Borba rejtve terítették a kábítószert Európában

Egy európai bűnszervezet egy tartálykocsi konténerében, borba süllyesztve juttatta át Spanyolországból Olaszországba az értékesíteni kívánt kábítószereket.

Bármennyire is illegális, a kábítószer-kereskedelem igencsak jövedelmező „üzletág”, és az innovatív drogcsempészek nem győznek újabbnál újabb módszereket kidolgozni, hogy a hatóságok figyelmét kijátsszák. Az egyik legelterjedtebb trükk, hogy valamilyen „fedőáru” alá megpróbálják elrejteni a pszichoaktív szereket, és például a hagymakarikáktól kezdve a kukoricapelyhen keresztül a sárgarépáig nem igazán létezik szilárd élelmiszer, amelyet mostanáig a kábítószer-szállítmányokhoz ne próbáltak volna takaróközegként felhasználni.

Ugyan ez a megoldás régebben vélhetőleg hatékonyan működött, a hatóságokat ma már egyre nehezebb megvezetni vele. Európai csempészek egy csoportja nemrég felismerte ezt a tendenciát, és elhatározta, hogy egy hasonló ám mégis új technikával is elkezd kísérletezgetni a sikerhez.

A találékony banda újítása az volt, hogy a kábítószerek, méghozzá konkrétan a hasis és a kokain elrejtéséhez „szárazáruk” mellett bort is alkalmaztak.

A gyakorlat szerint egy tartálykocsiban havi egy kábítószerszállítmányt juttattak el szeszes italba süllyesztve Spanyolországból különböző olaszországi desztinációkhoz. Az „anyag” természetesen nem érintkezett közvetlenül a borral, hanem az italon belül hermetikusan elzárt, koporsószerű fémládába tömve vészelte át a fuvarokat. Ez a technika már csak azért praktikusnak ígérkezett, mert ilyen módon állítólag a drog szagát tökéletesen semlegesíteni lehet.

A meglehetősen kreatív megoldásban rejlő potenciált végül is nem sikerült maradéktalanul kiaknázni, egy nagyszabású akció keretében ugyanis az olasz hatóságok a bűnszervezet 19 tagját pár nappal ezelőtt letartóztatták.

Forrás: Food & Wine / Store Insider


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.