A vilag legjobb szakacsai tisztelegtek a 85 éves Paul Bocuse előtt

Nem mindennapi vacsorával ünnepelték Lyonban a XX. század legnagyobb szakácsikonja, a francia Paul Bocuse 85. születésnapját.

Paul Bocuse, a modern kori gasztronómia minden kétséget kizárólag jelenlegi legelismertebb séfje néhány nap múlva ünnepli 85. születésnapját. A jeles alkalomból köszöntötték fel Lyonban legkedvesebb tanítványai, és a világ legjobb szakácsai.

(foto: Sirha)

A zártkörű vacsorán szerény számítások szerint több mint kétszáz Michelin csillag ült az asztalok körül, és érdekességképpen (valamint a női szakácsok rendkívüli elismeréseként) a vacsora menüjét kizárólag Michelin csillagos séf hölgyek készítették el.

A kivalasztott gasztroamazonok a következők voltak:

- aperitif:  Léa LINSTER, Bocuse d’Or 1989, Restaurant Léa Linster* (Luxemburg),

- étvágygerjesztő:  Annie FEOLDE, Enoteca Pinchiorri*** (Olaszország),

- előételek:  Carme RUSCALLEDA, Restaurant Sant Pau*** (Spanyolország),

- hal étel:  Anne-Sophie PIC, Maison Pic*** (Franciaország),

- húsétel: Nadia SANTINI, Ristorante Dal Pescatore*** (Olaszország),

- desszert: Luiza VALAZZA, Ristorante Al Sorriso*** (Olaszország).

 

Paul Bocuse 1926 február 11-én született Collonges – ban, Franciaországban.

1941 Gyakornok Claude Maret – val a Restaurant "la Soierie" – ban, Lyonban

1944 Besorozzák katonának 1st DFL - BM 24. Kitüntetik Croix de Guerre éremmel

1945 Gyakornok a "Mere Brazier" – Étteremben /Col de la Luere/, azután 8 évig Fernand Point–nál Bécsben

1958 megkapja az első Michelin csillagot

1961 M.O.F. Franciaország legjobb mestere - kitüntetés

1962 Második Michelin csillag

1965 Harmadik Michelin csillag

1975 Megkapja a francia Becsületrendet - kitüntetés

1982 Megnyitja a "Pavillon de France" a Epcot Center –ben /Orlando – USA/ Roger Vergé és Gaston Lenôtre társaságában

1987 A Becsületrend tisztje - kitüntetés

1989 Az Évszázad Konyhafőnöke a Gault & Millau által

Paul Bocuse Institute – Elnöke /Ecully/

M.O.F. Elnök - Catering & Cuisine szekció

1993 Ordre national du Mérite - kitüntetés

2002 Megnyitja a Brasserie Argençon at Gerland - Lyonban

2003 Megnyitja a Brasserie L'Ouest - Lyonban

2004 Beiktatják a Paul Bocuse Foundation intézetét

2007 21st January Megnyitja a Brasserie Paul Bocuse –t a tokiói National Art Center -ben

2008 Megnyitja a Ouest Express Lyon - ban

(forras: Magyar Bocuse d’Or Akadémia - foto: Kolbe Gabor / Sirha)


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.