A mesterséges intelligencia már főzni is tud

Az Emirates légitársaság földi kiszolgáló vállalata, a dnata, a World Travel Catering & Onboard Services Expo (WTCE) kiállításon mutatta be a nagyközönségnek legújabb fejlesztését, a világ első mesterséges intelligenciával működő főzőrobotját - tájékoztatta lapunkat az Emirates.

Az új csúcstechnológiás főzőrobot kereskedelmi, éttermi és az otthoni konyhák jellemző főzési feladatainak elvégzésére egyaránt alkalmas. A Moley Robotics cég közreműködésével kifejlesztett robot képes nagy mennyiségben, pontosan újraalkotni a különböző fogásokat a séf előre megadott utasításai alapján.

A robot kifinomult érzékelőkkel és gépi tanulási képességekkel is rendelkezik, így pontosan ki tudja mérni az összetevőket és akár bonyolultabb főzési technikákat is meg tud tanulni. Ennek köszönhetően egyenletes minőséget, higiéniát és biztonságot garantál a mesterséges intelligenciát használó gép, de egyben arra is alkalmas, hogy valós időben alkalmazkodjon a változó környezeti paraméterekhez.
 
A főzőrobot mellett a dnata elvitte a világkiállításra Bellát, a vendéglátórobotot is, amely ételeket és frissítőket szolgál fel az expó vendégeinek. Bella ikerrobotja jelenleg az Egyesült Arab Emírségekben tartózkodik, ahol partnerével, Kittyvel együtt a Sharjah repülőtér (SHJ) várótermében segíti az utasokat.
 





Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.
Nem lesz idén akácméz?

Nem lesz idén akácméz? 

Rekordgyenge termés – drágulás és hiány várható.
Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.