A KFC alapító sztorija a közösségi portálokon

Rick Maynard, a KFC PR igazgatója mondta el, hogy milyen szempontok szerint alakították ki megjelenésüket a közösségi oldalakon, illetve népszerűségük további növelése érdekében milyen átalakításokat terveznek 2011-es évre.

A KFC "@kfc_colonel" Twitteres megjelenésével, a "Life Tastes Great" üzenetre közvetítve, valósítja meg a rajongókkal történő kapcsolatfelvételt. A Twitter feed népszerűségének kulcsa, hogy vicces formában tálalja a napi információkat. Egyáltalán nem központi kérdés a termékek eladása, ezzel szemben inkább egyfajta elkötelezettség nélküli kapcsolat-, kétoldalú kommunikáció kialakítására törekszik a rajongókkal.

Ebben a formában sokkal inkább felkelti a figyelmet, s számunkra is több lehetőséget biztosít, mivel a Twitterezés egyfajta "valódi" kommunikációt tesz lehetővé, azzal, hogy nem kizárólag azokra az információkra szorítkozik, amelyet egy cég általánosságban meg kíván osztani a fogyasztóival.

A KFC Facebook oldala rendkívüli fejlődésen esett át, rajongóinak száma hamarosan eléri a 3 milliót. Több mint a világ 100 országában vannak jelen éttermeikkel, s ezt a Facebook oldal valósághűen vissza is tükrözi; az egyik pillanatban még egy Egyesült Királyság-beli rajongó menüvel kapcsolatban feltett kérdéseire válaszolnak, a másik percben pedig egy Iowa Államból segítséget kérő követőnek segít, a hozzá legközelebb lévő KFC étterem meghatározásában.

A Facebook oldalon egyúttal rengeteg - a világ minden tájáról származó - KFC témájú kép jelenik meg, kezdve a Sanders Ezredesnek beöltözött gyerekektől a KFC tetoválással díszített testrészekig...

A KFC aktív Facebookon, Twitteren, YouTube-on és Flickr-en. Ezek mindegyike bizonyítottan alkalmas lehetőség a vásárlókkal való kapcsolatfelvételre, kommunikációra. A felsorolt közösségi oldalak mindegyike olyan eszköz, amelyek lényeges szerepet töltenek be mindennapjaink során.

Büszkék a közelmúltban indult promócióra, melynek keretein belül 20.000. dolláros ösztöndíjban részesítettek egy végzős középiskolást 140 karakteres Twitter alkalmazásáért. A program közel 3000 csipogó alkalmazást generált, s ezzel a fejlesztésével a CNN-től az USA Today-ig, USA-szerte a hírek címoldalán szerepelt. Ezzel rengeteg ember figyelmét felhívta a KFC tudományos ösztöndíjára, melynek keretein belül évente 75 diák 20-20.000. dollár ösztöndíjban részesül. Arra törekednek, hogy a közösségi média nyújtotta kreatív eszközök segítségével fel tudják venni a kapcsolatot családokkal, diákokkal és hogy tudatosítsák bennük, Sanders Ezredes mindig is elhivatott volt az oktatás és a gyermekek iránt.

Az Ezredes születésének 120. évfordulója alkalmából készítettek egy felmérést, melynek eredményeiből világossá vált, hogy számos fiatal elképzelése szerint, az Alapító nem valós személy volt, hanem csupán a vállalat által népszerűsített kitalált ikon.Ezért az egyik legfőbb célkitűzés a 2011-es évre, hogy érdekfeszítő történeteken keresztül osszák meg Sanders Ezredes kalandos történeteit azokkal a rajongókkal is, akik még ezelőtt soha nem hallottak az Ezredesről. Miként egy KFC franchise-átvevő jellemezte; "az Ezredes hús-vér ember volt akárcsak bárki más közülünk, munkásságával jelentős hatást gyakorolt nemzetünk konyhaművészetére. Sanders Ezredes annak ellenére hogy csak hat osztályt végzett, egyben kiváló marketing szakember is volt, s ez meghatározó volt álmai megvalósítása során. Igazán büszke vagyok arra, hogy a történetének továbbadásával is adózhatunk az Ezredes nagysága előtt." (forrás: Franchiseportál / smartblogs.com)


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.