Borterasz nyílik Sárospatak főterén

2014. augusztus 8 - 16 között, a Zempléni Fesztivál  idején első alkalommal várja látogatóit a Sárospataki Borterasz a város főterén.  Négy helyi borászat, a Tokaj-Portius, a Pajzos-Megyer, Kiss Csaba és a Harsányi pincészetek kínálják majd boraikat a Makovecz Imre téren felállított teraszon, miközben a nagyközönség képzőművészeti kiállításokat, komolyzenei és jazz koncertet látogathat a fesztiválon. A Borterasz a borászatok összefogásával és saját finanszírozásából kel életre, célja a helyi borok népszerűsítése, valamint a város borvidéki jelenlétének erősítése.

A Tokaji Borvidék kisvárosában, Sárospatakon egyre több olyan pincészet tevékenykedik, amelyek a helyi hagyományoknak és egyúttal a nemzetközi trendeknek is megfelelően modern felfogásban készítik boraikat. A Bodrog-parti kisvárosban összefogtak ezek a helyi borászok, hogy igényes környezetben mutassák be a helyieknek és a Zempléni Fesztivál alatt a városba érkező vendégek számára a helyi borokat. Ugyanez fordítva is érvényes: a bor, mint hívószó lehetőséget teremthet arra is, hogy a Zempléni Fesztivál látogatói megismerkedjenek a város borászati hagyományaival és történelmével.

A Borteraszon a Tokaji borok és kellemes jazz zene mellett a telkibányai Aranygombos Fogadó a borokkal harmonizáló ételeket kínál majd a vendégeknek.

A Borterasz 2014. augusztus 8 – 16 között, 17:00 – 24:00 óráig várja a borkedvelőket.

Forrás: Élelmiszer Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.