A gulyás hazatért

Kibővült területtel és programokkal várta egész hétvégén a Szürkemarha Vigadalom és Piac Fesztivál a látogatókat, amely a változékony időjárás ellenére is kiemelkedően sok érdeklődőt vonzott. A Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete (MSzTE) ezúttal a Magyar Piac Szövetkezettel szervezte meg a nagyszabású rendezvényt azzal a céllal, hogy visszavezesse a fajtát a köztudatba és a magyar konyhákba. A fesztivál fővédnöke Dr. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter volt.

Nem csak programokban színesedett a fesztivál, de területében is: már az egész Vajdahunyad vára előtti területet benépesítették az élőállatok, népi gyerekjátékok és a különböző típusú főzőversenyek szeptember 12-14 között. A gasztronómiai különlegességek, és őstermelők felvonultatása mellett sokszínű színpadi programokat, bajuszmustrát, gulyásbemutatókat, kézműves mesterségeket és hortobágyi hangulatot varázsoltak a szervezők a fővárosba.

Idén egy innovatív főzőverseny keretein belül 20 különböző profi és amatőr csapat mérte össze tudását és kreativitását, így olyan ínyencségek születtek, mint a rántott marhafül vagy a felsálból készült szürkemarha kafta. A kóstolásba és zsűrizésbe a profi séfek mellett Pindroch Csaba, Farkasházi Réka és Nagy Adri is részt vettek, akik utóbb az egyik szürkemarhát is megülték, Pindroch pedig a gulyásmesterség alapjait sajátította el. A kis állatállománnyal rendelkező szürkemarha termékek készítői hasznos visszajelzést szerezhettek a rendezvényen a hatalmas keresletet illetően, ami nagy előrelépés a termékek piaci pozícionálására és a szürkemarha magyar konyhákba való visszahelyezésére nézve.

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.