Beszéljünk a koktélokról!

Koktélt tartani az étlapon nem elég. Főleg nem az unalomig ismert sex on the beach-et és társait. Aki ma ad magára - az évszakok változásával együtt új és még újabb koktélkreációkat kever.

Legalábbis ezt a vonalat követik a pesti Buddha-Barban, és milyen jól teszik. Méghozzá úgy, hogy a bárpultnál dolgozó mixereknek - fiataloknak és még fiatalabbaknak - mind lehetőségük van egy-egy újdonságot kitalálására, és ha a házon belül tetszést arat - felteszik a szezonális étlapra, és attól kezdve a vendégek választhatják.

Nem árulunk el nagy titkot azzal, ha elmondjuk, Tél tábornok közeleg, így most a melegséget árasztó, téli ízeket rejtő koktéloké a főszerep a pesti belváros elegáns szórakozó- és vacsorázóhelyén. Egyiket - Swan Lake néven fut - Tanqueray N10. Ginből keverték, Boudier Creme De Cassis likőrrel, málnapürével, Camparival, abszinttal, citromlével.

A másik Lazy Lover névre hallgat, és top minőségű Gosling's rumot és Cointreau-t rejt, kardamomos ananászhabbal a tetején.

A tél harmadik sztárja pedig most Buddháéknál a Money Talks fantázianevet nyerte el, és 23 éves Zapaca rumból készül, gyümölcsös daiquiri twisttel.

Nemcsak a mixerek oldalán, hanem a Buddha konyháján is beköszöntött tél: Oszama Kutaini híresen jó konyháján sushiélvezetet sushira lehet mostantól halmozni (esküszöm, itt a legjobb a városban a sushi!), előételnek most wagyu marha tacost és Szent jakab kagylót, valamint grillezett libamájat kínálnak tonkababos libamájbonbonnal kóstolni.

Főételként pedig báránybélszínt céklával sült padlizsánnal, vagy kacsamellet sütőtökpürés curryvel, szarvasgombás misoval ehet a vendég.

A desszertek sem akármik: a gesztenye mousse mandarin textúrával és a gyömbéres, yuzus, kókuszos álommal maga egy álom. 

 

 

 

 

 


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.