A Gallicoop tovább növelte piaci részesedését

A szarvasi székhelyű Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. tovább növelte piaci részesedését, emellett az előző évihez képest közel azonos szintű árbevételt ért el 2013-ban. Az értékesített pulykahús növekedése mellett a cég export nettó árbevétele több mint 22%-kal emelkedett. Habár tavaly a beruházások mértéke kisebb volt az előző évekhez képest, a vállalat erre az évre is jelentős fejlesztéseket tervez, de nem csak üzemi szinten, hanem a termékinnováció vonatkozásában is.

A Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.-nél a tavalyi évben is folytatódott a piacszerzés és az exportbővülés: az export nettó árbevétele az előző évihez képest 22,5%-kal magasabb, több mint 11,5 milliárd forint lett 2013-ban. A már évről évre bővülő exporttevékenység sikertermékei a mellfilé, a felsőcombfilé, és a panírozott mellszelet, amelyekre igen nagy a kereslet többek között Ausztriában, Angliában és Romániában; ezek egyben a cég legjelentősebb külpiacai közé tartoznak. Emellett említésre méltó export célország Horvátország is, ahol tavaly erősödött meg igazán a vállalat. 2013-ban a cég 12 ezer tonna pulykahúst exportált, ami a megelőző évi mennyiség 115,6%-a. A cégnél az értékesített pulykahús mennyiség is növekedett egy év alatt: míg 2012-ben 21,7 ezer, addig 2013-ban 24 ezer tonna pulykahúst értékesített.

A cég ugyancsak sikereket ért el a felvásárlási piacon: a pulykafelvásárlást illetően 28%-kal nőtt a cég piaci részesedése a tavalyi évben. A 29,5 ezer tonnás hústermelési volumen nem változott számottevően az előző évi mennyiséghez képest, azonban a feldolgozásban mutatkozik eltérés: csökkent mind a panírozott, mind pedig a készítmények előállított mennyisége, ám mindezekkel együtt a Gallicoop tovább, 44,5%-ra növelte a pulykahús értékesítésben betöltött piaci részesedését. A növekvő piaci részesedés mellett a cég 2012-ben elért 32,4 milliárd forintos nettó értékesítési árbevétele 2013-ban 32,1 milliárd volt.

A vállalat tavaly 378 millió forintot fordított beruházásokra és fejlesztésekre, míg idén több mint 800 millió forintot tervez. Ezek közé tartozik a termékinnováció is, amely területen a cég piacelsőséget tervez: „Több fontos területen, mint például az élelmiszerbiztonság, a termelés, a takarmányozás, és nem utolsó sorban a környezetvédelem, úgy látjuk, hogy már elértük azt a minőséget és színvonalat, amely egyrészt hosszú távon és hangsúlyosan megkülönböztet minket a versenytársaktól, egyfajta fenntartható versenyelőnyt biztosítva, másrészt a fogyasztóknak is fontos tényezőket jelentenek.” – mondta Erdélyi István, a cég elnök-vezérigazgatója. „Mostantól a termékinnováció tekintetében is hasonló elsőségre törekszünk: az a célunk, hogy a Gallicoop termékek minden szempontból a legjobbak legyenek. Ennek jegyében folyamatosan igazodni kívánunk a fogyasztói igényekhez, így például idén piacra dobjuk Magyarország első E-mentes párizsiját is.”

Forrás: Élelmiszer Online


Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.