Az Év Söre idén a Székely sör lett

Több ezren látogattak fel hétvégén az Utolsó Sörfesztiválra a Budai Várba, ahol közel kétszázféle sört kínáltak az Oroszlános és Hunyadi udvarban. A legnépszerűbbek idén is a világos, láger típusú főzetek voltak, a közönség kedvence pedig a Székely sör lett. A rendezvénynek a vár felújítása miatt kell jövőre elhagynia hagyományos környezetét, de a szervezők azt ígérik, az új helyszín nem változtat majd a megszokott minőségen.

A fesztiválon minden évben megválasztják az Év Sörét, a főzetek fogyasztása és forgalma alapján. Az idei közönség abszolút kedvence a Székely sör lett,  az ízesített sörök közül pedig a Gyertyános Sörfőzde Hámori Licsis sörét választották a legtöbben. Népszerűek voltak az ősszel nyíló budapesti látványfőzde, a Váci út 83 Főzde Projekt tesztfőzetei is, amiket a fesztiválozók kóstolhattak meg először.

Az import különlegességek között cseh, belga és német főzeteket is csapoltak. Az ismert és közkedvelt márkák klasszikusokkal, és frissen főzött újdonságokkal érkeztek, de a kínálatban igazi ritkaságokat is találhattak a sörimádók. A Hunyadi udvarban a várból nyíló panorámát, az Oroszlános udvarban pedig a jó hangulatú koncerteket élvezhették a látogatók. Esténként Aranyosi Péter és Hadházi László viccein nevetett a közönség, és többek között Caramel és Rakonczai Imre is színpadra léptek a fesztiválon. A napközbeni sörözéseket éjszakába nyúló utcabálok zárták.


„Nagyon örülünk neki, hogy idén is sikeres volt a rendezvény, ezzel a lendülettel vetjük bele magunkat a jövő évi fesztivál megrendezésébe. Nem szeretnénk, hogy a helyszínváltozás bármit is változtasson a szokott minőségen, ezért 2017-ben is kihozzuk belőle a legjobbat. Arról, hogy pontosan hol, még nem szeretnénk nyilatkozni, de nagyon sok jobbnál jobb ajánlatot kapunk, és szerencsére számos helyszínen szívesen látják jövőre a rendezvényt” – mondta el Kurucz Dániel, a fesztivál egyik kitalálója és főszervezője.

A vár két udvarát a Sör és a nők című kiállítással kötötte össze a Magyar Sörgyárak Szövetsége.  A fotók arra hívták fel a fesztiválozók figyelmét, hogy a sör nemcsak a férfiak itala, a magyar nők igenis szeretik, és válogatnak a különböző sörfajták között. A kiállítás több mint 350 sörimádó hölgyet ihletett meg, akik szívesen álltak portrét egy pohár vagy korsó sörrel a kezükben.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.