A Vapiano a WOLT-ot választotta

A tavaly a magyar piacon megjelenő finn ételfutár szolgáltatást választotta házhoz szállító partneréül a Vapiano. A négy budapesti egységgel rendelkező német tulajdonú, frissen készült olasz tésztákat, pizzákat és salátákat kínáló étteremlánc több minőségi és kultikus fővárosi étterem mellett került fel a platformra. A WOLT bővítési stratégiájában többek között a Profession.hu-val közösen készített kutatási adatokra is épít.

Saját futárhálózattal és korábban a házhoz rendelőknek elérhetetlen partneréttermekkel tört be 2018 nyarán a hazai piacra a WOLT. A folyamatosan bővülő futárhálózat mellett az étteremkínálatot is folyamatosan szélesítik, legutóbb többek között az All About Street Food, a Saladbox Restaurant, a Kuszkusz és a Hachapuri, a Séf asztala, a Flat White Kitchen, a Tommy Di Napoli, a Pasta Per Te és a Vapiano vált elérhetővé a WOLT ügyfelei részére.

A bővítésben fontos szempont volt, hogy továbbra is olyan éttermekből válogathassanak a házhoz rendelni vágyók, amelyek egyrészt különlegesek, prémium kategóriájúak. Emellett fontos szempont volt az is, hogy maguk az ügyfelek mit is szeretnek fogyasztani. A budapestiek ízlését a Profession.hu-val közös, munkahelyi étkezési szokásokat vizsgáló kutatással mérte fel a közelmúltban a cég.

Ebből kiderült, hogy kiszállítás esetén a magyarok a külföldi nemzetek konyhái közül elsősorban az olaszt szeretik. Több, mint kétszer annyian választanának itáliai ízeket, mint akik a hamburger mellett tennék le a voksukat. Ázsiai ételeket pedig csak a válaszadók 6 százaléka rendelne első helyen. Fontos szempont ugyanakkor a megkérdezettek számára az alacsony szállítási költség mellett az étel frissessége és minősége is.

– Missziónk, hogy a budapestieknek eljuttassuk kedvenc éttermi fogásaikat frissen, a WOLT-tól megszokott minőségben és sebességgel. A magyar piacon, ahogy számos más piacon is, különösen kedveltek az olasz tésztaételek, ebben a kategóriában pedig a Vapiano pozíciója különösen erős. Büszkék vagyunk rá, hogy az étteremlánc rajongói most már a WOLT-on keresztül juthatnak kedvenc fogásaikhoz– Tajta Ákos, a Wolt Magyarország ügyvezető igazgatója.

A folyamatos bővítés lehetővé tette, hogy a kiszállítási területet is megnövelje a cég, így most már Budapest szinte egész területén elérhető a szolgáltatás.

A Wolt-ról

A Wolt egy finn startup, amely 2014-ben indult el Helsinkiben, 2018 májusában pedig Budapesten is megnyitott. Elérhető számítógépről és okostelefonról is, alkalmazás formájában. Finnországban a kezdetekkor kevesebb mint egy év alatt 130 ezer felhasználó és 500 étterem csatlakozott a Wolthoz, Magyarországon pedig már közel 200 étteremmel áll szerződéses viszonyban és mintegy 400 futárt foglalkoztat.

Forrás: Turizmus Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.