A vilag legjobb szakacsai tisztelegtek a 85 éves Paul Bocuse előtt

Nem mindennapi vacsorával ünnepelték Lyonban a XX. század legnagyobb szakácsikonja, a francia Paul Bocuse 85. születésnapját.

Paul Bocuse, a modern kori gasztronómia minden kétséget kizárólag jelenlegi legelismertebb séfje néhány nap múlva ünnepli 85. születésnapját. A jeles alkalomból köszöntötték fel Lyonban legkedvesebb tanítványai, és a világ legjobb szakácsai.

(foto: Sirha)

A zártkörű vacsorán szerény számítások szerint több mint kétszáz Michelin csillag ült az asztalok körül, és érdekességképpen (valamint a női szakácsok rendkívüli elismeréseként) a vacsora menüjét kizárólag Michelin csillagos séf hölgyek készítették el.

A kivalasztott gasztroamazonok a következők voltak:

- aperitif:  Léa LINSTER, Bocuse d’Or 1989, Restaurant Léa Linster* (Luxemburg),

- étvágygerjesztő:  Annie FEOLDE, Enoteca Pinchiorri*** (Olaszország),

- előételek:  Carme RUSCALLEDA, Restaurant Sant Pau*** (Spanyolország),

- hal étel:  Anne-Sophie PIC, Maison Pic*** (Franciaország),

- húsétel: Nadia SANTINI, Ristorante Dal Pescatore*** (Olaszország),

- desszert: Luiza VALAZZA, Ristorante Al Sorriso*** (Olaszország).

 

Paul Bocuse 1926 február 11-én született Collonges – ban, Franciaországban.

1941 Gyakornok Claude Maret – val a Restaurant "la Soierie" – ban, Lyonban

1944 Besorozzák katonának 1st DFL - BM 24. Kitüntetik Croix de Guerre éremmel

1945 Gyakornok a "Mere Brazier" – Étteremben /Col de la Luere/, azután 8 évig Fernand Point–nál Bécsben

1958 megkapja az első Michelin csillagot

1961 M.O.F. Franciaország legjobb mestere - kitüntetés

1962 Második Michelin csillag

1965 Harmadik Michelin csillag

1975 Megkapja a francia Becsületrendet - kitüntetés

1982 Megnyitja a "Pavillon de France" a Epcot Center –ben /Orlando – USA/ Roger Vergé és Gaston Lenôtre társaságában

1987 A Becsületrend tisztje - kitüntetés

1989 Az Évszázad Konyhafőnöke a Gault & Millau által

Paul Bocuse Institute – Elnöke /Ecully/

M.O.F. Elnök - Catering & Cuisine szekció

1993 Ordre national du Mérite - kitüntetés

2002 Megnyitja a Brasserie Argençon at Gerland - Lyonban

2003 Megnyitja a Brasserie L'Ouest - Lyonban

2004 Beiktatják a Paul Bocuse Foundation intézetét

2007 21st January Megnyitja a Brasserie Paul Bocuse –t a tokiói National Art Center -ben

2008 Megnyitja a Ouest Express Lyon - ban

(forras: Magyar Bocuse d’Or Akadémia - foto: Kolbe Gabor / Sirha)


Rekordszámú nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyre

Rekordszámú nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyre 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Horvátország feloldja a száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét

Horvátország feloldja a száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét 

Horvátország feloldja a ragadós száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét, de további rendelkezéseket vezet be a kockázatok megelőzése érdekében.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.