Nem csak programokban színesedett a fesztivál, de területében is: már az egész Vajdahunyad vára előtti területet benépesítették az élőállatok, népi gyerekjátékok és a különböző típusú főzőversenyek szeptember 12-14 között. A gasztronómiai különlegességek, és őstermelők felvonultatása mellett sokszínű színpadi programokat, bajuszmustrát, gulyásbemutatókat, kézműves mesterségeket és hortobágyi hangulatot varázsoltak a szervezők a fővárosba.
Idén egy innovatív főzőverseny keretein belül 20 különböző profi és amatőr csapat mérte össze tudását és kreativitását, így olyan ínyencségek születtek, mint a rántott marhafül vagy a felsálból készült szürkemarha kafta. A kóstolásba és zsűrizésbe a profi séfek mellett Pindroch Csaba, Farkasházi Réka és Nagy Adri is részt vettek, akik utóbb az egyik szürkemarhát is megülték, Pindroch pedig a gulyásmesterség alapjait sajátította el. A kis állatállománnyal rendelkező szürkemarha termékek készítői hasznos visszajelzést szerezhettek a rendezvényen a hatalmas keresletet illetően, ami nagy előrelépés a termékek piaci pozícionálására és a szürkemarha magyar konyhákba való visszahelyezésére nézve.
Forrás: Vendég & Hotel