Amikor a narancs és a pezsgő egymásra talál

Fűszeres karakter, narancsjegyekkel: megérkezett a Chandon Garden Spritz a hazai topvendéglátóhelyekre. Mi az egyelőre még erősen turistamentes Vörösmarty téren kóstolhattuk.

A narancs és pezsgő találkozása pompás kísérője lehet a legforróbb hónapoknak, most pedig úgy tűnik, hogy még ezt is új szintre lehet emelni. A belvárosi Marty’s Kitchen & Bar teraszán bemutatták a nyári sláger-italok egyik nagy várományosát, az argentin Chandon pincészet nyári estékre szóló legújabb italát, amelynek megszületésével sikerült egy közös palackba zárniuk a kesernyés narancs és a pezsgő találkozását.

 

Ez egy kézműves keserű-narancs likőr, helyi termesztésű valenciai narancsokkal, gyógynövényekkel és fűszerekkel, hallhattuk az italt forgalmazó Moet Hennessy magyarországi brand menedzserétől, Szegedi Nórától.

Aki azt is elárulta, az argentínok mindezt hozzáadott ízfokozók és színezők nélkül, más spritzekhez képest feleannyi cukorral hozták létre. A végtelenül egyszerűen és gyorsan elkészíthető ital bontás után azonnal szervírozható egy kis jéggel, egy szelet naranccsal és egy darabka friss rozmaringgal. 

A Chandon Garden Spritzről még több információ:

A Garden Spritz egy kivételes argentin Chandon pezsgő és egy egyedülálló narancslikőr házasítása, amelyet gondos odafigyeléssel kizárólag a világ legjobb területeiről származó alapanyagokból állítanak elő friss valenciai narancs, gyógynövények és fűszerek feldolgozásával.

A gyártás során semmilyen mesterséges aroma vagy színezék nem kerül felhasználásra, a természetesség és a letisztult ízvilág megőrzése végett pedig fele annyi cukrot tartalmaz, mint más spritz termékek. Egy kifinomult spritz azoknak, akik az izgalmas újdonságokat keresik poharukban. A Chandon Garden Spritz a Chandon pincészet csapatának munkáját dicséri helyi kézzel válogatott szőlő és narancs felhasználásával, ritka növényekkel kiegészítve.

Ízében visszaköszön a fűszeres karakter, a lendületes narancsjegy, valamint az intenzív citrusosság, amely egyensúlyban van az édes jegyekkel. Minden kortyot kesernyés aromák zárnak, kivételes harmóniát teremtve az érdes ízkarakterrel, a következő kortyra ösztönözve.

Forrás: Turizmus Online


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.