A Spoon fedélzetére új séf érkezett

Fekete Tibor személyében, akit fine bistro jellegű vacsora keretében be is mutatott a hajó üzemeltetője a média képviselőinek október 17-én, mesés panorámával övezve.

Mint az esemény kezdetekor elmondták, a Spoon The Boat célja, hogy olyan impresszív élményt nyújtson, amellyel vendégeiket szerelembe ejtik Budapesttel. Miközben olyan kozmopolita fine bistro-t kínálva, ami jól ötvözi a hagyományos magyar kortárs konyhát az aktuális nemzetközi kínálattal. A Vígadóhoz közel állomásozó, különleges fényben úszó hajó egy extravagáns, túlzásoktól nem mentes belső világú étterem, terasz és lounge egyben, amely a magyar és nemzetközi vendégeknek szerethető, közérthető bisztrókonyhát kínál.

 

Mi az a fine bistro stílus?

Megtudtuk, a fine bistro stílus elnevezés egy olyan alkalmi étkezésre utal, amely ötvözi a hagyományos bisztrókonyha elemeit kortárs technikákkal és bemutatással. Az étlapon így szerepelnek a magyar kortárs konyha klasszikusai és a kozmopolita fine bisztró stílus nemzetközi ételei. A tálalás nem kötött, van mód az impulzív, divatos megjelenítésre, de lehet hagyományos változatis.

Alapanyagválasztékban szabad, jól ötvözi a különféle konyhákat, de nem törekszik fúzióra, hanem egy könnyed városi étkezést kínál. Technológiában professzionális, de nem egy elvarázsolt molekuláris konyha. Minőségében magas, kifinomult, viszont nem alkalmi-ünnepi jellegű, hanem vendégszerető, mint öltözetben a smart casual.

Tavasztól késő őszig nyitva a terasz bárja (ami kutyabarát hely), ahol a bor, sör és koktélkínálat mellett külön bármenüvel és snackekkel várják a vendégeket.

Ismerős a hajóra érkezett séf? Ha nem, bemutatjuk!

Fekete Tibor executive chef elmondta, azt kedveli a leginkább a munkájában, hogy megőrizheti és újra felfedezheti az elfeledett tradíciókat. Büszke arra, hogy képviselheti a Spoon márkát egy tehetséges konyhai csapat élén. Tibor mentorának Pesti Istvánt tartja, akiben messzemenőkig tiszteli a rendíthetetlen türelmét és alázatát a vendéglátás iránt. Hálás azért, hogy részese lehetett az első Bábel teljes életszakaszának.

Ugyancsak kivételesnek érzi, hogy dolgozhatott Huszár Krisztiánnal a Zónában, Palágyi Eszterrel és Miguel Vieira-val a Costesben, sous chefe volt a Tantinak, amikor Michelin-csillagot kapott. Konyhafőnöke volt az Elysée Bistro-nak, a Centrál Kávéháznak és a Callasnak. Izgalmasnak tartja a magyar polgári konyhát és a francia gasztronómiát, amelyeket ő is sokszor fuzionál nemzetközi konyhával.

Milyen szerepe volt korábban a Spoon-nak Budapest életében? 

A Spoon The Boat 2002 óta működik sikeres rendezvény- és étteremhajóként. Korábban László Árpád vásárolta meg és építette fel kifejezetten az elképzelt céloknak megfelelően. A Spoon a László Árpi-éra egyszerű teherszállító hajóként működött, majd a kívánt, magas színvonalú építészeti, belsőépítészeti átalakításoknak köszönhetően nyerte el jelenlegi formáját.

A pesti rakpart egyedülálló panorámával rendelkező emblematikus rendezvény- és étteremhajója 2020. augusztus 20-án került az Eventrend Grouphoz. Ekkor a gasztronómia-vendéglátás, rendezvényszervezés és hotelüzemeltetés területén működő, több mint 30 éves múlttal rendelkező cégcsoport vezetőivel az állóhajó tulajdonosai hosszútávú bérleti szerződést kötöttek.

Az Eventrendesek célja, mondta a jó hangulatú vacsora előtt a cég két tulajdonosa, Nagy Gábor és Kőrössy Zoltán, hogy az embelematikus állóhajó a Budapestre érkező turisták és vendégek számára a „kihagyhatatlan pillanatok” közé kerüljön, amelyről várhatóan nem csak a magas színvonalú és minőségi szolgáltatás gondoskodik, hanem az egyedülálló panoráma is.

Az étlapról nehéz választani a sok különlegesség közül, végül a következőt kértem vacsorára:

 

 

 

Forrás: Eventrend / Turizmus Online


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.