Amikor a narancs és a pezsgő egymásra talál

Fűszeres karakter, narancsjegyekkel: megérkezett a Chandon Garden Spritz a hazai topvendéglátóhelyekre. Mi az egyelőre még erősen turistamentes Vörösmarty téren kóstolhattuk.

A narancs és pezsgő találkozása pompás kísérője lehet a legforróbb hónapoknak, most pedig úgy tűnik, hogy még ezt is új szintre lehet emelni. A belvárosi Marty’s Kitchen & Bar teraszán bemutatták a nyári sláger-italok egyik nagy várományosát, az argentin Chandon pincészet nyári estékre szóló legújabb italát, amelynek megszületésével sikerült egy közös palackba zárniuk a kesernyés narancs és a pezsgő találkozását.

 

Ez egy kézműves keserű-narancs likőr, helyi termesztésű valenciai narancsokkal, gyógynövényekkel és fűszerekkel, hallhattuk az italt forgalmazó Moet Hennessy magyarországi brand menedzserétől, Szegedi Nórától.

Aki azt is elárulta, az argentínok mindezt hozzáadott ízfokozók és színezők nélkül, más spritzekhez képest feleannyi cukorral hozták létre. A végtelenül egyszerűen és gyorsan elkészíthető ital bontás után azonnal szervírozható egy kis jéggel, egy szelet naranccsal és egy darabka friss rozmaringgal. 

A Chandon Garden Spritzről még több információ:

A Garden Spritz egy kivételes argentin Chandon pezsgő és egy egyedülálló narancslikőr házasítása, amelyet gondos odafigyeléssel kizárólag a világ legjobb területeiről származó alapanyagokból állítanak elő friss valenciai narancs, gyógynövények és fűszerek feldolgozásával.

A gyártás során semmilyen mesterséges aroma vagy színezék nem kerül felhasználásra, a természetesség és a letisztult ízvilág megőrzése végett pedig fele annyi cukrot tartalmaz, mint más spritz termékek. Egy kifinomult spritz azoknak, akik az izgalmas újdonságokat keresik poharukban. A Chandon Garden Spritz a Chandon pincészet csapatának munkáját dicséri helyi kézzel válogatott szőlő és narancs felhasználásával, ritka növényekkel kiegészítve.

Ízében visszaköszön a fűszeres karakter, a lendületes narancsjegy, valamint az intenzív citrusosság, amely egyensúlyban van az édes jegyekkel. Minden kortyot kesernyés aromák zárnak, kivételes harmóniát teremtve az érdes ízkarakterrel, a következő kortyra ösztönözve.

Forrás: Turizmus Online


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.