Bor, bringa, Balaton

Különleges élmény vár azokra, akik május 6-án ellátogatnak a festői szépségű Nivegy-völgybe: izgalmas e-bike túrával várják az érdeklődőket, ahol a környék látnivalói mellett a helyi borászatokat is felfedezhetik.

A túra állomásai a borospincéknél lesznek, ahol a borászok bemutatják a dűlőket, mesélnek a borkészítésről, és persze kis kóstolót is mutatnak a Nivegy-völgyi eredetvédett borokból.

Kerékpárút eddig is volt a Balaton körül, és bortúrákat is szerveznek rendszeresen, de ezek ötvözésében vannak még lehetőségek. A szervezők ezt felismerve találták ki azt az útvonalat, amit az első közös túrán bemutatnak.

 

A május 6-i e-bike túrával egyidőben egy térképet is megjelentetnek, ami megmutatja a környék természeti és kulturális értékeit, valamint a helyi borászatokat. Akik most nem tudnak csatlakozni, azok ennek segítségével a jövőben akár saját túrát is könnyedén tervezhetnek. „Sok kezdeményezés van a Nivegy-völgyben, ami arra irányul, hogy megmutassuk a környezetünk és a boraink sokszínűségét. Az e-bike is olyan innovatív, mint a mi összefogásunk, és bízunk benne, hogy mások is annyira fogják szeretni ezt az ötletet, mint mi, és sokan velünk tartanak", mondta Dobosi Győző, a Dobosi Birtokközpont vezetője, a túra ötletgazdája.

A túra útvonala: 1. Indulás a Dobosi Birtokközponttól 2. Balázs-hegy (templomrom) 3. Óbudavári Liget, Végh Testvérek Borálda (kóstoló) 4. Balatoncsicsó, Szabó és Fia Borpince (kóstoló) 5. Tagyon-hegy, Martinus Borterasz (kóstoló) 6. Agyaglik-dűlőn keresztül az utolsó állomás, Kisspince Szentantalfán (kóstoló) 7. Végállomás: Dobosi Birtokközpont (kóstoló)

A túra tervezett időtartama 5 – 5,5 óra, és azok is teljesíteni tudják, akik nem gyakorlott kerékpártúrázók. 

Forrás: Turizmus Online


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.