A világ legdrágább koktélja költséges

Kilencezer font sterling fejében épp a minap adták el Londonban a világ legdrágább koktélját – írja a The Daily Meal. Az italt az amerikai modell és énekesnő, Grace Jones után nevezték el.

Jogos, ha a világ legdrágább koktéljának kortyolgatása közben a folyékony aranyra asszociálunk, elvégre az amerikai énekes- és színésznő, Grace Jones után elnevezett, Gigi’s nevű italt nemrég 8888 angol fontért (kb. hárommillió-ötszáznegyvenötezer forint) értékesítették a brit fővárosban. Ja, és az egyik összetevője tényleg arany. A koktél nem a vékony pénztárcájúakat célozza meg: áráért egy 10 éjszakás, ausztráliai luxusutazást, vagy akár egy vadonatúj Mitsubishi Mirage-t is megengedhetnénk magunknak.

De mi most már képzeletben a fényűző elegybe fektettük a pénzünket, úgyhogy lássuk, miből élünk. Egy méretes pezsgős flőtében (pohár) egy ritka, pompás évjáratú pezsgő, illetve egy fehér holló gyanánt ritka armagnac (francia brandy) keverékét kapjuk a kezünkhöz, melynek felszínét leheletvékony aranyfüstlemez koronázza meg. A tartalmazott italok név szerint egy 1990-es, kiváló évjáratú Cristal pezsgő, valamint egy 1888-as Samalens Vieille Relique Vintage Bas Armagnac.


A koktélt  külön a londoni Mayfairben kialakított, Gigi’s nevű étterem megnyitása alkalmából alkották meg, az étlapon azonban nem szerepel, hiszen csupán előzetes megrendelés esetén készítik el számunkra a specialitást. Elkerülendő a visszautasított hitelkártya-tranzakciók okozta kellemetlenségeket, a Gigi’s étterem „arra kéri a vendégeket”, hogy előre fizessék ki az innivalót.

“A Gigi’s nem az a koktél, amelyet az étterem tábláján is feltüntetünk – ha a vendég az ár felől érdeklődik, akkor már úgyis biztos, hogy nem tudja kifizetni” – világított rá Cesare Papagna, az étterem vezetője.

Fordította/szerkesztette: Zamaróczy Ádám

Forrás: Élelmiszer Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.