A világ legjobbjai között a Kőszegi Sör

A Brussels Beer Challenge nevű rangos versenyen bronzérmes lett az ital.

Bronzérmes lett a Kőszegi Sör Bécsi Lager terméke. Európa egyik legrangosabb sörversenyén, a Brussels Beer Challenge-n első alkalommal kapott magyar sör ilyen rangos elismerést. A sörversenyt Mechelen történelmi sörfőzdéjében rendezték meg, nem messze a belga fővárostól. Ezt követően a genti Food Expo-n adták át a díjakat a nyerteseknek.

Idén hetedik alkalommal került sor a megmérettetésre, melyre a világ minden pontjáról, 48 országból jelentkeztek. Összesen 1522 sört neveztek nyolc kategóriában. A pontszámokat szigorú, pontos kritériumok alapján ítélte oda a 88 tagú zsűri, melynek tagjai több kontinensről érkeztek és valamennyien nemzetközileg elismert sörszakértők.  

A díjazottak között vannak világszerte ismert prémium márkák, és új, fiatal, de ígéretes, feltörekvő márkák is.

A Kőszegi Sör – Bécsi Lager söre bronzérmes lett a versenyen, lager kategóriában. A díjat a márka alapítója és tulajdonosa, Kiss András vette át.

A 48 ország közül Belgium, az USA és Brazília kapta a legtöbb elismerést, ők kerültek fel a dobogóra az elnyert érmek száma alapján.


Hazánk idén először hozhatott el díjat a Kőszegi Sör márka képviseletében a Belgiumban megrendezett, Európa egyik legrangosabb sörversenyéről, a Brussels Beer Chalenge-ről.

A Brussels Beer Challenge Belgium első szakmai sörversenyeként indult újtára 2012-ben. Azóta évente rendezik meg a rangos eseményt Luc De Raedemaeker és Thomas Costenoble vezetésével. Az első verseny a brüsszeli La Bourse-ban volt, és azóta minden évben más-más környékbeli településen gyűlnek össze a világ legjobb sörei. A verseny célja, hogy a söröket népszerűsítse, támogassa az iparágon belül a minőségi söröket, lehetőséget adjon a sörfőzdék bemutatkozására nemzetközi szinten és ösztönözze a sörkultúra fejlődését világszerte.

Forrás: Élelmiszer Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.