A Playboy Club sztárséffel tér vissza

A londoni Playboy Club, amely a nyuszis brand klubhálózatának tagjaként üzemelt, harminc év után nyit újra Mayfair negyedben, a Park Lane-en. Az eredeti klub 1966-ban nyitott és 1981-ig fogadta különleges vendégeit, mint Sir Michael Caine, George Best vagy Jack Nicholson.

A hírnevéhez méltón exkluzív klubban étterem, koktél bár, társalgó és a tagok saját játéktermei kapnak majd helyet. A konyhát nem kisebb egyéniség, mint a négy brit „Iron Chef” egyike, (a tagadhatatlanul legdekoratívabb) a koreai származású Judy Joo lesz.

A 36 esztendős hölgy New Jerseyben született, a Columbia Egyetemen Bachelor's of Science fokozatot szerzett, majd elvégezte a New York-i French Culinary Institute-öt.

Et követően Londonba költözött, ahol többek között főzött a Gordon Ramsay’s in Chelsea-ben és Heston Blumenthal’s Fat Duck-jában is. Közben szakkönyvek társszerzőjeként és a Time Out étteremkritikusaként is publikált. Gordon Ramsay-vel történt találkozására így emlékszik vissza: „Amikor egyik alkalommal nála ettem, ő maga is felbukkant az étteremben. Megszólítottam, mondtam neki, hogy szakács vagyok. Ő csak annyit kérdezett: Mikor kezdesz?”

Aztán 2010-ben benevezett a brit „Iron Chef” televíziós vetélkedőre, és ott a legjobb négy közé kerülve elnyerte a címet.

„Célom, hogy a Playboy Clubban egy különleges gasztronómiai világot hozzak létre, olyat, amely megfelel a klub hírnevének és stílusának. Nagy izgalommal várom a feladatot.”

A Playboy alapítója Hugh Hefner azt mondta, hogy a jelek szerint a brand népszerűbb, mint valaha.

"Örömmel várom, hogy visszatérjünk Londonba, és ismét megmutathassuk a londoniaknak, hogy a Playboy szó nem csak a csinos lányokat és izgalmas szórakozást jelenti, de a jó ételeket és italokat is.”

A csaknem 1600 négyzetméteres, két szintes Playboy Club a tervek szerint az év első felében nyit majd meg kapuit – ismerve Hugh Hefnert, aligha a legnagyobb titokban… (foto: asianews)


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.