A vilag legjobb szakacsai tisztelegtek a 85 éves Paul Bocuse előtt

Nem mindennapi vacsorával ünnepelték Lyonban a XX. század legnagyobb szakácsikonja, a francia Paul Bocuse 85. születésnapját.

Paul Bocuse, a modern kori gasztronómia minden kétséget kizárólag jelenlegi legelismertebb séfje néhány nap múlva ünnepli 85. születésnapját. A jeles alkalomból köszöntötték fel Lyonban legkedvesebb tanítványai, és a világ legjobb szakácsai.

(foto: Sirha)

A zártkörű vacsorán szerény számítások szerint több mint kétszáz Michelin csillag ült az asztalok körül, és érdekességképpen (valamint a női szakácsok rendkívüli elismeréseként) a vacsora menüjét kizárólag Michelin csillagos séf hölgyek készítették el.

A kivalasztott gasztroamazonok a következők voltak:

- aperitif:  Léa LINSTER, Bocuse d’Or 1989, Restaurant Léa Linster* (Luxemburg),

- étvágygerjesztő:  Annie FEOLDE, Enoteca Pinchiorri*** (Olaszország),

- előételek:  Carme RUSCALLEDA, Restaurant Sant Pau*** (Spanyolország),

- hal étel:  Anne-Sophie PIC, Maison Pic*** (Franciaország),

- húsétel: Nadia SANTINI, Ristorante Dal Pescatore*** (Olaszország),

- desszert: Luiza VALAZZA, Ristorante Al Sorriso*** (Olaszország).

 

Paul Bocuse 1926 február 11-én született Collonges – ban, Franciaországban.

1941 Gyakornok Claude Maret – val a Restaurant "la Soierie" – ban, Lyonban

1944 Besorozzák katonának 1st DFL - BM 24. Kitüntetik Croix de Guerre éremmel

1945 Gyakornok a "Mere Brazier" – Étteremben /Col de la Luere/, azután 8 évig Fernand Point–nál Bécsben

1958 megkapja az első Michelin csillagot

1961 M.O.F. Franciaország legjobb mestere - kitüntetés

1962 Második Michelin csillag

1965 Harmadik Michelin csillag

1975 Megkapja a francia Becsületrendet - kitüntetés

1982 Megnyitja a "Pavillon de France" a Epcot Center –ben /Orlando – USA/ Roger Vergé és Gaston Lenôtre társaságában

1987 A Becsületrend tisztje - kitüntetés

1989 Az Évszázad Konyhafőnöke a Gault & Millau által

Paul Bocuse Institute – Elnöke /Ecully/

M.O.F. Elnök - Catering & Cuisine szekció

1993 Ordre national du Mérite - kitüntetés

2002 Megnyitja a Brasserie Argençon at Gerland - Lyonban

2003 Megnyitja a Brasserie L'Ouest - Lyonban

2004 Beiktatják a Paul Bocuse Foundation intézetét

2007 21st January Megnyitja a Brasserie Paul Bocuse –t a tokiói National Art Center -ben

2008 Megnyitja a Ouest Express Lyon - ban

(forras: Magyar Bocuse d’Or Akadémia - foto: Kolbe Gabor / Sirha)


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.