Borterasz nyílik Sárospatak főterén

2014. augusztus 8 - 16 között, a Zempléni Fesztivál  idején első alkalommal várja látogatóit a Sárospataki Borterasz a város főterén.  Négy helyi borászat, a Tokaj-Portius, a Pajzos-Megyer, Kiss Csaba és a Harsányi pincészetek kínálják majd boraikat a Makovecz Imre téren felállított teraszon, miközben a nagyközönség képzőművészeti kiállításokat, komolyzenei és jazz koncertet látogathat a fesztiválon. A Borterasz a borászatok összefogásával és saját finanszírozásából kel életre, célja a helyi borok népszerűsítése, valamint a város borvidéki jelenlétének erősítése.

A Tokaji Borvidék kisvárosában, Sárospatakon egyre több olyan pincészet tevékenykedik, amelyek a helyi hagyományoknak és egyúttal a nemzetközi trendeknek is megfelelően modern felfogásban készítik boraikat. A Bodrog-parti kisvárosban összefogtak ezek a helyi borászok, hogy igényes környezetben mutassák be a helyieknek és a Zempléni Fesztivál alatt a városba érkező vendégek számára a helyi borokat. Ugyanez fordítva is érvényes: a bor, mint hívószó lehetőséget teremthet arra is, hogy a Zempléni Fesztivál látogatói megismerkedjenek a város borászati hagyományaival és történelmével.

A Borteraszon a Tokaji borok és kellemes jazz zene mellett a telkibányai Aranygombos Fogadó a borokkal harmonizáló ételeket kínál majd a vendégeknek.

A Borterasz 2014. augusztus 8 – 16 között, 17:00 – 24:00 óráig várja a borkedvelőket.

Forrás: Élelmiszer Online


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.