Az elitbe került a Törley egyik pezsgője

Az idén először hirdették meg a pezsgők és champagne-ok világversenyét, amelyet az egyik legtekintélyesebb champagne-szakértője, Tom Stevenson hívott életre - számol be a HVG. Az angliai tesztelés eredménylistáját augusztus 1-jén reggel tették közzé. A magyar Törley NV Fortuna pezsgő ezüstérmes lett.

A Tom Stevenson champagne-szakértő által 2014-re meghirdetett pezsgő- és champagne-világversenyre 16 országból 650 tétel érkezett Angliába, ahol egy héten keresztül háromtagú zsűri tesztelte a bubisokat.

Tom Stevenson zsűritársa volt még Essi Avellan a pezsgőspecialisták fiatalabb generációjának egyik kiemelkedő képviselője, valamint Dr. Tony Jordan, akit tapasztalatai és technológiai szakértelme miatt választottak az ítélőbírák közé. A zsűri munkáját segítette Márkus György, nemzetközileg elismert magyar szakértő is.

A The Champagne & Sparkling Wine World Championships éremtáblázatára Magyarország is felkerült egy ezüsttel, amelyet a Törley NV Fortunának (Etyek-Buda) ítéltek a bírálók. A megmérettetésen egyébként a francia különlegességek szabályosan letarolták a mezőnyt, de azért az angol és olasz italok is derekasan helyt álltak.

A versenyről bővebben a HVG cikkében olvashatunk.

Forrás: hvg.hu


Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.