A világ legdrágább koktélja költséges

Kilencezer font sterling fejében épp a minap adták el Londonban a világ legdrágább koktélját – írja a The Daily Meal. Az italt az amerikai modell és énekesnő, Grace Jones után nevezték el.

Jogos, ha a világ legdrágább koktéljának kortyolgatása közben a folyékony aranyra asszociálunk, elvégre az amerikai énekes- és színésznő, Grace Jones után elnevezett, Gigi’s nevű italt nemrég 8888 angol fontért (kb. hárommillió-ötszáznegyvenötezer forint) értékesítették a brit fővárosban. Ja, és az egyik összetevője tényleg arany. A koktél nem a vékony pénztárcájúakat célozza meg: áráért egy 10 éjszakás, ausztráliai luxusutazást, vagy akár egy vadonatúj Mitsubishi Mirage-t is megengedhetnénk magunknak.

De mi most már képzeletben a fényűző elegybe fektettük a pénzünket, úgyhogy lássuk, miből élünk. Egy méretes pezsgős flőtében (pohár) egy ritka, pompás évjáratú pezsgő, illetve egy fehér holló gyanánt ritka armagnac (francia brandy) keverékét kapjuk a kezünkhöz, melynek felszínét leheletvékony aranyfüstlemez koronázza meg. A tartalmazott italok név szerint egy 1990-es, kiváló évjáratú Cristal pezsgő, valamint egy 1888-as Samalens Vieille Relique Vintage Bas Armagnac.


A koktélt  külön a londoni Mayfairben kialakított, Gigi’s nevű étterem megnyitása alkalmából alkották meg, az étlapon azonban nem szerepel, hiszen csupán előzetes megrendelés esetén készítik el számunkra a specialitást. Elkerülendő a visszautasított hitelkártya-tranzakciók okozta kellemetlenségeket, a Gigi’s étterem „arra kéri a vendégeket”, hogy előre fizessék ki az innivalót.

“A Gigi’s nem az a koktél, amelyet az étterem tábláján is feltüntetünk – ha a vendég az ár felől érdeklődik, akkor már úgyis biztos, hogy nem tudja kifizetni” – világított rá Cesare Papagna, az étterem vezetője.

Fordította/szerkesztette: Zamaróczy Ádám

Forrás: Élelmiszer Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.