az ilyenkor érzett feszültséget egy kevés alkohollal oldja, és tízből kilenc férfi kifejezetten szexinek találja, ha egy nő kulturáltan sört iszik.


„Azt látjuk, hogy a sör egyre népszerűbb a hölgyek körében is, ez a kínálat bővülésének, az ízesített és különleges kézműves sörök terjedésének is köszönhető, ami a legkülönbözőbb ízlésvilágot is kielégíti – magyarázta Kurucz Gergely, a Belvárosi Sörfesztivál másik szervezője. – A Belvárosi Sörfesztiválon mi is közel 250 sörkülönlegességgel készülünk, így mindenki megtalálhatja a hozzá közel álló ízeket.”

Palvin Barbi és Nagy Feró a legkapósabb partner

A Fesztivál Holding Kft. kutatás arra is kitért, hogy melyik magyar hírességekkel gurítanánk le szívesen egy-egy sört. A hölgyek közül Palvin Barbara volt a legnépszerűbb, őt követte Pásztor Anna és Hosszú Katinka. Férfi fronton Nagy Feróval, Mucsi Zoltánnal vagy Majkával ülnénk le legszívesebben egy hideg sör mellé, de több sportoló, köztük Dárdai Pál, Böde Dániel és Gera Zoltán is felkerült a listára.

Top 5 partner sörözéshez:

  1. Palvin Barbi
  2. Nagy Feró
  3. Pásztor Anna
  4. Hosszú Katinka
  5. Mucsi Zoltán

A kutatás hátteréről

Az adatok felvételére 2018. május 22. és 24. között került sor. Az online kutatásban országszerte 1758 felhasználó vett részt. A felmérés nem reprezentatív Magyarország lakosságára nézve, de az eredmények alkalmasak a sörfogyasztással kapcsolatos vélekedések és viselkedés bemutatására.

Forrás: Élelmiszer Online


Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a mai Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a mai Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.