A kutyabarátok után a hasbarátok felé nyit a MOL

Gianni Annoni 4 féle római pizzáival bővül mostantól a hazai töltőállomások Fresh Corner  választéka.  

Gianni Annoni, az ország egyik legismertebb olasz gasztronómiai szakembere bemutatta a La Pizza di Gianni pizzákat, amelyeket a MOL Fresh Cornerekben árusítanak majd.

A Margherita, Piccante és Prosciutto e Funghi pizzák Olaszországból érkező friss alapanyagokból készülnek. Gianni pizzáit 45 töltőállomáson lehet megkóstolni, és ez a szám folyamatosan bővül.

A számos gasztronómiai tévéműsor séfjeként ismert Gianni Annoni mostanában főként saját éttermével foglalkozott, nem is kevés sikerrel: a Pomo D'oro pizzériát tavalyelőtt, két évnyi tesztelés után a világ legjobb 70 étterme közé választotta az olasz Ristorazione Italiana Magazine. A gasztromagazin listájára eleve csak az olasz kereskedelmi kamarák ajánlásával lehet felkerülni, ezután a magazin szakértői folyamatosan ellenőrzik, hogy az étterem jó minőségű olasz alapanyagokból, autentikus recept szerint készíti a fogásaikat. Ha tehát valaki, akkor Gianni biztosan tudja, hogyan készül az igazi olasz pizza.

„Meg sem lehet számlálni, hány étterem állítja, hogy eredeti olasz pizzát készítenek, de Magyarországon csak maroknyi hely van, ahol valóban autentikus receptből dolgoznak” – mondta Gianni. „A leggyakoribb hiba a feltét halmozása, de a valódi olasz pizza élménye egyszerűségében és a tészta minőségében rejlik. Az alaposan megkelesztett tésztát hagyományos fatüzelésű kemencében süthetjük tökéletesre, erre kerülnek a további feltétek, leggyakrabban a paradicsomszósz, a mozzarella és a sonka.”

A mesterszakács elárulta, mi a titka saját étterme sikerének: mindig jó minőségű, friss alapanyagokat használ. Ezt a sikerreceptet hozta át a töltőállomásokra is.

A Fresh Cornerekben ezentúl háromféle, anyakovásszal készült pizzát kóstolhatnak meg az utazók, amelyekhez a gondosan összeválogatott alapanyagok Olaszországból érkeznek.

A Pizza Margherita a tradicionális vonalat képviseli paradicsommal, mozzarellával, a Pizza Prosciutto e Funghira érlelt sonka és gomba, a Pizza Piccantera pedig csípős calabriai szalámi kerül. Érdekességük, hogy hagyományos római típusú pizzák, vagyis téglalap alakúak és a tésztájuk vastagabb, mégis ropogós és könnyű – ahogy Gianni fogalmaz: ez a pizza a mediterrán konyha legjavát adja.

Dr. Orosz András, a MOL Magyarország kiskereskedelmi vezetője reméli, hogy sokan ezentúl majd egy falat Olaszországért térnek be valamelyik MOL Fresh Cornerbe. Gianni római pizzáit országszerte 45 Fresh Cornerben kínálja a vállalatl.

Forrás: Eurolex / Turizmus Online


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.