A Vapiano a WOLT-ot választotta

A tavaly a magyar piacon megjelenő finn ételfutár szolgáltatást választotta házhoz szállító partneréül a Vapiano. A négy budapesti egységgel rendelkező német tulajdonú, frissen készült olasz tésztákat, pizzákat és salátákat kínáló étteremlánc több minőségi és kultikus fővárosi étterem mellett került fel a platformra. A WOLT bővítési stratégiájában többek között a Profession.hu-val közösen készített kutatási adatokra is épít.

Saját futárhálózattal és korábban a házhoz rendelőknek elérhetetlen partneréttermekkel tört be 2018 nyarán a hazai piacra a WOLT. A folyamatosan bővülő futárhálózat mellett az étteremkínálatot is folyamatosan szélesítik, legutóbb többek között az All About Street Food, a Saladbox Restaurant, a Kuszkusz és a Hachapuri, a Séf asztala, a Flat White Kitchen, a Tommy Di Napoli, a Pasta Per Te és a Vapiano vált elérhetővé a WOLT ügyfelei részére.

A bővítésben fontos szempont volt, hogy továbbra is olyan éttermekből válogathassanak a házhoz rendelni vágyók, amelyek egyrészt különlegesek, prémium kategóriájúak. Emellett fontos szempont volt az is, hogy maguk az ügyfelek mit is szeretnek fogyasztani. A budapestiek ízlését a Profession.hu-val közös, munkahelyi étkezési szokásokat vizsgáló kutatással mérte fel a közelmúltban a cég.

Ebből kiderült, hogy kiszállítás esetén a magyarok a külföldi nemzetek konyhái közül elsősorban az olaszt szeretik. Több, mint kétszer annyian választanának itáliai ízeket, mint akik a hamburger mellett tennék le a voksukat. Ázsiai ételeket pedig csak a válaszadók 6 százaléka rendelne első helyen. Fontos szempont ugyanakkor a megkérdezettek számára az alacsony szállítási költség mellett az étel frissessége és minősége is.

– Missziónk, hogy a budapestieknek eljuttassuk kedvenc éttermi fogásaikat frissen, a WOLT-tól megszokott minőségben és sebességgel. A magyar piacon, ahogy számos más piacon is, különösen kedveltek az olasz tésztaételek, ebben a kategóriában pedig a Vapiano pozíciója különösen erős. Büszkék vagyunk rá, hogy az étteremlánc rajongói most már a WOLT-on keresztül juthatnak kedvenc fogásaikhoz– Tajta Ákos, a Wolt Magyarország ügyvezető igazgatója.

A folyamatos bővítés lehetővé tette, hogy a kiszállítási területet is megnövelje a cég, így most már Budapest szinte egész területén elérhető a szolgáltatás.

A Wolt-ról

A Wolt egy finn startup, amely 2014-ben indult el Helsinkiben, 2018 májusában pedig Budapesten is megnyitott. Elérhető számítógépről és okostelefonról is, alkalmazás formájában. Finnországban a kezdetekkor kevesebb mint egy év alatt 130 ezer felhasználó és 500 étterem csatlakozott a Wolthoz, Magyarországon pedig már közel 200 étteremmel áll szerződéses viszonyban és mintegy 400 futárt foglalkoztat.

Forrás: Turizmus Online


MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.