Cirque du Matild & Wolfgang Puck ünnepi pulykavacsorája

A Matild Palota cirkuszi forgataga nem csak a látványról, hanem az ízekről és az illatokról is szól. A luxusszálloda falai között megbújó Spago by Wolfgang Puck Budapest december 1. és 23. között páratlan, háromfogásos ünnepi menüvel készül, mely a szezonális alapanyagok és ízek mesteri kompozíciója. 

Minden egyes fogás egy látványosság, egy igazi gasztronómiai mutatvány: előételként házilag füstölt pisztrángot kínálnak, főételként konfitált kacsacombot édesburgonya gnocchival, savanyított lilakáposztával és forraltboros jus-vel, zárásként pedig mézeskrémes kerül a tányérokra vanília fagylalttal és törökmézzel.

Az év végi ünnepi menüsort december 24-én, karácsonyeste felváltja a Szántó István Executive Chef és tehetséges kulináris csapata által gondosan összeállított 4 fogásos karácsonyi menüsor, amely a karácsony valódi esszenciáját ragadja meg. Minden egyes falat a hagyomány és az innováció tökéletes fúziója, ahol olyan ikonikus fogásokat kóstolhatnak majd meg a vendégek, mint a hízott kacsamáj duó karamellizált vilmoskörtével, lazacfilé zöldfűszer kéregben, rozé kacsamell endívia citrus-fenyőrügy redukcióval, vagy ropogós almás „rétes”.

Elviteles pulykalakoma                                                                                                

Azok számára, akik inkább az otthon melegében élveznék az ünnepi menüt, idén is van lehetőség 6-8 főre ideális összeállítást rendelni a Spagoból december 15. és 27-e között. A menü fénypontja a lassan sült Norfolk Bronzpulyka, amely a világhírű séf, Wolfgang Puck elit csapata által készített remekmű. A szaftos szárnyast krémes Ratte burgonyapüré, ropogós szalonnával párolt zöldségek, almával és forralt borral párolt vöröskáposzta, valamint a kihagyhatatlan, hagyományos fűszeres töltelék kíséri. Mindezeket áfonyaszósszal és sült pulykamártással tálalják, hogy teljes legyen az ízek harmóniája. A szárnyas mellé csodás erdei gombaleves jár sült gesztenyével, valamint házi készítésű sütőtökös, almás vagy pekándiós pite.

Ünnepi Brunchok a Matild Café & Cabaret-ban

A méltán népszerű  vasárnapi brunchok az ünnepi időszakban még varázslatosabbá válnak. A Matild Palota elhivatott gasztronómiai csapata olyan ínycsiklandó fogásokat állít össze, amelyek a villásreggeli élményét igazán ünnepivé emelik. Az időtlen klasszikusoktól a szezonális különlegességekig az ízek ezen szimfóniája minden ízlést kielégít majd. A szezon varázsa lenyűgöző élőzenei előadásokkal elevenedik meg, amelyek megalapozzák az ünnepi brunchok extravagáns hangulatát. A gyerekek számára pedig a cirkusz ihlette játékos foglalkozások széles választéka ígér végtelen szórakozást december 10-én a Mikulás Brunch alkalmával, december 25-én a Karácsonyi Brunch alatt és Január 1-jén az Újévi, első villásreggelin is.

Cirque du Matild: Szilveszteri Cabaret Show & Gálavacsora 

A nagycirkusz csillogó világával, ragyogó fényekkel, tündöklő dekorációkkal és örömtől szikrázó hangulattal       készül a Matild Palota az év utolsó éjjelére is. A Spago szilveszteri menüje nem csak egy étkezés, hanem egy születőben lévő emlék is, egy olyan élmény, amely még jóval az ünnepi fények kialvása után is megmelengeti majd a vendégek szívét. A 4 fogásos gourmet menü olyan különlegességeket vonultat fel, mint a raw bar válogatás, a hízott kacsamáj terrine, a konfitált kacsa ravioli, a vajjal sült szarvasgerinc, vagy a serpenyőben sült ördöghal, desszertként pedig akár erdei gyümölcsös pavlovát is választhatunk szeder szorbéval és thai bazsalikommal. Aki nem csak az ízlelőbimbóit szeretné kényeztetni ezen az estén, az a Matild Café & Cabaret-ban vehet részt a Cirque du Matild: Szilveszteri Cabaret Show & Gálavacsorán, ahol egy éjszakára újra elénk tárul a revük varázslatosan csillogó világa.Ezen az éjszakán táncosok, akrobaták és élő zene tölti majd meg a kávéház színpadát. Izgalmas este, ahol a kulináris művészeteket a cirkusz varázsával és a kabaréműsorok izgalmas világával ötvözik. Sztárfellépő Nyári Károly virtuóz zongoraművész lesz és énekes lányai, Nyári Alíz és Nyári Edit. Az este fénypontja pedig a Magyar Állami Cirkusz világszínvonalú akrobata művészei által bemutatott páratlan műsor lesz.

Igazi szilveszteri látványosságot ígér a szálloda tetőteraszán lévő The Duchess Rooftop Bár is, fülledt ritmusokkal és hipnotikus kilátással, ahol Budapest szinte összes éjféli tűzijátékát élőben csodálhatják meg a látogatók egy ízletes koktél mellett.

Forrás: Matild Palace / Turizmus Online


Újra vár a SVÉT villásreggeli

Újra vár a SVÉT villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.
A spanyolok törvényt alkottak az élelmiszer-pazarlás megfékezése érdekében

A spanyolok törvényt alkottak az élelmiszer-pazarlás megfékezése érdekében 

A dél-európai országban évente szemétbe kerülő élelem mennyisége jelenleg úgy 1,2 millió tonna.
Újabb hírek a szlovákiai száj- és körömfájásjárványról

Újabb hírek a szlovákiai száj- és körömfájásjárványról 

A magyar határhoz közeli Dunaszerdahelyi járásban március 21-től rendkívüli állapotot hirdettek ki. Tömegsírok kialakítását fontolgatják.
Tavaszi tekercsből nyári – gasztrokaland az Eötvös Gimnáziumban

Tavaszi tekercsből nyári – gasztrokaland az Eötvös Gimnáziumban 

Tavaszi tekercskészítő versenyre hívták a főváros egyik legelitebb gimnáziumának, az Eötvös József Gimnázium diákjait március 22-én, szombaton.
Bezár Bécs ikonikus magyar étterme

Bezár Bécs ikonikus magyar étterme  

Ősszel végleg bezárja kapuit a bécsi magyar közösség egyik ikonikus találkozóhelye, az „Ilona Stüberl“ étterem.
Új Executive Chef a Kempinskiben

Új Executive Chef a Kempinskiben 

Bárdos Péter az ötcsillagos szálloda új Executive Chéfje, aki Lévay Ádámot váltja ebben a pozícióban.
Szlovákiában száj- és körömfájásjárvány – leölik a teljes érintett állományt

Szlovákiában száj- és körömfájásjárvány – leölik a teljes érintett állományt 

A járványos eseteket a magyar határhoz közeli déli területeken találták.
A kormány betiltaná a műhúst?

A kormány betiltaná a műhúst? 

Elkezdődött a vita.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.