A Tom Stevenson champagne-szakértő által 2014-re meghirdetett pezsgő- és champagne-világversenyre 16 országból 650 tétel érkezett Angliába, ahol egy héten keresztül háromtagú zsűri tesztelte a bubisokat.
Tom Stevenson zsűritársa volt még Essi Avellan a pezsgőspecialisták fiatalabb generációjának egyik kiemelkedő képviselője, valamint Dr. Tony Jordan, akit tapasztalatai és technológiai szakértelme miatt választottak az ítélőbírák közé. A zsűri munkáját segítette Márkus György, nemzetközileg elismert magyar szakértő is.
A The Champagne & Sparkling Wine World Championships éremtáblázatára Magyarország is felkerült egy ezüsttel, amelyet a Törley NV Fortunának (Etyek-Buda) ítéltek a bírálók. A megmérettetésen egyébként a francia különlegességek szabályosan letarolták a mezőnyt, de azért az angol és olasz italok is derekasan helyt álltak.
A versenyről bővebben a HVG cikkében olvashatunk.
Forrás: hvg.hu