Az Év Söre idén a Székely sör lett

Több ezren látogattak fel hétvégén az Utolsó Sörfesztiválra a Budai Várba, ahol közel kétszázféle sört kínáltak az Oroszlános és Hunyadi udvarban. A legnépszerűbbek idén is a világos, láger típusú főzetek voltak, a közönség kedvence pedig a Székely sör lett. A rendezvénynek a vár felújítása miatt kell jövőre elhagynia hagyományos környezetét, de a szervezők azt ígérik, az új helyszín nem változtat majd a megszokott minőségen.

A fesztiválon minden évben megválasztják az Év Sörét, a főzetek fogyasztása és forgalma alapján. Az idei közönség abszolút kedvence a Székely sör lett,  az ízesített sörök közül pedig a Gyertyános Sörfőzde Hámori Licsis sörét választották a legtöbben. Népszerűek voltak az ősszel nyíló budapesti látványfőzde, a Váci út 83 Főzde Projekt tesztfőzetei is, amiket a fesztiválozók kóstolhattak meg először.

Az import különlegességek között cseh, belga és német főzeteket is csapoltak. Az ismert és közkedvelt márkák klasszikusokkal, és frissen főzött újdonságokkal érkeztek, de a kínálatban igazi ritkaságokat is találhattak a sörimádók. A Hunyadi udvarban a várból nyíló panorámát, az Oroszlános udvarban pedig a jó hangulatú koncerteket élvezhették a látogatók. Esténként Aranyosi Péter és Hadházi László viccein nevetett a közönség, és többek között Caramel és Rakonczai Imre is színpadra léptek a fesztiválon. A napközbeni sörözéseket éjszakába nyúló utcabálok zárták.


„Nagyon örülünk neki, hogy idén is sikeres volt a rendezvény, ezzel a lendülettel vetjük bele magunkat a jövő évi fesztivál megrendezésébe. Nem szeretnénk, hogy a helyszínváltozás bármit is változtasson a szokott minőségen, ezért 2017-ben is kihozzuk belőle a legjobbat. Arról, hogy pontosan hol, még nem szeretnénk nyilatkozni, de nagyon sok jobbnál jobb ajánlatot kapunk, és szerencsére számos helyszínen szívesen látják jövőre a rendezvényt” – mondta el Kurucz Dániel, a fesztivál egyik kitalálója és főszervezője.

A vár két udvarát a Sör és a nők című kiállítással kötötte össze a Magyar Sörgyárak Szövetsége.  A fotók arra hívták fel a fesztiválozók figyelmét, hogy a sör nemcsak a férfiak itala, a magyar nők igenis szeretik, és válogatnak a különböző sörfajták között. A kiállítás több mint 350 sörimádó hölgyet ihletett meg, akik szívesen álltak portrét egy pohár vagy korsó sörrel a kezükben.


Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.