Borok és lóerő a Balatonnál

Pünkösd hétvégén második alkalommal rajtol el a Motoros Borok Útja Rallye, hogy felfedezze a Balatoni Borrégiót.

A félszáz motorból álló mezőny június 2-4. között indul baráti és üzleti kapcsolatépítésre is kiváló lehetőséget biztosító motoros élménytúrára. Az indulók saját motorral is nekivághatnak a távnak, de a rendezvény kiváló lehetőség arra is, hogy az érdeklődők kipróbáljanak egyet a vadonatúj, különböző izgalmas színekben pompázó Vespa GTS 300 nagyrobogó közül.

A motoros Rallye a borkedvelő üzletemberek közül a motorozás szerelmeseinek nyújt lehetőséget arra, hogy exkluzív körülmények között ismerjék meg Magyarország szebbnél szebb tájait. A rendezvény az autós Magyar Borok Útja Rallye-n megszokott élményekkel és prémium színvonalon, de kimondottan a motoros társadalom igényeinek megfelelő formában és tartalommal megtöltve három nap izgalmas versengést, a napi versenytáv teljesítését követően oldott hangulatban, egy-egy pohár kitűnő bor mellett zajló üzleti-baráti beszélgetéseket kínál az induló versenyzők számára.

A hazai borvidékek, borászatok, a legkiemelkedőbb borok mellett a szervezők ezúttal is nagy hangsúlyt fektetnek a tudatos, felelősségteljes és biztonságos közlekedésre. A versenyzés óráiban a borkóstolás a motorosok és az utasok számára is szigorúan tilos, napközben a mezőny egymásra, a versenyre, a csodálatos tájra, a vendéglátó borászokkal való találkozásra és beszélgetésre, a borászat működésének és filozófiájának megismerésére, valamint az általuk kínált finom falatokra koncentrál. A kitűnő hazai borok kóstolása természetesen nem marad el, a szálláshelyre visszatérve, az aznap meglátogatott borászok mutatják be és kóstoltatják legfinomabb tételeiket.

„Idén a Balatoni Borrégió a cél. Hagyományt szeretnénk teremteni azzal, hogy a motoros rendezvény leköveti az előző évi autós rallye útvonalát.” –mondta Megay Róbert Péter, a szervezőbizottság elnöke. „Azt gondolom, hogy a kulturált borkedvelő magyar ember elkötelezett a minőségi borok és a felelősségteljes fogyasztás iránt. A versenyre ezért olyan pincészeteket választottunk, akik kiváló minőségű borokat állítanak elő, de esetleg még kevésbé ismertek a belföldi vagy külföldi piacon. A végén díjazzuk is a boraikat, elismerve azt, hogy a hozzáértő célközönség éppen ebből a pincészeti kínálatból, mit tart különösen jónak. A jók közül a legjobbakat választjuk meg.” – tette hozzá.



„Aki reggel elindul, az este egészségben haza is érjen!” – így hangzik a közlekedésbiztonsági jelmondata Knezsik Istvánnak, az autóipar meghatározó szereplőit tömörítő Autós Nagykoalíció elnökének. „Sajnos az elmúlt években nem javult számottevően az ittasan volán mögé ülő járművezetők aránya, és megdöbbentő az a hazai adat, mely szerint minden tizedik balesetet ittas személy okoz. Ezért tartom fontosnak népszerűsíteni a felelős járművezetést és a kulturált alkoholfogyasztást, amire a Motoros Borok Útja Rallye kiváló alkalmat nyújt.”

Ott volt a tavalyi élménytúrán is, ezért mondhatni, tapasztalt induló a II. Motoros Borok Útja Rallye-n Semmi- Kis Tünde. A Miss World Hungary 2005-ös szépségkirálynője, aki egyébként kaszkadőrként igen szoros barátságban van a motorokkal. „Bár tavaly először kimondottan furcsállottam, hamar világossá vált számomra, hogy ahogyan a szervezők kitalálták, a motorozás és a kiváló magyar borok is remekül megférnek egymás mellett. A háromnapos rendezvényen egy dologra kell fókuszálnunk, hogy jól érezzük magunkat! Élvezzük a motorozást, utána a finom borokat, minden más csak másodlagos.”

A II. Motoros Borok Útja Rallye fővédnökei dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és dr. Fazekas
Sándor földművelésügyi miniszter lesznek. A verseny június 2-án péntek reggel rajtol. Az érdeklődők, szurkolók pünkösd hétvégéjén a Balaton környékén találkozhatnak motoros felvonulással. A befutóra és ünnepélyes eredményhirdetésre szombat délután kerül sor Tapolcán.

Forrás: Vendég & Hotel


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.