A MOME hallgatója nyerte a Vylyan Pincészet címkepályázatát

A Vylyan Pincészet idén tizennyolcadik alkalommal hirdette meg művészi címkepályázatát, amit a Bogyólé, vagyis az évjárat első vörösbora számára ír ki a jövő grafikusművészeinek.

Idén 12 művészeti intézmény aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, illetve alumni hallgatói vettek részt a pályázaton. A pincészet az év Pantone színének választott Very Peri színt adta meg a csavarzár színéül, vagyis a pályázóknak ehhez illeszkedő címkét kellett tervezniük, és kikötés volt, hogy a Very Peri szín a címkében is köszönjön vissza, olvasható a kreativ.hu hírében.

 

A szakmai zsűri 194 pályamű közül választotta ki a dobogós címkéket. A szavazás a korábbi évekhez hasonlóan egy online szelekcióval kezdődött, amit a TOP50-nek ítélt címkék megmérettetése követett. A Vylyan Pincészet a pályázatban részt vevő intézmények képviselőivel közösen választotta ki a győztest.

 A díjazottak:

  1. helyezett: Murin Dóra (MOME)
  2. helyezett: Babarczy Myriam (METU)
  3. helyezett: Pataki Lili (METU)
  4. Közönségdíj: Hajdu Boróka (Egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem)

A címkepályázat nyertese, Murin Dóra elmondta: „A Bogyólé esetében szinte rögtön volt elképzelésem a végeredményről. Szőlőföldeket nézegettem, amiknek a ritmikussága, mozgalmassága és játékossága nagyon megihletett. A sávok áramlása vezeti a szemünket a feliratok irányába, amit a bogyóval együtt a lemenő nap inspirált. A 2022-es év színe, a Very Peri volt a kiindulópont a palettámban, ehhez válogattam a többi színt, amikkel egy friss és üde összhatást szerettem volna elérni. Címnek a Színes szőlőföldeket választottam, ami szépen alliterál és dallamos hangzása miatt jól passzol a képi világhoz.”

 

Forrás: kreativ.hu


Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
Bazalt Napok Badacsonytördemicen

Bazalt Napok Badacsonytördemicen  

A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.
Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.