A KFC alapító sztorija a közösségi portálokon

Rick Maynard, a KFC PR igazgatója mondta el, hogy milyen szempontok szerint alakították ki megjelenésüket a közösségi oldalakon, illetve népszerűségük további növelése érdekében milyen átalakításokat terveznek 2011-es évre.

A KFC "@kfc_colonel" Twitteres megjelenésével, a "Life Tastes Great" üzenetre közvetítve, valósítja meg a rajongókkal történő kapcsolatfelvételt. A Twitter feed népszerűségének kulcsa, hogy vicces formában tálalja a napi információkat. Egyáltalán nem központi kérdés a termékek eladása, ezzel szemben inkább egyfajta elkötelezettség nélküli kapcsolat-, kétoldalú kommunikáció kialakítására törekszik a rajongókkal.

Ebben a formában sokkal inkább felkelti a figyelmet, s számunkra is több lehetőséget biztosít, mivel a Twitterezés egyfajta "valódi" kommunikációt tesz lehetővé, azzal, hogy nem kizárólag azokra az információkra szorítkozik, amelyet egy cég általánosságban meg kíván osztani a fogyasztóival.

A KFC Facebook oldala rendkívüli fejlődésen esett át, rajongóinak száma hamarosan eléri a 3 milliót. Több mint a világ 100 országában vannak jelen éttermeikkel, s ezt a Facebook oldal valósághűen vissza is tükrözi; az egyik pillanatban még egy Egyesült Királyság-beli rajongó menüvel kapcsolatban feltett kérdéseire válaszolnak, a másik percben pedig egy Iowa Államból segítséget kérő követőnek segít, a hozzá legközelebb lévő KFC étterem meghatározásában.

A Facebook oldalon egyúttal rengeteg - a világ minden tájáról származó - KFC témájú kép jelenik meg, kezdve a Sanders Ezredesnek beöltözött gyerekektől a KFC tetoválással díszített testrészekig...

A KFC aktív Facebookon, Twitteren, YouTube-on és Flickr-en. Ezek mindegyike bizonyítottan alkalmas lehetőség a vásárlókkal való kapcsolatfelvételre, kommunikációra. A felsorolt közösségi oldalak mindegyike olyan eszköz, amelyek lényeges szerepet töltenek be mindennapjaink során.

Büszkék a közelmúltban indult promócióra, melynek keretein belül 20.000. dolláros ösztöndíjban részesítettek egy végzős középiskolást 140 karakteres Twitter alkalmazásáért. A program közel 3000 csipogó alkalmazást generált, s ezzel a fejlesztésével a CNN-től az USA Today-ig, USA-szerte a hírek címoldalán szerepelt. Ezzel rengeteg ember figyelmét felhívta a KFC tudományos ösztöndíjára, melynek keretein belül évente 75 diák 20-20.000. dollár ösztöndíjban részesül. Arra törekednek, hogy a közösségi média nyújtotta kreatív eszközök segítségével fel tudják venni a kapcsolatot családokkal, diákokkal és hogy tudatosítsák bennük, Sanders Ezredes mindig is elhivatott volt az oktatás és a gyermekek iránt.

Az Ezredes születésének 120. évfordulója alkalmából készítettek egy felmérést, melynek eredményeiből világossá vált, hogy számos fiatal elképzelése szerint, az Alapító nem valós személy volt, hanem csupán a vállalat által népszerűsített kitalált ikon.Ezért az egyik legfőbb célkitűzés a 2011-es évre, hogy érdekfeszítő történeteken keresztül osszák meg Sanders Ezredes kalandos történeteit azokkal a rajongókkal is, akik még ezelőtt soha nem hallottak az Ezredesről. Miként egy KFC franchise-átvevő jellemezte; "az Ezredes hús-vér ember volt akárcsak bárki más közülünk, munkásságával jelentős hatást gyakorolt nemzetünk konyhaművészetére. Sanders Ezredes annak ellenére hogy csak hat osztályt végzett, egyben kiváló marketing szakember is volt, s ez meghatározó volt álmai megvalósítása során. Igazán büszke vagyok arra, hogy a történetének továbbadásával is adózhatunk az Ezredes nagysága előtt." (forrás: Franchiseportál / smartblogs.com)


A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.