A Gallicoop tovább növelte piaci részesedését

A szarvasi székhelyű Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. tovább növelte piaci részesedését, emellett az előző évihez képest közel azonos szintű árbevételt ért el 2013-ban. Az értékesített pulykahús növekedése mellett a cég export nettó árbevétele több mint 22%-kal emelkedett. Habár tavaly a beruházások mértéke kisebb volt az előző évekhez képest, a vállalat erre az évre is jelentős fejlesztéseket tervez, de nem csak üzemi szinten, hanem a termékinnováció vonatkozásában is.

A Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.-nél a tavalyi évben is folytatódott a piacszerzés és az exportbővülés: az export nettó árbevétele az előző évihez képest 22,5%-kal magasabb, több mint 11,5 milliárd forint lett 2013-ban. A már évről évre bővülő exporttevékenység sikertermékei a mellfilé, a felsőcombfilé, és a panírozott mellszelet, amelyekre igen nagy a kereslet többek között Ausztriában, Angliában és Romániában; ezek egyben a cég legjelentősebb külpiacai közé tartoznak. Emellett említésre méltó export célország Horvátország is, ahol tavaly erősödött meg igazán a vállalat. 2013-ban a cég 12 ezer tonna pulykahúst exportált, ami a megelőző évi mennyiség 115,6%-a. A cégnél az értékesített pulykahús mennyiség is növekedett egy év alatt: míg 2012-ben 21,7 ezer, addig 2013-ban 24 ezer tonna pulykahúst értékesített.

A cég ugyancsak sikereket ért el a felvásárlási piacon: a pulykafelvásárlást illetően 28%-kal nőtt a cég piaci részesedése a tavalyi évben. A 29,5 ezer tonnás hústermelési volumen nem változott számottevően az előző évi mennyiséghez képest, azonban a feldolgozásban mutatkozik eltérés: csökkent mind a panírozott, mind pedig a készítmények előállított mennyisége, ám mindezekkel együtt a Gallicoop tovább, 44,5%-ra növelte a pulykahús értékesítésben betöltött piaci részesedését. A növekvő piaci részesedés mellett a cég 2012-ben elért 32,4 milliárd forintos nettó értékesítési árbevétele 2013-ban 32,1 milliárd volt.

A vállalat tavaly 378 millió forintot fordított beruházásokra és fejlesztésekre, míg idén több mint 800 millió forintot tervez. Ezek közé tartozik a termékinnováció is, amely területen a cég piacelsőséget tervez: „Több fontos területen, mint például az élelmiszerbiztonság, a termelés, a takarmányozás, és nem utolsó sorban a környezetvédelem, úgy látjuk, hogy már elértük azt a minőséget és színvonalat, amely egyrészt hosszú távon és hangsúlyosan megkülönböztet minket a versenytársaktól, egyfajta fenntartható versenyelőnyt biztosítva, másrészt a fogyasztóknak is fontos tényezőket jelentenek.” – mondta Erdélyi István, a cég elnök-vezérigazgatója. „Mostantól a termékinnováció tekintetében is hasonló elsőségre törekszünk: az a célunk, hogy a Gallicoop termékek minden szempontból a legjobbak legyenek. Ennek jegyében folyamatosan igazodni kívánunk a fogyasztói igényekhez, így például idén piacra dobjuk Magyarország első E-mentes párizsiját is.”

Forrás: Élelmiszer Online


Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
Bazalt Napok Badacsonytördemicen

Bazalt Napok Badacsonytördemicen  

A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.
Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.