A Vapiano a WOLT-ot választotta

A tavaly a magyar piacon megjelenő finn ételfutár szolgáltatást választotta házhoz szállító partneréül a Vapiano. A négy budapesti egységgel rendelkező német tulajdonú, frissen készült olasz tésztákat, pizzákat és salátákat kínáló étteremlánc több minőségi és kultikus fővárosi étterem mellett került fel a platformra. A WOLT bővítési stratégiájában többek között a Profession.hu-val közösen készített kutatási adatokra is épít.

Saját futárhálózattal és korábban a házhoz rendelőknek elérhetetlen partneréttermekkel tört be 2018 nyarán a hazai piacra a WOLT. A folyamatosan bővülő futárhálózat mellett az étteremkínálatot is folyamatosan szélesítik, legutóbb többek között az All About Street Food, a Saladbox Restaurant, a Kuszkusz és a Hachapuri, a Séf asztala, a Flat White Kitchen, a Tommy Di Napoli, a Pasta Per Te és a Vapiano vált elérhetővé a WOLT ügyfelei részére.

A bővítésben fontos szempont volt, hogy továbbra is olyan éttermekből válogathassanak a házhoz rendelni vágyók, amelyek egyrészt különlegesek, prémium kategóriájúak. Emellett fontos szempont volt az is, hogy maguk az ügyfelek mit is szeretnek fogyasztani. A budapestiek ízlését a Profession.hu-val közös, munkahelyi étkezési szokásokat vizsgáló kutatással mérte fel a közelmúltban a cég.

Ebből kiderült, hogy kiszállítás esetén a magyarok a külföldi nemzetek konyhái közül elsősorban az olaszt szeretik. Több, mint kétszer annyian választanának itáliai ízeket, mint akik a hamburger mellett tennék le a voksukat. Ázsiai ételeket pedig csak a válaszadók 6 százaléka rendelne első helyen. Fontos szempont ugyanakkor a megkérdezettek számára az alacsony szállítási költség mellett az étel frissessége és minősége is.

– Missziónk, hogy a budapestieknek eljuttassuk kedvenc éttermi fogásaikat frissen, a WOLT-tól megszokott minőségben és sebességgel. A magyar piacon, ahogy számos más piacon is, különösen kedveltek az olasz tésztaételek, ebben a kategóriában pedig a Vapiano pozíciója különösen erős. Büszkék vagyunk rá, hogy az étteremlánc rajongói most már a WOLT-on keresztül juthatnak kedvenc fogásaikhoz– Tajta Ákos, a Wolt Magyarország ügyvezető igazgatója.

A folyamatos bővítés lehetővé tette, hogy a kiszállítási területet is megnövelje a cég, így most már Budapest szinte egész területén elérhető a szolgáltatás.

A Wolt-ról

A Wolt egy finn startup, amely 2014-ben indult el Helsinkiben, 2018 májusában pedig Budapesten is megnyitott. Elérhető számítógépről és okostelefonról is, alkalmazás formájában. Finnországban a kezdetekkor kevesebb mint egy év alatt 130 ezer felhasználó és 500 étterem csatlakozott a Wolthoz, Magyarországon pedig már közel 200 étteremmel áll szerződéses viszonyban és mintegy 400 futárt foglalkoztat.

Forrás: Turizmus Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.