A világ legdrágább koktélja költséges

Kilencezer font sterling fejében épp a minap adták el Londonban a világ legdrágább koktélját – írja a The Daily Meal. Az italt az amerikai modell és énekesnő, Grace Jones után nevezték el.

Jogos, ha a világ legdrágább koktéljának kortyolgatása közben a folyékony aranyra asszociálunk, elvégre az amerikai énekes- és színésznő, Grace Jones után elnevezett, Gigi’s nevű italt nemrég 8888 angol fontért (kb. hárommillió-ötszáznegyvenötezer forint) értékesítették a brit fővárosban. Ja, és az egyik összetevője tényleg arany. A koktél nem a vékony pénztárcájúakat célozza meg: áráért egy 10 éjszakás, ausztráliai luxusutazást, vagy akár egy vadonatúj Mitsubishi Mirage-t is megengedhetnénk magunknak.

De mi most már képzeletben a fényűző elegybe fektettük a pénzünket, úgyhogy lássuk, miből élünk. Egy méretes pezsgős flőtében (pohár) egy ritka, pompás évjáratú pezsgő, illetve egy fehér holló gyanánt ritka armagnac (francia brandy) keverékét kapjuk a kezünkhöz, melynek felszínét leheletvékony aranyfüstlemez koronázza meg. A tartalmazott italok név szerint egy 1990-es, kiváló évjáratú Cristal pezsgő, valamint egy 1888-as Samalens Vieille Relique Vintage Bas Armagnac.


A koktélt  külön a londoni Mayfairben kialakított, Gigi’s nevű étterem megnyitása alkalmából alkották meg, az étlapon azonban nem szerepel, hiszen csupán előzetes megrendelés esetén készítik el számunkra a specialitást. Elkerülendő a visszautasított hitelkártya-tranzakciók okozta kellemetlenségeket, a Gigi’s étterem „arra kéri a vendégeket”, hogy előre fizessék ki az innivalót.

“A Gigi’s nem az a koktél, amelyet az étterem tábláján is feltüntetünk – ha a vendég az ár felől érdeklődik, akkor már úgyis biztos, hogy nem tudja kifizetni” – világított rá Cesare Papagna, az étterem vezetője.

Fordította/szerkesztette: Zamaróczy Ádám

Forrás: Élelmiszer Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.