Az Év Söre idén a Székely sör lett

Több ezren látogattak fel hétvégén az Utolsó Sörfesztiválra a Budai Várba, ahol közel kétszázféle sört kínáltak az Oroszlános és Hunyadi udvarban. A legnépszerűbbek idén is a világos, láger típusú főzetek voltak, a közönség kedvence pedig a Székely sör lett. A rendezvénynek a vár felújítása miatt kell jövőre elhagynia hagyományos környezetét, de a szervezők azt ígérik, az új helyszín nem változtat majd a megszokott minőségen.

A fesztiválon minden évben megválasztják az Év Sörét, a főzetek fogyasztása és forgalma alapján. Az idei közönség abszolút kedvence a Székely sör lett,  az ízesített sörök közül pedig a Gyertyános Sörfőzde Hámori Licsis sörét választották a legtöbben. Népszerűek voltak az ősszel nyíló budapesti látványfőzde, a Váci út 83 Főzde Projekt tesztfőzetei is, amiket a fesztiválozók kóstolhattak meg először.

Az import különlegességek között cseh, belga és német főzeteket is csapoltak. Az ismert és közkedvelt márkák klasszikusokkal, és frissen főzött újdonságokkal érkeztek, de a kínálatban igazi ritkaságokat is találhattak a sörimádók. A Hunyadi udvarban a várból nyíló panorámát, az Oroszlános udvarban pedig a jó hangulatú koncerteket élvezhették a látogatók. Esténként Aranyosi Péter és Hadházi László viccein nevetett a közönség, és többek között Caramel és Rakonczai Imre is színpadra léptek a fesztiválon. A napközbeni sörözéseket éjszakába nyúló utcabálok zárták.


„Nagyon örülünk neki, hogy idén is sikeres volt a rendezvény, ezzel a lendülettel vetjük bele magunkat a jövő évi fesztivál megrendezésébe. Nem szeretnénk, hogy a helyszínváltozás bármit is változtasson a szokott minőségen, ezért 2017-ben is kihozzuk belőle a legjobbat. Arról, hogy pontosan hol, még nem szeretnénk nyilatkozni, de nagyon sok jobbnál jobb ajánlatot kapunk, és szerencsére számos helyszínen szívesen látják jövőre a rendezvényt” – mondta el Kurucz Dániel, a fesztivál egyik kitalálója és főszervezője.

A vár két udvarát a Sör és a nők című kiállítással kötötte össze a Magyar Sörgyárak Szövetsége.  A fotók arra hívták fel a fesztiválozók figyelmét, hogy a sör nemcsak a férfiak itala, a magyar nők igenis szeretik, és válogatnak a különböző sörfajták között. A kiállítás több mint 350 sörimádó hölgyet ihletett meg, akik szívesen álltak portrét egy pohár vagy korsó sörrel a kezükben.


Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.