A kutyabarátok után a hasbarátok felé nyit a MOL

Gianni Annoni 4 féle római pizzáival bővül mostantól a hazai töltőállomások Fresh Corner  választéka.  

Gianni Annoni, az ország egyik legismertebb olasz gasztronómiai szakembere bemutatta a La Pizza di Gianni pizzákat, amelyeket a MOL Fresh Cornerekben árusítanak majd.

A Margherita, Piccante és Prosciutto e Funghi pizzák Olaszországból érkező friss alapanyagokból készülnek. Gianni pizzáit 45 töltőállomáson lehet megkóstolni, és ez a szám folyamatosan bővül.

A számos gasztronómiai tévéműsor séfjeként ismert Gianni Annoni mostanában főként saját éttermével foglalkozott, nem is kevés sikerrel: a Pomo D'oro pizzériát tavalyelőtt, két évnyi tesztelés után a világ legjobb 70 étterme közé választotta az olasz Ristorazione Italiana Magazine. A gasztromagazin listájára eleve csak az olasz kereskedelmi kamarák ajánlásával lehet felkerülni, ezután a magazin szakértői folyamatosan ellenőrzik, hogy az étterem jó minőségű olasz alapanyagokból, autentikus recept szerint készíti a fogásaikat. Ha tehát valaki, akkor Gianni biztosan tudja, hogyan készül az igazi olasz pizza.

„Meg sem lehet számlálni, hány étterem állítja, hogy eredeti olasz pizzát készítenek, de Magyarországon csak maroknyi hely van, ahol valóban autentikus receptből dolgoznak” – mondta Gianni. „A leggyakoribb hiba a feltét halmozása, de a valódi olasz pizza élménye egyszerűségében és a tészta minőségében rejlik. Az alaposan megkelesztett tésztát hagyományos fatüzelésű kemencében süthetjük tökéletesre, erre kerülnek a további feltétek, leggyakrabban a paradicsomszósz, a mozzarella és a sonka.”

A mesterszakács elárulta, mi a titka saját étterme sikerének: mindig jó minőségű, friss alapanyagokat használ. Ezt a sikerreceptet hozta át a töltőállomásokra is.

A Fresh Cornerekben ezentúl háromféle, anyakovásszal készült pizzát kóstolhatnak meg az utazók, amelyekhez a gondosan összeválogatott alapanyagok Olaszországból érkeznek.

A Pizza Margherita a tradicionális vonalat képviseli paradicsommal, mozzarellával, a Pizza Prosciutto e Funghira érlelt sonka és gomba, a Pizza Piccantera pedig csípős calabriai szalámi kerül. Érdekességük, hogy hagyományos római típusú pizzák, vagyis téglalap alakúak és a tésztájuk vastagabb, mégis ropogós és könnyű – ahogy Gianni fogalmaz: ez a pizza a mediterrán konyha legjavát adja.

Dr. Orosz András, a MOL Magyarország kiskereskedelmi vezetője reméli, hogy sokan ezentúl majd egy falat Olaszországért térnek be valamelyik MOL Fresh Cornerbe. Gianni római pizzáit országszerte 45 Fresh Cornerben kínálja a vállalatl.

Forrás: Eurolex / Turizmus Online


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.