A Gallicoop tovább növelte piaci részesedését

A szarvasi székhelyű Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. tovább növelte piaci részesedését, emellett az előző évihez képest közel azonos szintű árbevételt ért el 2013-ban. Az értékesített pulykahús növekedése mellett a cég export nettó árbevétele több mint 22%-kal emelkedett. Habár tavaly a beruházások mértéke kisebb volt az előző évekhez képest, a vállalat erre az évre is jelentős fejlesztéseket tervez, de nem csak üzemi szinten, hanem a termékinnováció vonatkozásában is.

A Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.-nél a tavalyi évben is folytatódott a piacszerzés és az exportbővülés: az export nettó árbevétele az előző évihez képest 22,5%-kal magasabb, több mint 11,5 milliárd forint lett 2013-ban. A már évről évre bővülő exporttevékenység sikertermékei a mellfilé, a felsőcombfilé, és a panírozott mellszelet, amelyekre igen nagy a kereslet többek között Ausztriában, Angliában és Romániában; ezek egyben a cég legjelentősebb külpiacai közé tartoznak. Emellett említésre méltó export célország Horvátország is, ahol tavaly erősödött meg igazán a vállalat. 2013-ban a cég 12 ezer tonna pulykahúst exportált, ami a megelőző évi mennyiség 115,6%-a. A cégnél az értékesített pulykahús mennyiség is növekedett egy év alatt: míg 2012-ben 21,7 ezer, addig 2013-ban 24 ezer tonna pulykahúst értékesített.

A cég ugyancsak sikereket ért el a felvásárlási piacon: a pulykafelvásárlást illetően 28%-kal nőtt a cég piaci részesedése a tavalyi évben. A 29,5 ezer tonnás hústermelési volumen nem változott számottevően az előző évi mennyiséghez képest, azonban a feldolgozásban mutatkozik eltérés: csökkent mind a panírozott, mind pedig a készítmények előállított mennyisége, ám mindezekkel együtt a Gallicoop tovább, 44,5%-ra növelte a pulykahús értékesítésben betöltött piaci részesedését. A növekvő piaci részesedés mellett a cég 2012-ben elért 32,4 milliárd forintos nettó értékesítési árbevétele 2013-ban 32,1 milliárd volt.

A vállalat tavaly 378 millió forintot fordított beruházásokra és fejlesztésekre, míg idén több mint 800 millió forintot tervez. Ezek közé tartozik a termékinnováció is, amely területen a cég piacelsőséget tervez: „Több fontos területen, mint például az élelmiszerbiztonság, a termelés, a takarmányozás, és nem utolsó sorban a környezetvédelem, úgy látjuk, hogy már elértük azt a minőséget és színvonalat, amely egyrészt hosszú távon és hangsúlyosan megkülönböztet minket a versenytársaktól, egyfajta fenntartható versenyelőnyt biztosítva, másrészt a fogyasztóknak is fontos tényezőket jelentenek.” – mondta Erdélyi István, a cég elnök-vezérigazgatója. „Mostantól a termékinnováció tekintetében is hasonló elsőségre törekszünk: az a célunk, hogy a Gallicoop termékek minden szempontból a legjobbak legyenek. Ennek jegyében folyamatosan igazodni kívánunk a fogyasztói igényekhez, így például idén piacra dobjuk Magyarország első E-mentes párizsiját is.”

Forrás: Élelmiszer Online


Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.
Ki lett az ország legjobb felszolgálója?

Ki lett az ország legjobb felszolgálója? 

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a győztes Kóródi Béla lett, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja.
Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.
Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon

Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon 

Idén tovább bővül az Avasi Borangolás programkínálata.
Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben 

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.
Megvannak a pizzafesztivál győztesei

Megvannak a pizzafesztivál győztesei 

A pizzafesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei versenyeztek egymással.
Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.