A Street Kitchen blogot a korábban külön-külön gasztrobloggerkedő Havas “Lila Füge” Dóra, Fördős “Szárnyas Ízvadász” Zé, és több más szerző jegyzi, videóikat 3 milliónál is többen látták és az Indavideón. Az RTL-en futó új műsorukban Dóra és Zé kedvenc receptjeiket mutatják be, a webvideóikban megszokottnál nagyobb terjedelemben. Természetesen a csapat - kiegészülve a többi állandó szereplővel - folytatja online magazinját is, a Streetkitchen.hu-n továbbra is jelentkeznek receptekkel.
A szerzők így kommentálták az RTL-es együttműködést |
Fördős Zé: "Bő két évvel ezelőtt a haveroktól kölcsönkért kézikamerával, azzal a szándékkal vettünk fel főzős videókat az öcsémmel, hogy bekerüljünk a tévébe. Ma kicsit viccesnek tűnő energiabefektetéssel dolgoztunk akkor, a 24 órás forgatás 8-9 perces videót eredményezett, de gyorsan kiderült, hogy mégis érdemes volt foglalkozni vele, mert egyből az Index címlapjára került az első videónk. Úgy tűnhet, hogy onnan egyenes út vezetett idáig, hogy saját főzőműsorunk legyen az RTL Klubon, de valójában ehhez kellett a Blog.hu nyitottsága, nagyon sok munka és egy kis szerencse is. A legelejétől fogva építjük azt a vállalkozást, ami mára napi szintű munkát ad nekünk és most ott tartunk, hogy én gasztronómiai műsorvezető vagyok az RTL egyik legnagyobb nézettségű műsorában, a Konyhafőnökben, és tényleg végre megvalósul az amit szerettünk volna, elindul a saját főzőműsorunk is."
Fördős Peti: "Az első forgatásoknál még fogalmunk sem volt róla, hogy mit csinálunk, de nagy önbizalommal töltött el minket, hogy sikerült felvenni valami mozgóképre emlékeztető dolgot, ami persze a nagymamánkon kívül senkit nem érdekelt. Később, amikor már a netre forgattunk, stúdió hiányában általában erdőn-mezőn, utcán, tengerparton és egyéb furcsa helyeken készültek az anyagok, ami eléggé edzetté tett minket. Most már lényegesen profibbak a körülményeink, így nem kell attól rettegnünk, hogy mondjuk a szél elfújja a komplett forgatási felszerelésünket, vagy rendőrt hívnak ránk az utcán (mindkettő megtörtént). Nekem a kezdetektől fogva nagy és élvezetes feladat, hogy a giga méretű stábokkal szemben lényegében egyedül veszem fel és vágom meg az anyagokat, ezt a módszert fogom alkalmazni a műsor esetében is. Elég nagy kihívás az 5-6 perces netes videók után ugyanazt a témát 25 percben megcsinálni úgy, hogy a feeling megmaradjon, de szerintem aki a videóinkat szerette, az most sem fog csalódni." Havas Dóra: "Minden, ami velem a blogolás kapcsán történt, arról szólt, hogy azt csinálhattam, amit szeretek és ez mindig úgy tudott tovább fejlődni, hogy soha ne legyen unalmas. Ami eleinte csak kedvtelés volt, egyre gyorsabban haladt abba az irányba, hogy megélhetéssé kezdjen válni. Ehhez szükség volt fordulópontokra, különleges pillanatokra, kapcsolatokra, inspirációra. Egy ilyen nagyon fontos pillanat volt az, amikor a Fördős Peti azzal kezdett piszkálni, hogy mondjak valamit a kamerába. Az első közös videótól nagyon rövid idő telt el odáig, hogy egy irodában ülünk mindannyian és 24 órában ételekről beszélünk, recepteket olvasunk és küldünk egymásnak, állandóan főzünk, eszünk és forgatunk. Néha írunk pár sort és ételeket fotózunk. Közben mindenkinek folyamatosan azon kattog az agya, hogy mitől lehet még egyedibb, még lazább, izgalmasabb az, amivel egész nap foglalkozunk. Imádjuk ezt csinálni és talán tényleg eljött az ideje annak hogy ezt a tv-ben is megmutassuk. Izgalmas." |