A világ legjobbjai között a Kőszegi Sör

A Brussels Beer Challenge nevű rangos versenyen bronzérmes lett az ital.

Bronzérmes lett a Kőszegi Sör Bécsi Lager terméke. Európa egyik legrangosabb sörversenyén, a Brussels Beer Challenge-n első alkalommal kapott magyar sör ilyen rangos elismerést. A sörversenyt Mechelen történelmi sörfőzdéjében rendezték meg, nem messze a belga fővárostól. Ezt követően a genti Food Expo-n adták át a díjakat a nyerteseknek.

Idén hetedik alkalommal került sor a megmérettetésre, melyre a világ minden pontjáról, 48 országból jelentkeztek. Összesen 1522 sört neveztek nyolc kategóriában. A pontszámokat szigorú, pontos kritériumok alapján ítélte oda a 88 tagú zsűri, melynek tagjai több kontinensről érkeztek és valamennyien nemzetközileg elismert sörszakértők.  

A díjazottak között vannak világszerte ismert prémium márkák, és új, fiatal, de ígéretes, feltörekvő márkák is.

A Kőszegi Sör – Bécsi Lager söre bronzérmes lett a versenyen, lager kategóriában. A díjat a márka alapítója és tulajdonosa, Kiss András vette át.

A 48 ország közül Belgium, az USA és Brazília kapta a legtöbb elismerést, ők kerültek fel a dobogóra az elnyert érmek száma alapján.


Hazánk idén először hozhatott el díjat a Kőszegi Sör márka képviseletében a Belgiumban megrendezett, Európa egyik legrangosabb sörversenyéről, a Brussels Beer Chalenge-ről.

A Brussels Beer Challenge Belgium első szakmai sörversenyeként indult újtára 2012-ben. Azóta évente rendezik meg a rangos eseményt Luc De Raedemaeker és Thomas Costenoble vezetésével. Az első verseny a brüsszeli La Bourse-ban volt, és azóta minden évben más-más környékbeli településen gyűlnek össze a világ legjobb sörei. A verseny célja, hogy a söröket népszerűsítse, támogassa az iparágon belül a minőségi söröket, lehetőséget adjon a sörfőzdék bemutatkozására nemzetközi szinten és ösztönözze a sörkultúra fejlődését világszerte.

Forrás: Élelmiszer Online


Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.