A Spoon fedélzetére új séf érkezett

Fekete Tibor személyében, akit fine bistro jellegű vacsora keretében be is mutatott a hajó üzemeltetője a média képviselőinek október 17-én, mesés panorámával övezve.

Mint az esemény kezdetekor elmondták, a Spoon The Boat célja, hogy olyan impresszív élményt nyújtson, amellyel vendégeiket szerelembe ejtik Budapesttel. Miközben olyan kozmopolita fine bistro-t kínálva, ami jól ötvözi a hagyományos magyar kortárs konyhát az aktuális nemzetközi kínálattal. A Vígadóhoz közel állomásozó, különleges fényben úszó hajó egy extravagáns, túlzásoktól nem mentes belső világú étterem, terasz és lounge egyben, amely a magyar és nemzetközi vendégeknek szerethető, közérthető bisztrókonyhát kínál.

 

Mi az a fine bistro stílus?

Megtudtuk, a fine bistro stílus elnevezés egy olyan alkalmi étkezésre utal, amely ötvözi a hagyományos bisztrókonyha elemeit kortárs technikákkal és bemutatással. Az étlapon így szerepelnek a magyar kortárs konyha klasszikusai és a kozmopolita fine bisztró stílus nemzetközi ételei. A tálalás nem kötött, van mód az impulzív, divatos megjelenítésre, de lehet hagyományos változatis.

Alapanyagválasztékban szabad, jól ötvözi a különféle konyhákat, de nem törekszik fúzióra, hanem egy könnyed városi étkezést kínál. Technológiában professzionális, de nem egy elvarázsolt molekuláris konyha. Minőségében magas, kifinomult, viszont nem alkalmi-ünnepi jellegű, hanem vendégszerető, mint öltözetben a smart casual.

Tavasztól késő őszig nyitva a terasz bárja (ami kutyabarát hely), ahol a bor, sör és koktélkínálat mellett külön bármenüvel és snackekkel várják a vendégeket.

Ismerős a hajóra érkezett séf? Ha nem, bemutatjuk!

Fekete Tibor executive chef elmondta, azt kedveli a leginkább a munkájában, hogy megőrizheti és újra felfedezheti az elfeledett tradíciókat. Büszke arra, hogy képviselheti a Spoon márkát egy tehetséges konyhai csapat élén. Tibor mentorának Pesti Istvánt tartja, akiben messzemenőkig tiszteli a rendíthetetlen türelmét és alázatát a vendéglátás iránt. Hálás azért, hogy részese lehetett az első Bábel teljes életszakaszának.

Ugyancsak kivételesnek érzi, hogy dolgozhatott Huszár Krisztiánnal a Zónában, Palágyi Eszterrel és Miguel Vieira-val a Costesben, sous chefe volt a Tantinak, amikor Michelin-csillagot kapott. Konyhafőnöke volt az Elysée Bistro-nak, a Centrál Kávéháznak és a Callasnak. Izgalmasnak tartja a magyar polgári konyhát és a francia gasztronómiát, amelyeket ő is sokszor fuzionál nemzetközi konyhával.

Milyen szerepe volt korábban a Spoon-nak Budapest életében? 

A Spoon The Boat 2002 óta működik sikeres rendezvény- és étteremhajóként. Korábban László Árpád vásárolta meg és építette fel kifejezetten az elképzelt céloknak megfelelően. A Spoon a László Árpi-éra egyszerű teherszállító hajóként működött, majd a kívánt, magas színvonalú építészeti, belsőépítészeti átalakításoknak köszönhetően nyerte el jelenlegi formáját.

A pesti rakpart egyedülálló panorámával rendelkező emblematikus rendezvény- és étteremhajója 2020. augusztus 20-án került az Eventrend Grouphoz. Ekkor a gasztronómia-vendéglátás, rendezvényszervezés és hotelüzemeltetés területén működő, több mint 30 éves múlttal rendelkező cégcsoport vezetőivel az állóhajó tulajdonosai hosszútávú bérleti szerződést kötöttek.

Az Eventrendesek célja, mondta a jó hangulatú vacsora előtt a cég két tulajdonosa, Nagy Gábor és Kőrössy Zoltán, hogy az embelematikus állóhajó a Budapestre érkező turisták és vendégek számára a „kihagyhatatlan pillanatok” közé kerüljön, amelyről várhatóan nem csak a magas színvonalú és minőségi szolgáltatás gondoskodik, hanem az egyedülálló panoráma is.

Az étlapról nehéz választani a sok különlegesség közül, végül a következőt kértem vacsorára:

 

 

 

Forrás: Eventrend / Turizmus Online


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.