Beszéljünk a koktélokról!

Koktélt tartani az étlapon nem elég. Főleg nem az unalomig ismert sex on the beach-et és társait. Aki ma ad magára - az évszakok változásával együtt új és még újabb koktélkreációkat kever.

Legalábbis ezt a vonalat követik a pesti Buddha-Barban, és milyen jól teszik. Méghozzá úgy, hogy a bárpultnál dolgozó mixereknek - fiataloknak és még fiatalabbaknak - mind lehetőségük van egy-egy újdonságot kitalálására, és ha a házon belül tetszést arat - felteszik a szezonális étlapra, és attól kezdve a vendégek választhatják.

Nem árulunk el nagy titkot azzal, ha elmondjuk, Tél tábornok közeleg, így most a melegséget árasztó, téli ízeket rejtő koktéloké a főszerep a pesti belváros elegáns szórakozó- és vacsorázóhelyén. Egyiket - Swan Lake néven fut - Tanqueray N10. Ginből keverték, Boudier Creme De Cassis likőrrel, málnapürével, Camparival, abszinttal, citromlével.

A másik Lazy Lover névre hallgat, és top minőségű Gosling's rumot és Cointreau-t rejt, kardamomos ananászhabbal a tetején.

A tél harmadik sztárja pedig most Buddháéknál a Money Talks fantázianevet nyerte el, és 23 éves Zapaca rumból készül, gyümölcsös daiquiri twisttel.

Nemcsak a mixerek oldalán, hanem a Buddha konyháján is beköszöntött tél: Oszama Kutaini híresen jó konyháján sushiélvezetet sushira lehet mostantól halmozni (esküszöm, itt a legjobb a városban a sushi!), előételnek most wagyu marha tacost és Szent jakab kagylót, valamint grillezett libamájat kínálnak tonkababos libamájbonbonnal kóstolni.

Főételként pedig báránybélszínt céklával sült padlizsánnal, vagy kacsamellet sütőtökpürés curryvel, szarvasgombás misoval ehet a vendég.

A desszertek sem akármik: a gesztenye mousse mandarin textúrával és a gyömbéres, yuzus, kókuszos álommal maga egy álom. 

 

 

 

 

 


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.