A Street Kitchen a tévébe megy

Február 7-től tól önálló műsorral jelentkezik az RTL Klubon a Street Kitchen. a 30 perces epizódok szombatonként 13h-tól láthatók.

A Street Kitchen blogot a korábban külön-külön gasztrobloggerkedő Havas “Lila Füge” Dóra, Fördős “Szárnyas Ízvadász” Zé, és több más szerző jegyzi, videóikat 3 milliónál is többen látták és az Indavideón. Az RTL-en futó új műsorukban Dóra és Zé kedvenc receptjeiket mutatják be, a webvideóikban megszokottnál nagyobb terjedelemben. Természetesen a csapat - kiegészülve a többi állandó szereplővel - folytatja online magazinját is, a Streetkitchen.hu-n továbbra is jelentkeznek receptekkel.

 

A szerzők így kommentálták az RTL-es együttműködést
Fördős Zé: "Bő két évvel ezelőtt a haveroktól kölcsönkért kézikamerával, azzal a szándékkal vettünk fel főzős videókat az öcsémmel, hogy bekerüljünk a tévébe. Ma kicsit viccesnek tűnő energiabefektetéssel dolgoztunk akkor, a 24 órás forgatás 8-9 perces videót eredményezett, de gyorsan kiderült, hogy mégis érdemes volt foglalkozni vele, mert egyből az Index címlapjára került az első videónk. Úgy tűnhet, hogy onnan egyenes út vezetett idáig, hogy saját főzőműsorunk legyen az RTL Klubon, de valójában ehhez kellett a Blog.hu nyitottsága, nagyon sok munka és egy kis szerencse is. A legelejétől fogva építjük azt a vállalkozást, ami mára napi szintű munkát ad nekünk és most ott tartunk, hogy én gasztronómiai műsorvezető vagyok az RTL egyik legnagyobb nézettségű műsorában, a Konyhafőnökben, és tényleg végre megvalósul az amit szerettünk volna, elindul a saját főzőműsorunk is."

Fördős Peti: "Az első forgatásoknál még fogalmunk sem volt róla, hogy mit csinálunk, de nagy önbizalommal töltött el minket, hogy sikerült felvenni valami mozgóképre emlékeztető dolgot, ami persze a nagymamánkon kívül senkit nem érdekelt. Később, amikor már a netre forgattunk, stúdió hiányában általában erdőn-mezőn, utcán, tengerparton és egyéb furcsa helyeken készültek az anyagok, ami eléggé edzetté tett minket. Most már lényegesen profibbak a körülményeink, így nem kell attól rettegnünk, hogy mondjuk a szél elfújja a komplett forgatási felszerelésünket, vagy rendőrt hívnak ránk az utcán (mindkettő megtörtént). Nekem a kezdetektől fogva nagy és élvezetes feladat, hogy a giga méretű stábokkal szemben lényegében egyedül veszem fel és vágom meg az anyagokat, ezt a módszert fogom alkalmazni a műsor esetében is. Elég nagy kihívás az 5-6 perces netes videók után ugyanazt a témát 25 percben megcsinálni úgy, hogy a feeling megmaradjon, de szerintem aki a videóinkat szerette, az most sem fog csalódni."

Havas Dóra: "Minden, ami velem a blogolás kapcsán történt, arról szólt, hogy azt csinálhattam, amit szeretek és ez mindig úgy tudott tovább fejlődni, hogy soha ne legyen unalmas. Ami eleinte csak kedvtelés volt, egyre gyorsabban haladt abba az irányba, hogy megélhetéssé kezdjen válni. Ehhez szükség volt fordulópontokra, különleges pillanatokra, kapcsolatokra, inspirációra. Egy ilyen nagyon fontos pillanat volt az, amikor a Fördős Peti azzal kezdett piszkálni, hogy mondjak valamit a kamerába. Az első közös videótól nagyon rövid idő telt el odáig, hogy egy irodában ülünk mindannyian és 24 órában ételekről beszélünk, recepteket olvasunk és küldünk egymásnak, állandóan főzünk, eszünk és forgatunk. Néha írunk pár sort és ételeket fotózunk. Közben mindenkinek folyamatosan azon kattog az agya, hogy mitől lehet még egyedibb, még lazább, izgalmasabb az, amivel egész nap foglalkozunk. Imádjuk ezt csinálni és talán tényleg eljött az ideje annak hogy ezt a tv-ben is megmutassuk. Izgalmas."

 

 


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.