A Spoon fedélzetére új séf érkezett

Fekete Tibor személyében, akit fine bistro jellegű vacsora keretében be is mutatott a hajó üzemeltetője a média képviselőinek október 17-én, mesés panorámával övezve.

Mint az esemény kezdetekor elmondták, a Spoon The Boat célja, hogy olyan impresszív élményt nyújtson, amellyel vendégeiket szerelembe ejtik Budapesttel. Miközben olyan kozmopolita fine bistro-t kínálva, ami jól ötvözi a hagyományos magyar kortárs konyhát az aktuális nemzetközi kínálattal. A Vígadóhoz közel állomásozó, különleges fényben úszó hajó egy extravagáns, túlzásoktól nem mentes belső világú étterem, terasz és lounge egyben, amely a magyar és nemzetközi vendégeknek szerethető, közérthető bisztrókonyhát kínál.

 

Mi az a fine bistro stílus?

Megtudtuk, a fine bistro stílus elnevezés egy olyan alkalmi étkezésre utal, amely ötvözi a hagyományos bisztrókonyha elemeit kortárs technikákkal és bemutatással. Az étlapon így szerepelnek a magyar kortárs konyha klasszikusai és a kozmopolita fine bisztró stílus nemzetközi ételei. A tálalás nem kötött, van mód az impulzív, divatos megjelenítésre, de lehet hagyományos változatis.

Alapanyagválasztékban szabad, jól ötvözi a különféle konyhákat, de nem törekszik fúzióra, hanem egy könnyed városi étkezést kínál. Technológiában professzionális, de nem egy elvarázsolt molekuláris konyha. Minőségében magas, kifinomult, viszont nem alkalmi-ünnepi jellegű, hanem vendégszerető, mint öltözetben a smart casual.

Tavasztól késő őszig nyitva a terasz bárja (ami kutyabarát hely), ahol a bor, sör és koktélkínálat mellett külön bármenüvel és snackekkel várják a vendégeket.

Ismerős a hajóra érkezett séf? Ha nem, bemutatjuk!

Fekete Tibor executive chef elmondta, azt kedveli a leginkább a munkájában, hogy megőrizheti és újra felfedezheti az elfeledett tradíciókat. Büszke arra, hogy képviselheti a Spoon márkát egy tehetséges konyhai csapat élén. Tibor mentorának Pesti Istvánt tartja, akiben messzemenőkig tiszteli a rendíthetetlen türelmét és alázatát a vendéglátás iránt. Hálás azért, hogy részese lehetett az első Bábel teljes életszakaszának.

Ugyancsak kivételesnek érzi, hogy dolgozhatott Huszár Krisztiánnal a Zónában, Palágyi Eszterrel és Miguel Vieira-val a Costesben, sous chefe volt a Tantinak, amikor Michelin-csillagot kapott. Konyhafőnöke volt az Elysée Bistro-nak, a Centrál Kávéháznak és a Callasnak. Izgalmasnak tartja a magyar polgári konyhát és a francia gasztronómiát, amelyeket ő is sokszor fuzionál nemzetközi konyhával.

Milyen szerepe volt korábban a Spoon-nak Budapest életében? 

A Spoon The Boat 2002 óta működik sikeres rendezvény- és étteremhajóként. Korábban László Árpád vásárolta meg és építette fel kifejezetten az elképzelt céloknak megfelelően. A Spoon a László Árpi-éra egyszerű teherszállító hajóként működött, majd a kívánt, magas színvonalú építészeti, belsőépítészeti átalakításoknak köszönhetően nyerte el jelenlegi formáját.

A pesti rakpart egyedülálló panorámával rendelkező emblematikus rendezvény- és étteremhajója 2020. augusztus 20-án került az Eventrend Grouphoz. Ekkor a gasztronómia-vendéglátás, rendezvényszervezés és hotelüzemeltetés területén működő, több mint 30 éves múlttal rendelkező cégcsoport vezetőivel az állóhajó tulajdonosai hosszútávú bérleti szerződést kötöttek.

Az Eventrendesek célja, mondta a jó hangulatú vacsora előtt a cég két tulajdonosa, Nagy Gábor és Kőrössy Zoltán, hogy az embelematikus állóhajó a Budapestre érkező turisták és vendégek számára a „kihagyhatatlan pillanatok” közé kerüljön, amelyről várhatóan nem csak a magas színvonalú és minőségi szolgáltatás gondoskodik, hanem az egyedülálló panoráma is.

Az étlapról nehéz választani a sok különlegesség közül, végül a következőt kértem vacsorára:

 

 

 

Forrás: Eventrend / Turizmus Online


MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.