Az ország legnagyobb sörkocsmájává válik a Gellért

A Danubius Hotel Gellért sajátos kocsmavacsoráknak és nagy sörözéseknek ad helyet február 19-21 között, az első téli sörfesztivál alkalmából.

A malátarajongókat szólítja meg az első téli sörfesztivál, melynek szervezői a sörrajongóknak egy olyan zarándokhelyet ígérnek, ahol évente egyszer mindenki kendvenc sörkülönlegességéánek hódolhat, sőt új ízeket is kipróbálhat. Ugyanis idén februártól a Serfőző és a Danubius Hotel Gellért közös szervezésében Magyarország első téli sörfesztiválját, az Indoor Sörfesztivált köszönthetjük a rendezvények sorában.

 Lesz itt sörverseny, sörkóstoló, a sörökhöz illő különleges sörkorcsolyák, a borvacsorák helyett pedig 5 fogásos sörvacsorák, méghozzá Budapest legmenőbb sörkocsmáinak (például az Élesztő, az Importer, a Léhűtő és a Marionett) kínálatában. A vendég séfek sem maradhatnak ki, a vasárnapi Sör brunch-on és Sörvacsorán cseh és magyar séfek együtt készülnek autentikus ételekkel, de lesz interaktív sörkóstolás is, 3-3 féle cseh és magyar csapolt sörrel.

A sörkészítők mellett a Gellért Söröző meghívására Budapest legmenőbb sörkocsmái is prezentálják magukat, legjellemzőbb ételeiket kínálva. Itt lesz az Élesztő, az Importer, a Léhűtő, a Marionett, a Bigfoot Sörfőzde, a Crate Brewery London, és a Brewapest Brewers. A fogásokat a Butcher’s Kitchen séfje, Csonka Zsolt és a házigazda Gellért Söröző séfje, Frideczky András közösen készítik el. A söröket Pandula Richárd, az Élesztő üzletvezetője és a Brewdapest Brewers egyik tagja válogatja - írja a hvg.hu.

Forrás: Vendég&Hotel Online

Forrás: hvg.hu


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.