Bejutott a magyar csapat a Fagylalt Világkupára

Fantasztikus menetelést mutatott be a magyar csapat a Gelato Europe Cup 2023 versenyen, így már biztos résztvevői vagyunk a Fagylalt Világkupának. Ismerjük meg most az ide vezető utat - írja a magyarkonyhaonline.hu.

A Gelato Europe Cup, azaz Fagylalt Európa Bajnokság a Gelato World Cup világverseny európai döntője, mely Olaszországban és egyben a világon a legrangosabb csapatbajnokság, ami a kézműves fagylaltra épül. A „WWG” (vagyis a World Wide Gelato Fundation) által létrehozott verseny missziója a fagylalt szeretetének, kultúrájának és a nemzetek közötti gasztronómiai összefogásnak a terjesztése. A 2003-ban létrehozott verseny szigorúan meghívásos alapon működik, figyelembe véve az adott ország nemzetközi versenyeken való szereplését és eredményeit. Magyarország most kapott először lehetőséget arra, hogy csapatszinten is megmérettesse magát. Összesen hét nemzet delegálta magát a Riminiben tartott európai döntőre: a többszörös kupagyőztes Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Németország, Ausztria, Egyesült Királyság, és Magyarország.

A csapat összeállítása minden ország számára adott volt: egy a fagylaltkészítésben jártas szakemberből, vagyis egy fagylaltmesterből (a magyar csapatban Gácsi Zoltán, a Csokoládé Akadémia vezető cukrásza), egy cukrász szakemberből (Füredi Krisztián, Hisztéria Cukrászda vezető cukrásza), valamint egy csapatkapitányból (Somogyi Renáta, Bringatanya Fagyizó fagylaltmestere) állt össze. A három napon át tartó megmérettetésen a nemzetek az általuk választott témához kapcsolódóan kellett, hogy előállítsák fagylaltra épülő termékeiket. A magyar csapat idén az „Erdő és mező virágai” témát választotta.



A versenynek hatalmas volt a tétje, hiszen a 7 induló nemzet közül a zsűri csak 4 csapatnak adott lehetőséget arra, hogy megszerezze a kvalifikációt a jövő évi Gelato World Cup-ra és képviselje nemzetét a világversenyen.

A magyaroknak mindenesetre sikerült, így 2024 januárjában Magyarország is ott lesz a Fagylalt Világkupán, ahol a világ minden tájáról érkező országokkal méretteti meg magát.

Forrás: Magyar Konyha


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.