Cirque du Matild & Wolfgang Puck ünnepi pulykavacsorája

A Matild Palota cirkuszi forgataga nem csak a látványról, hanem az ízekről és az illatokról is szól. A luxusszálloda falai között megbújó Spago by Wolfgang Puck Budapest december 1. és 23. között páratlan, háromfogásos ünnepi menüvel készül, mely a szezonális alapanyagok és ízek mesteri kompozíciója. 

Minden egyes fogás egy látványosság, egy igazi gasztronómiai mutatvány: előételként házilag füstölt pisztrángot kínálnak, főételként konfitált kacsacombot édesburgonya gnocchival, savanyított lilakáposztával és forraltboros jus-vel, zárásként pedig mézeskrémes kerül a tányérokra vanília fagylalttal és törökmézzel.

Az év végi ünnepi menüsort december 24-én, karácsonyeste felváltja a Szántó István Executive Chef és tehetséges kulináris csapata által gondosan összeállított 4 fogásos karácsonyi menüsor, amely a karácsony valódi esszenciáját ragadja meg. Minden egyes falat a hagyomány és az innováció tökéletes fúziója, ahol olyan ikonikus fogásokat kóstolhatnak majd meg a vendégek, mint a hízott kacsamáj duó karamellizált vilmoskörtével, lazacfilé zöldfűszer kéregben, rozé kacsamell endívia citrus-fenyőrügy redukcióval, vagy ropogós almás „rétes”.

Elviteles pulykalakoma                                                                                                

Azok számára, akik inkább az otthon melegében élveznék az ünnepi menüt, idén is van lehetőség 6-8 főre ideális összeállítást rendelni a Spagoból december 15. és 27-e között. A menü fénypontja a lassan sült Norfolk Bronzpulyka, amely a világhírű séf, Wolfgang Puck elit csapata által készített remekmű. A szaftos szárnyast krémes Ratte burgonyapüré, ropogós szalonnával párolt zöldségek, almával és forralt borral párolt vöröskáposzta, valamint a kihagyhatatlan, hagyományos fűszeres töltelék kíséri. Mindezeket áfonyaszósszal és sült pulykamártással tálalják, hogy teljes legyen az ízek harmóniája. A szárnyas mellé csodás erdei gombaleves jár sült gesztenyével, valamint házi készítésű sütőtökös, almás vagy pekándiós pite.

Ünnepi Brunchok a Matild Café & Cabaret-ban

A méltán népszerű  vasárnapi brunchok az ünnepi időszakban még varázslatosabbá válnak. A Matild Palota elhivatott gasztronómiai csapata olyan ínycsiklandó fogásokat állít össze, amelyek a villásreggeli élményét igazán ünnepivé emelik. Az időtlen klasszikusoktól a szezonális különlegességekig az ízek ezen szimfóniája minden ízlést kielégít majd. A szezon varázsa lenyűgöző élőzenei előadásokkal elevenedik meg, amelyek megalapozzák az ünnepi brunchok extravagáns hangulatát. A gyerekek számára pedig a cirkusz ihlette játékos foglalkozások széles választéka ígér végtelen szórakozást december 10-én a Mikulás Brunch alkalmával, december 25-én a Karácsonyi Brunch alatt és Január 1-jén az Újévi, első villásreggelin is.

Cirque du Matild: Szilveszteri Cabaret Show & Gálavacsora 

A nagycirkusz csillogó világával, ragyogó fényekkel, tündöklő dekorációkkal és örömtől szikrázó hangulattal       készül a Matild Palota az év utolsó éjjelére is. A Spago szilveszteri menüje nem csak egy étkezés, hanem egy születőben lévő emlék is, egy olyan élmény, amely még jóval az ünnepi fények kialvása után is megmelengeti majd a vendégek szívét. A 4 fogásos gourmet menü olyan különlegességeket vonultat fel, mint a raw bar válogatás, a hízott kacsamáj terrine, a konfitált kacsa ravioli, a vajjal sült szarvasgerinc, vagy a serpenyőben sült ördöghal, desszertként pedig akár erdei gyümölcsös pavlovát is választhatunk szeder szorbéval és thai bazsalikommal. Aki nem csak az ízlelőbimbóit szeretné kényeztetni ezen az estén, az a Matild Café & Cabaret-ban vehet részt a Cirque du Matild: Szilveszteri Cabaret Show & Gálavacsorán, ahol egy éjszakára újra elénk tárul a revük varázslatosan csillogó világa.Ezen az éjszakán táncosok, akrobaták és élő zene tölti majd meg a kávéház színpadát. Izgalmas este, ahol a kulináris művészeteket a cirkusz varázsával és a kabaréműsorok izgalmas világával ötvözik. Sztárfellépő Nyári Károly virtuóz zongoraművész lesz és énekes lányai, Nyári Alíz és Nyári Edit. Az este fénypontja pedig a Magyar Állami Cirkusz világszínvonalú akrobata művészei által bemutatott páratlan műsor lesz.

Igazi szilveszteri látványosságot ígér a szálloda tetőteraszán lévő The Duchess Rooftop Bár is, fülledt ritmusokkal és hipnotikus kilátással, ahol Budapest szinte összes éjféli tűzijátékát élőben csodálhatják meg a látogatók egy ízletes koktél mellett.

Forrás: Matild Palace / Turizmus Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.