Cirque du Matild & Wolfgang Puck ünnepi pulykavacsorája

A Matild Palota cirkuszi forgataga nem csak a látványról, hanem az ízekről és az illatokról is szól. A luxusszálloda falai között megbújó Spago by Wolfgang Puck Budapest december 1. és 23. között páratlan, háromfogásos ünnepi menüvel készül, mely a szezonális alapanyagok és ízek mesteri kompozíciója. 

Minden egyes fogás egy látványosság, egy igazi gasztronómiai mutatvány: előételként házilag füstölt pisztrángot kínálnak, főételként konfitált kacsacombot édesburgonya gnocchival, savanyított lilakáposztával és forraltboros jus-vel, zárásként pedig mézeskrémes kerül a tányérokra vanília fagylalttal és törökmézzel.

Az év végi ünnepi menüsort december 24-én, karácsonyeste felváltja a Szántó István Executive Chef és tehetséges kulináris csapata által gondosan összeállított 4 fogásos karácsonyi menüsor, amely a karácsony valódi esszenciáját ragadja meg. Minden egyes falat a hagyomány és az innováció tökéletes fúziója, ahol olyan ikonikus fogásokat kóstolhatnak majd meg a vendégek, mint a hízott kacsamáj duó karamellizált vilmoskörtével, lazacfilé zöldfűszer kéregben, rozé kacsamell endívia citrus-fenyőrügy redukcióval, vagy ropogós almás „rétes”.

Elviteles pulykalakoma                                                                                                

Azok számára, akik inkább az otthon melegében élveznék az ünnepi menüt, idén is van lehetőség 6-8 főre ideális összeállítást rendelni a Spagoból december 15. és 27-e között. A menü fénypontja a lassan sült Norfolk Bronzpulyka, amely a világhírű séf, Wolfgang Puck elit csapata által készített remekmű. A szaftos szárnyast krémes Ratte burgonyapüré, ropogós szalonnával párolt zöldségek, almával és forralt borral párolt vöröskáposzta, valamint a kihagyhatatlan, hagyományos fűszeres töltelék kíséri. Mindezeket áfonyaszósszal és sült pulykamártással tálalják, hogy teljes legyen az ízek harmóniája. A szárnyas mellé csodás erdei gombaleves jár sült gesztenyével, valamint házi készítésű sütőtökös, almás vagy pekándiós pite.

Ünnepi Brunchok a Matild Café & Cabaret-ban

A méltán népszerű  vasárnapi brunchok az ünnepi időszakban még varázslatosabbá válnak. A Matild Palota elhivatott gasztronómiai csapata olyan ínycsiklandó fogásokat állít össze, amelyek a villásreggeli élményét igazán ünnepivé emelik. Az időtlen klasszikusoktól a szezonális különlegességekig az ízek ezen szimfóniája minden ízlést kielégít majd. A szezon varázsa lenyűgöző élőzenei előadásokkal elevenedik meg, amelyek megalapozzák az ünnepi brunchok extravagáns hangulatát. A gyerekek számára pedig a cirkusz ihlette játékos foglalkozások széles választéka ígér végtelen szórakozást december 10-én a Mikulás Brunch alkalmával, december 25-én a Karácsonyi Brunch alatt és Január 1-jén az Újévi, első villásreggelin is.

Cirque du Matild: Szilveszteri Cabaret Show & Gálavacsora 

A nagycirkusz csillogó világával, ragyogó fényekkel, tündöklő dekorációkkal és örömtől szikrázó hangulattal       készül a Matild Palota az év utolsó éjjelére is. A Spago szilveszteri menüje nem csak egy étkezés, hanem egy születőben lévő emlék is, egy olyan élmény, amely még jóval az ünnepi fények kialvása után is megmelengeti majd a vendégek szívét. A 4 fogásos gourmet menü olyan különlegességeket vonultat fel, mint a raw bar válogatás, a hízott kacsamáj terrine, a konfitált kacsa ravioli, a vajjal sült szarvasgerinc, vagy a serpenyőben sült ördöghal, desszertként pedig akár erdei gyümölcsös pavlovát is választhatunk szeder szorbéval és thai bazsalikommal. Aki nem csak az ízlelőbimbóit szeretné kényeztetni ezen az estén, az a Matild Café & Cabaret-ban vehet részt a Cirque du Matild: Szilveszteri Cabaret Show & Gálavacsorán, ahol egy éjszakára újra elénk tárul a revük varázslatosan csillogó világa.Ezen az éjszakán táncosok, akrobaták és élő zene tölti majd meg a kávéház színpadát. Izgalmas este, ahol a kulináris művészeteket a cirkusz varázsával és a kabaréműsorok izgalmas világával ötvözik. Sztárfellépő Nyári Károly virtuóz zongoraművész lesz és énekes lányai, Nyári Alíz és Nyári Edit. Az este fénypontja pedig a Magyar Állami Cirkusz világszínvonalú akrobata művészei által bemutatott páratlan műsor lesz.

Igazi szilveszteri látványosságot ígér a szálloda tetőteraszán lévő The Duchess Rooftop Bár is, fülledt ritmusokkal és hipnotikus kilátással, ahol Budapest szinte összes éjféli tűzijátékát élőben csodálhatják meg a látogatók egy ízletes koktél mellett.

Forrás: Matild Palace / Turizmus Online


Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.