Covid-veszteségek a vendéglátósok köreiből

A hazai vendéglátás, szakácstársadalom ismét szegényebb lett, a koronavírus-járvány tragikus következményeként.

A lajosmizsei Tanyacsárda, ill. az Új Tanyacsárda egyik alapítójának és társtulajdonosának, Terenyi Istvánnak temetésének napján még egy ismert hazai vendéglátóstól vettek végső búcsút, akit szintén a covid vitt el.
Kakuk Andrást, a nemesvámosi Vámos Csárda tulajdonosát (édesapja után Kiskakukként ismerték a szakmában) minden erőfeszítés ellenére szintén nem tudták megmenti orvosai, őt Balatonfüreden helyezték végső nyugalomra.
Őket követte a szomorú sorban Kecsedi Gábor, aki a 2010-ben az év csárdájának is megválasztott, Herend és Veszprém között, a 8-as út mentén található Udvarház csárdát vezette.
A szakácstársadalom tagjai közül is elragadott a világjárvány ismét egy hazai jeles képviselőt. Pavlovszki Gábort gyászolják családtagjai, ismerősei, kollégái, aki március utolsó napjaiban vált a vírus áldozatává, temetéséről később intézkednek. 
+ + +
 
Mindannyian a hazai vendéglátás szakma jeles képviselői voltak, részvétünk a gyászoló hozzátartozóknak, ismerősöknek, barátoknak, kollégáknak.
Legyen az eltávozottak számára könnyű a föld.
 
+ + +
 
Mialatt hétfőn feltettük a négy vendéglátósról szóló búcsúsorokat, közben érkezett egy ötödik gyászhír is a Magyar Vendéglátók Iparszövetségétől: Ma távozott az élők sorából egy nagyhírű Mester, szintén a covid-fertőzés következményeként:
 
"Mély fájdalommal, megrendülten tudatjuk, hogy Balogh István barátunk, kollégánk, a Magyar Éttermi Mesterek Klubjának elnöke rövid betegség után április 12-én, hétfőn délután elhunyt.

Szakmájában elhivatott, nagyszerű embert, kiváló szakembert veszítettünk el.

Nyugodj békében, drága Pista!

Magyar Éttermi Mesterek Klubja"

 

Forrás: Turizmus Online


Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.