Csődvédelmi eljárás alatt az ismert amerikai étteremlánc

Május 17-én érkezett a hír, hogy a közkedvelt amerikai étteremlánc, a TGI Fridays megszűnik Magyarországon. A hazai franchise-partner nem hosszabbította meg a szerződést a céggel, így az érintett éttermek Ribster American Bar & Grill néven folytatták a működésüket.

Ahogy még májusban mi is megírtuk, csaknem negyedszázad után eltűnt Budapestről a TGI Fridays étterem cégére, de a csapat maradt, és Ribster American Bar & Grill néven folytatják. 

A  gyorsétteremlánc 1965-ben nyitotta első éttermét Mannhattanben, ezt követően világszerte népszerű célponttá vált, így Magyarországon is. Idén májusban azonban a cég kivonult az országból.


Fotó: depositphotos

A problémák nem csak hazánkban jelentkeztek. A cég bejelentette, hogy pénzügyi nehézségekkel küzdenek, és az úgynevezett 11. fejezet szerinti csődvédelem alá vonultak. A hírek szerint a régóta fennálló anyagi gondjaikra a brit Hostmore-ral kötött sikertelen üzlet tovább rontott.

A Reuters úgy tudja, a TGI Fridays texasi csődbírósághoz benyújtott dokumentumában a vállalat 100 és 500 millió dollár közötti eszközöket és tartozásokat sorolt fel.

Rohit Manocha, a TGI Fridays ügyvezető elnökének közleménye szerint a TGI Fridays továbbra is megtartja a tulajdonában lévő 39 éttermet, és finanszírozási támogatást biztosít a működésükhöz.

Az októberi hírek szerint Nagy-Britanniában már 35 éttermet zártak be, viszont a franchise-partnerekkel rendelkező egységek, amelyek 41 országban működnek, nem részei a csődeljárásnak.


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.