Csődvédelmi eljárás alatt az ismert amerikai étteremlánc

Május 17-én érkezett a hír, hogy a közkedvelt amerikai étteremlánc, a TGI Fridays megszűnik Magyarországon. A hazai franchise-partner nem hosszabbította meg a szerződést a céggel, így az érintett éttermek Ribster American Bar & Grill néven folytatták a működésüket.

Ahogy még májusban mi is megírtuk, csaknem negyedszázad után eltűnt Budapestről a TGI Fridays étterem cégére, de a csapat maradt, és Ribster American Bar & Grill néven folytatják. 

A  gyorsétteremlánc 1965-ben nyitotta első éttermét Mannhattanben, ezt követően világszerte népszerű célponttá vált, így Magyarországon is. Idén májusban azonban a cég kivonult az országból.


Fotó: depositphotos

A problémák nem csak hazánkban jelentkeztek. A cég bejelentette, hogy pénzügyi nehézségekkel küzdenek, és az úgynevezett 11. fejezet szerinti csődvédelem alá vonultak. A hírek szerint a régóta fennálló anyagi gondjaikra a brit Hostmore-ral kötött sikertelen üzlet tovább rontott.

A Reuters úgy tudja, a TGI Fridays texasi csődbírósághoz benyújtott dokumentumában a vállalat 100 és 500 millió dollár közötti eszközöket és tartozásokat sorolt fel.

Rohit Manocha, a TGI Fridays ügyvezető elnökének közleménye szerint a TGI Fridays továbbra is megtartja a tulajdonában lévő 39 éttermet, és finanszírozási támogatást biztosít a működésükhöz.

Az októberi hírek szerint Nagy-Britanniában már 35 éttermet zártak be, viszont a franchise-partnerekkel rendelkező egységek, amelyek 41 országban működnek, nem részei a csődeljárásnak.


Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.