Cirque du Matild & Wolfgang Puck ünnepi pulykavacsorája

A Matild Palota cirkuszi forgataga nem csak a látványról, hanem az ízekről és az illatokról is szól. A luxusszálloda falai között megbújó Spago by Wolfgang Puck Budapest december 1. és 23. között páratlan, háromfogásos ünnepi menüvel készül, mely a szezonális alapanyagok és ízek mesteri kompozíciója. 

Minden egyes fogás egy látványosság, egy igazi gasztronómiai mutatvány: előételként házilag füstölt pisztrángot kínálnak, főételként konfitált kacsacombot édesburgonya gnocchival, savanyított lilakáposztával és forraltboros jus-vel, zárásként pedig mézeskrémes kerül a tányérokra vanília fagylalttal és törökmézzel.

Az év végi ünnepi menüsort december 24-én, karácsonyeste felváltja a Szántó István Executive Chef és tehetséges kulináris csapata által gondosan összeállított 4 fogásos karácsonyi menüsor, amely a karácsony valódi esszenciáját ragadja meg. Minden egyes falat a hagyomány és az innováció tökéletes fúziója, ahol olyan ikonikus fogásokat kóstolhatnak majd meg a vendégek, mint a hízott kacsamáj duó karamellizált vilmoskörtével, lazacfilé zöldfűszer kéregben, rozé kacsamell endívia citrus-fenyőrügy redukcióval, vagy ropogós almás „rétes”.

Elviteles pulykalakoma                                                                                                

Azok számára, akik inkább az otthon melegében élveznék az ünnepi menüt, idén is van lehetőség 6-8 főre ideális összeállítást rendelni a Spagoból december 15. és 27-e között. A menü fénypontja a lassan sült Norfolk Bronzpulyka, amely a világhírű séf, Wolfgang Puck elit csapata által készített remekmű. A szaftos szárnyast krémes Ratte burgonyapüré, ropogós szalonnával párolt zöldségek, almával és forralt borral párolt vöröskáposzta, valamint a kihagyhatatlan, hagyományos fűszeres töltelék kíséri. Mindezeket áfonyaszósszal és sült pulykamártással tálalják, hogy teljes legyen az ízek harmóniája. A szárnyas mellé csodás erdei gombaleves jár sült gesztenyével, valamint házi készítésű sütőtökös, almás vagy pekándiós pite.

Ünnepi Brunchok a Matild Café & Cabaret-ban

A méltán népszerű  vasárnapi brunchok az ünnepi időszakban még varázslatosabbá válnak. A Matild Palota elhivatott gasztronómiai csapata olyan ínycsiklandó fogásokat állít össze, amelyek a villásreggeli élményét igazán ünnepivé emelik. Az időtlen klasszikusoktól a szezonális különlegességekig az ízek ezen szimfóniája minden ízlést kielégít majd. A szezon varázsa lenyűgöző élőzenei előadásokkal elevenedik meg, amelyek megalapozzák az ünnepi brunchok extravagáns hangulatát. A gyerekek számára pedig a cirkusz ihlette játékos foglalkozások széles választéka ígér végtelen szórakozást december 10-én a Mikulás Brunch alkalmával, december 25-én a Karácsonyi Brunch alatt és Január 1-jén az Újévi, első villásreggelin is.

Cirque du Matild: Szilveszteri Cabaret Show & Gálavacsora 

A nagycirkusz csillogó világával, ragyogó fényekkel, tündöklő dekorációkkal és örömtől szikrázó hangulattal       készül a Matild Palota az év utolsó éjjelére is. A Spago szilveszteri menüje nem csak egy étkezés, hanem egy születőben lévő emlék is, egy olyan élmény, amely még jóval az ünnepi fények kialvása után is megmelengeti majd a vendégek szívét. A 4 fogásos gourmet menü olyan különlegességeket vonultat fel, mint a raw bar válogatás, a hízott kacsamáj terrine, a konfitált kacsa ravioli, a vajjal sült szarvasgerinc, vagy a serpenyőben sült ördöghal, desszertként pedig akár erdei gyümölcsös pavlovát is választhatunk szeder szorbéval és thai bazsalikommal. Aki nem csak az ízlelőbimbóit szeretné kényeztetni ezen az estén, az a Matild Café & Cabaret-ban vehet részt a Cirque du Matild: Szilveszteri Cabaret Show & Gálavacsorán, ahol egy éjszakára újra elénk tárul a revük varázslatosan csillogó világa.Ezen az éjszakán táncosok, akrobaták és élő zene tölti majd meg a kávéház színpadát. Izgalmas este, ahol a kulináris művészeteket a cirkusz varázsával és a kabaréműsorok izgalmas világával ötvözik. Sztárfellépő Nyári Károly virtuóz zongoraművész lesz és énekes lányai, Nyári Alíz és Nyári Edit. Az este fénypontja pedig a Magyar Állami Cirkusz világszínvonalú akrobata művészei által bemutatott páratlan műsor lesz.

Igazi szilveszteri látványosságot ígér a szálloda tetőteraszán lévő The Duchess Rooftop Bár is, fülledt ritmusokkal és hipnotikus kilátással, ahol Budapest szinte összes éjféli tűzijátékát élőben csodálhatják meg a látogatók egy ízletes koktél mellett.

Forrás: Matild Palace / Turizmus Online


Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.
Kibővült a pályázható kocsmák köre

Kibővült a pályázható kocsmák köre 

1000-2000 fő közötti települések lezárt üzleti évvel még nem rendelkező italüzletei is igényelhetik a 3 milliós támogatást.
Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés

Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés 

Egy esemény két helyszínen – a díjazottak között a hazai gasztrovonal elismert képviselője ott volt.
Megvan az idei Év Fagylaltja

Megvan az idei Év Fagylaltja 

2025. május 24-én a hajdúszoboszlói Szent István parkban rendezték az Év fagylaltja verseny döntőjét.
Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon 

A május 24-i, szombat esti hatkezes főzés során Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) valamint Varjú Imre (Flava) séfek együtt főznek.
Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal

Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal 

Gasztropárbaj a Michelin-csillagok árnyékában.
Növelte árbevételét a Zwack

Növelte árbevételét a Zwack 

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024 április 1. és 2025 március 31. közötti 2024/2025-ös üzleti évben bruttó 38,788 milliárd forint árbevételt ért el.
Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.