Covid-veszteségek a vendéglátósok köreiből

A hazai vendéglátás, szakácstársadalom ismét szegényebb lett, a koronavírus-járvány tragikus következményeként.

A lajosmizsei Tanyacsárda, ill. az Új Tanyacsárda egyik alapítójának és társtulajdonosának, Terenyi Istvánnak temetésének napján még egy ismert hazai vendéglátóstól vettek végső búcsút, akit szintén a covid vitt el.
Kakuk Andrást, a nemesvámosi Vámos Csárda tulajdonosát (édesapja után Kiskakukként ismerték a szakmában) minden erőfeszítés ellenére szintén nem tudták megmenti orvosai, őt Balatonfüreden helyezték végső nyugalomra.
Őket követte a szomorú sorban Kecsedi Gábor, aki a 2010-ben az év csárdájának is megválasztott, Herend és Veszprém között, a 8-as út mentén található Udvarház csárdát vezette.
A szakácstársadalom tagjai közül is elragadott a világjárvány ismét egy hazai jeles képviselőt. Pavlovszki Gábort gyászolják családtagjai, ismerősei, kollégái, aki március utolsó napjaiban vált a vírus áldozatává, temetéséről később intézkednek. 
+ + +
 
Mindannyian a hazai vendéglátás szakma jeles képviselői voltak, részvétünk a gyászoló hozzátartozóknak, ismerősöknek, barátoknak, kollégáknak.
Legyen az eltávozottak számára könnyű a föld.
 
+ + +
 
Mialatt hétfőn feltettük a négy vendéglátósról szóló búcsúsorokat, közben érkezett egy ötödik gyászhír is a Magyar Vendéglátók Iparszövetségétől: Ma távozott az élők sorából egy nagyhírű Mester, szintén a covid-fertőzés következményeként:
 
"Mély fájdalommal, megrendülten tudatjuk, hogy Balogh István barátunk, kollégánk, a Magyar Éttermi Mesterek Klubjának elnöke rövid betegség után április 12-én, hétfőn délután elhunyt.

Szakmájában elhivatott, nagyszerű embert, kiváló szakembert veszítettünk el.

Nyugodj békében, drága Pista!

Magyar Éttermi Mesterek Klubja"

 

Forrás: Turizmus Online


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.