A Playboy Club sztárséffel tér vissza

A londoni Playboy Club, amely a nyuszis brand klubhálózatának tagjaként üzemelt, harminc év után nyit újra Mayfair negyedben, a Park Lane-en. Az eredeti klub 1966-ban nyitott és 1981-ig fogadta különleges vendégeit, mint Sir Michael Caine, George Best vagy Jack Nicholson.

A hírnevéhez méltón exkluzív klubban étterem, koktél bár, társalgó és a tagok saját játéktermei kapnak majd helyet. A konyhát nem kisebb egyéniség, mint a négy brit „Iron Chef” egyike, (a tagadhatatlanul legdekoratívabb) a koreai származású Judy Joo lesz.

A 36 esztendős hölgy New Jerseyben született, a Columbia Egyetemen Bachelor's of Science fokozatot szerzett, majd elvégezte a New York-i French Culinary Institute-öt.

Et követően Londonba költözött, ahol többek között főzött a Gordon Ramsay’s in Chelsea-ben és Heston Blumenthal’s Fat Duck-jában is. Közben szakkönyvek társszerzőjeként és a Time Out étteremkritikusaként is publikált. Gordon Ramsay-vel történt találkozására így emlékszik vissza: „Amikor egyik alkalommal nála ettem, ő maga is felbukkant az étteremben. Megszólítottam, mondtam neki, hogy szakács vagyok. Ő csak annyit kérdezett: Mikor kezdesz?”

Aztán 2010-ben benevezett a brit „Iron Chef” televíziós vetélkedőre, és ott a legjobb négy közé kerülve elnyerte a címet.

„Célom, hogy a Playboy Clubban egy különleges gasztronómiai világot hozzak létre, olyat, amely megfelel a klub hírnevének és stílusának. Nagy izgalommal várom a feladatot.”

A Playboy alapítója Hugh Hefner azt mondta, hogy a jelek szerint a brand népszerűbb, mint valaha.

"Örömmel várom, hogy visszatérjünk Londonba, és ismét megmutathassuk a londoniaknak, hogy a Playboy szó nem csak a csinos lányokat és izgalmas szórakozást jelenti, de a jó ételeket és italokat is.”

A csaknem 1600 négyzetméteres, két szintes Playboy Club a tervek szerint az év első felében nyit majd meg kapuit – ismerve Hugh Hefnert, aligha a legnagyobb titokban… (foto: asianews)


Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.
Ki lett az ország legjobb felszolgálója?

Ki lett az ország legjobb felszolgálója? 

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a győztes Kóródi Béla lett, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja.
Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.
Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon

Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon 

Idén tovább bővül az Avasi Borangolás programkínálata.
Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben 

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.
Megvannak a pizzafesztivál győztesei

Megvannak a pizzafesztivál győztesei 

A pizzafesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei versenyeztek egymással.
Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.