A MOME hallgatója nyerte a Vylyan Pincészet címkepályázatát

A Vylyan Pincészet idén tizennyolcadik alkalommal hirdette meg művészi címkepályázatát, amit a Bogyólé, vagyis az évjárat első vörösbora számára ír ki a jövő grafikusművészeinek.

Idén 12 művészeti intézmény aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, illetve alumni hallgatói vettek részt a pályázaton. A pincészet az év Pantone színének választott Very Peri színt adta meg a csavarzár színéül, vagyis a pályázóknak ehhez illeszkedő címkét kellett tervezniük, és kikötés volt, hogy a Very Peri szín a címkében is köszönjön vissza, olvasható a kreativ.hu hírében.

 

A szakmai zsűri 194 pályamű közül választotta ki a dobogós címkéket. A szavazás a korábbi évekhez hasonlóan egy online szelekcióval kezdődött, amit a TOP50-nek ítélt címkék megmérettetése követett. A Vylyan Pincészet a pályázatban részt vevő intézmények képviselőivel közösen választotta ki a győztest.

 A díjazottak:

  1. helyezett: Murin Dóra (MOME)
  2. helyezett: Babarczy Myriam (METU)
  3. helyezett: Pataki Lili (METU)
  4. Közönségdíj: Hajdu Boróka (Egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem)

A címkepályázat nyertese, Murin Dóra elmondta: „A Bogyólé esetében szinte rögtön volt elképzelésem a végeredményről. Szőlőföldeket nézegettem, amiknek a ritmikussága, mozgalmassága és játékossága nagyon megihletett. A sávok áramlása vezeti a szemünket a feliratok irányába, amit a bogyóval együtt a lemenő nap inspirált. A 2022-es év színe, a Very Peri volt a kiindulópont a palettámban, ehhez válogattam a többi színt, amikkel egy friss és üde összhatást szerettem volna elérni. Címnek a Színes szőlőföldeket választottam, ami szépen alliterál és dallamos hangzása miatt jól passzol a képi világhoz.”

 

Forrás: kreativ.hu


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.