Borba rejtve terítették a kábítószert Európában

Egy európai bűnszervezet egy tartálykocsi konténerében, borba süllyesztve juttatta át Spanyolországból Olaszországba az értékesíteni kívánt kábítószereket.

Bármennyire is illegális, a kábítószer-kereskedelem igencsak jövedelmező „üzletág”, és az innovatív drogcsempészek nem győznek újabbnál újabb módszereket kidolgozni, hogy a hatóságok figyelmét kijátsszák. Az egyik legelterjedtebb trükk, hogy valamilyen „fedőáru” alá megpróbálják elrejteni a pszichoaktív szereket, és például a hagymakarikáktól kezdve a kukoricapelyhen keresztül a sárgarépáig nem igazán létezik szilárd élelmiszer, amelyet mostanáig a kábítószer-szállítmányokhoz ne próbáltak volna takaróközegként felhasználni.

Ugyan ez a megoldás régebben vélhetőleg hatékonyan működött, a hatóságokat ma már egyre nehezebb megvezetni vele. Európai csempészek egy csoportja nemrég felismerte ezt a tendenciát, és elhatározta, hogy egy hasonló ám mégis új technikával is elkezd kísérletezgetni a sikerhez.

A találékony banda újítása az volt, hogy a kábítószerek, méghozzá konkrétan a hasis és a kokain elrejtéséhez „szárazáruk” mellett bort is alkalmaztak.

A gyakorlat szerint egy tartálykocsiban havi egy kábítószerszállítmányt juttattak el szeszes italba süllyesztve Spanyolországból különböző olaszországi desztinációkhoz. Az „anyag” természetesen nem érintkezett közvetlenül a borral, hanem az italon belül hermetikusan elzárt, koporsószerű fémládába tömve vészelte át a fuvarokat. Ez a technika már csak azért praktikusnak ígérkezett, mert ilyen módon állítólag a drog szagát tökéletesen semlegesíteni lehet.

A meglehetősen kreatív megoldásban rejlő potenciált végül is nem sikerült maradéktalanul kiaknázni, egy nagyszabású akció keretében ugyanis az olasz hatóságok a bűnszervezet 19 tagját pár nappal ezelőtt letartóztatták.

Forrás: Food & Wine / Store Insider


Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz

Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz 

Az idén 48 éves Magyar Konyha a főszezonra ismét olvasói kezébe adja ingyenes balatoni gasztroiránytűjét.
Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján

Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján 

A gasztronómiai világ kiválóságai előtt, június 5-én hirdették ki a The World's 50 Best Restaurants 2024-es rangsorát.
A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten

A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten 

Hétvégén rendezik a "Winelovers 100 - 100 legjobb magyar bor” versenyt.
A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége

A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége 

A XXII. kerületben történt jelentős mértékű beruházások növelték a környék potenciálját, de a bevásárlóközpont könnyű megközelíthetősége is fontos szempont volt az étteremlánc számára.
A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott

A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott 

A hely, ahol még az egyszerű zsírosdeszka is igazi gasztro műalkotás.

Interjú

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk:  Dizájn hotel a tó közepén

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023.évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.