Amikor a narancs és a pezsgő egymásra talál

Fűszeres karakter, narancsjegyekkel: megérkezett a Chandon Garden Spritz a hazai topvendéglátóhelyekre. Mi az egyelőre még erősen turistamentes Vörösmarty téren kóstolhattuk.

A narancs és pezsgő találkozása pompás kísérője lehet a legforróbb hónapoknak, most pedig úgy tűnik, hogy még ezt is új szintre lehet emelni. A belvárosi Marty’s Kitchen & Bar teraszán bemutatták a nyári sláger-italok egyik nagy várományosát, az argentin Chandon pincészet nyári estékre szóló legújabb italát, amelynek megszületésével sikerült egy közös palackba zárniuk a kesernyés narancs és a pezsgő találkozását.

 

Ez egy kézműves keserű-narancs likőr, helyi termesztésű valenciai narancsokkal, gyógynövényekkel és fűszerekkel, hallhattuk az italt forgalmazó Moet Hennessy magyarországi brand menedzserétől, Szegedi Nórától.

Aki azt is elárulta, az argentínok mindezt hozzáadott ízfokozók és színezők nélkül, más spritzekhez képest feleannyi cukorral hozták létre. A végtelenül egyszerűen és gyorsan elkészíthető ital bontás után azonnal szervírozható egy kis jéggel, egy szelet naranccsal és egy darabka friss rozmaringgal. 

A Chandon Garden Spritzről még több információ:

A Garden Spritz egy kivételes argentin Chandon pezsgő és egy egyedülálló narancslikőr házasítása, amelyet gondos odafigyeléssel kizárólag a világ legjobb területeiről származó alapanyagokból állítanak elő friss valenciai narancs, gyógynövények és fűszerek feldolgozásával.

A gyártás során semmilyen mesterséges aroma vagy színezék nem kerül felhasználásra, a természetesség és a letisztult ízvilág megőrzése végett pedig fele annyi cukrot tartalmaz, mint más spritz termékek. Egy kifinomult spritz azoknak, akik az izgalmas újdonságokat keresik poharukban. A Chandon Garden Spritz a Chandon pincészet csapatának munkáját dicséri helyi kézzel válogatott szőlő és narancs felhasználásával, ritka növényekkel kiegészítve.

Ízében visszaköszön a fűszeres karakter, a lendületes narancsjegy, valamint az intenzív citrusosság, amely egyensúlyban van az édes jegyekkel. Minden kortyot kesernyés aromák zárnak, kivételes harmóniát teremtve az érdes ízkarakterrel, a következő kortyra ösztönözve.

Forrás: Turizmus Online


Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
A pulykáknak rossz hír, az ágazat képviselőinek jó érkezett

A pulykáknak rossz hír, az ágazat képviselőinek jó érkezett 

A csökkenő kereslet ellenére továbbra is világélelmezési termék a pulykahús, és komoly növekedési lehetőségek előtt áll.
A név a régi, a megjelenés változott

A név a régi, a megjelenés változott 

Kívül-belül új ruhába öltöztetve, december 3-tól ismét várja vendégeit a Rómain a Cziniel Cukrászda.
A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása

A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása 

A régióról és a champagne készítés hagyományairól Kiszely Katalin a Champagne For You tulajdonosával beszélgettünk.
Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli

Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli  

Néhány a Csak a Mentes Karácsonyi Fesztiváljának sokszínű, egészséges kínálatából.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Taste Balaton 2025: Itt vannak az első programok – videóval

Taste Balaton 2025: Itt vannak az első programok – videóval 

Tíz nap a tó körül megismételhetetlen gasztro-kulturális élményekkel.
A pulyka reneszánsza a konyhában

A pulyka reneszánsza a konyhában 

A főzés és étkezés kétségtelenül összehozza az embereket, ezért is volt külön öröm, hogy a Magyar Pulykaszövetség meghívott minket egy közös főzésre a Gallicoop-pal a Chefparade konyhájába.
Megvan a világ legjobb sajtja

Megvan a világ legjobb sajtja 

Idén 47 országból 4786 különböző sajtot értékelt a 240 fős zsűri.
Badacsonyi sikerek a Vince gálán

Badacsonyi sikerek a Vince gálán 

Hazánk egyik legrangosabb boros elismerésén a győzteseket idén is a szakma és a közönség választotta ki.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.