A Street Kitchen a tévébe megy

Február 7-től tól önálló műsorral jelentkezik az RTL Klubon a Street Kitchen. a 30 perces epizódok szombatonként 13h-tól láthatók.

A Street Kitchen blogot a korábban külön-külön gasztrobloggerkedő Havas “Lila Füge” Dóra, Fördős “Szárnyas Ízvadász” Zé, és több más szerző jegyzi, videóikat 3 milliónál is többen látták és az Indavideón. Az RTL-en futó új műsorukban Dóra és Zé kedvenc receptjeiket mutatják be, a webvideóikban megszokottnál nagyobb terjedelemben. Természetesen a csapat - kiegészülve a többi állandó szereplővel - folytatja online magazinját is, a Streetkitchen.hu-n továbbra is jelentkeznek receptekkel.

 

A szerzők így kommentálták az RTL-es együttműködést
Fördős Zé: "Bő két évvel ezelőtt a haveroktól kölcsönkért kézikamerával, azzal a szándékkal vettünk fel főzős videókat az öcsémmel, hogy bekerüljünk a tévébe. Ma kicsit viccesnek tűnő energiabefektetéssel dolgoztunk akkor, a 24 órás forgatás 8-9 perces videót eredményezett, de gyorsan kiderült, hogy mégis érdemes volt foglalkozni vele, mert egyből az Index címlapjára került az első videónk. Úgy tűnhet, hogy onnan egyenes út vezetett idáig, hogy saját főzőműsorunk legyen az RTL Klubon, de valójában ehhez kellett a Blog.hu nyitottsága, nagyon sok munka és egy kis szerencse is. A legelejétől fogva építjük azt a vállalkozást, ami mára napi szintű munkát ad nekünk és most ott tartunk, hogy én gasztronómiai műsorvezető vagyok az RTL egyik legnagyobb nézettségű műsorában, a Konyhafőnökben, és tényleg végre megvalósul az amit szerettünk volna, elindul a saját főzőműsorunk is."

Fördős Peti: "Az első forgatásoknál még fogalmunk sem volt róla, hogy mit csinálunk, de nagy önbizalommal töltött el minket, hogy sikerült felvenni valami mozgóképre emlékeztető dolgot, ami persze a nagymamánkon kívül senkit nem érdekelt. Később, amikor már a netre forgattunk, stúdió hiányában általában erdőn-mezőn, utcán, tengerparton és egyéb furcsa helyeken készültek az anyagok, ami eléggé edzetté tett minket. Most már lényegesen profibbak a körülményeink, így nem kell attól rettegnünk, hogy mondjuk a szél elfújja a komplett forgatási felszerelésünket, vagy rendőrt hívnak ránk az utcán (mindkettő megtörtént). Nekem a kezdetektől fogva nagy és élvezetes feladat, hogy a giga méretű stábokkal szemben lényegében egyedül veszem fel és vágom meg az anyagokat, ezt a módszert fogom alkalmazni a műsor esetében is. Elég nagy kihívás az 5-6 perces netes videók után ugyanazt a témát 25 percben megcsinálni úgy, hogy a feeling megmaradjon, de szerintem aki a videóinkat szerette, az most sem fog csalódni."

Havas Dóra: "Minden, ami velem a blogolás kapcsán történt, arról szólt, hogy azt csinálhattam, amit szeretek és ez mindig úgy tudott tovább fejlődni, hogy soha ne legyen unalmas. Ami eleinte csak kedvtelés volt, egyre gyorsabban haladt abba az irányba, hogy megélhetéssé kezdjen válni. Ehhez szükség volt fordulópontokra, különleges pillanatokra, kapcsolatokra, inspirációra. Egy ilyen nagyon fontos pillanat volt az, amikor a Fördős Peti azzal kezdett piszkálni, hogy mondjak valamit a kamerába. Az első közös videótól nagyon rövid idő telt el odáig, hogy egy irodában ülünk mindannyian és 24 órában ételekről beszélünk, recepteket olvasunk és küldünk egymásnak, állandóan főzünk, eszünk és forgatunk. Néha írunk pár sort és ételeket fotózunk. Közben mindenkinek folyamatosan azon kattog az agya, hogy mitől lehet még egyedibb, még lazább, izgalmasabb az, amivel egész nap foglalkozunk. Imádjuk ezt csinálni és talán tényleg eljött az ideje annak hogy ezt a tv-ben is megmutassuk. Izgalmas."

 

 


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.