A világ legdrágább koktélja költséges

Kilencezer font sterling fejében épp a minap adták el Londonban a világ legdrágább koktélját – írja a The Daily Meal. Az italt az amerikai modell és énekesnő, Grace Jones után nevezték el.

Jogos, ha a világ legdrágább koktéljának kortyolgatása közben a folyékony aranyra asszociálunk, elvégre az amerikai énekes- és színésznő, Grace Jones után elnevezett, Gigi’s nevű italt nemrég 8888 angol fontért (kb. hárommillió-ötszáznegyvenötezer forint) értékesítették a brit fővárosban. Ja, és az egyik összetevője tényleg arany. A koktél nem a vékony pénztárcájúakat célozza meg: áráért egy 10 éjszakás, ausztráliai luxusutazást, vagy akár egy vadonatúj Mitsubishi Mirage-t is megengedhetnénk magunknak.

De mi most már képzeletben a fényűző elegybe fektettük a pénzünket, úgyhogy lássuk, miből élünk. Egy méretes pezsgős flőtében (pohár) egy ritka, pompás évjáratú pezsgő, illetve egy fehér holló gyanánt ritka armagnac (francia brandy) keverékét kapjuk a kezünkhöz, melynek felszínét leheletvékony aranyfüstlemez koronázza meg. A tartalmazott italok név szerint egy 1990-es, kiváló évjáratú Cristal pezsgő, valamint egy 1888-as Samalens Vieille Relique Vintage Bas Armagnac.


A koktélt  külön a londoni Mayfairben kialakított, Gigi’s nevű étterem megnyitása alkalmából alkották meg, az étlapon azonban nem szerepel, hiszen csupán előzetes megrendelés esetén készítik el számunkra a specialitást. Elkerülendő a visszautasított hitelkártya-tranzakciók okozta kellemetlenségeket, a Gigi’s étterem „arra kéri a vendégeket”, hogy előre fizessék ki az innivalót.

“A Gigi’s nem az a koktél, amelyet az étterem tábláján is feltüntetünk – ha a vendég az ár felől érdeklődik, akkor már úgyis biztos, hogy nem tudja kifizetni” – világított rá Cesare Papagna, az étterem vezetője.

Fordította/szerkesztette: Zamaróczy Ádám

Forrás: Élelmiszer Online


A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.