Csődvédelmi eljárás alatt az ismert amerikai étteremlánc

Május 17-én érkezett a hír, hogy a közkedvelt amerikai étteremlánc, a TGI Fridays megszűnik Magyarországon. A hazai franchise-partner nem hosszabbította meg a szerződést a céggel, így az érintett éttermek Ribster American Bar & Grill néven folytatták a működésüket.

Ahogy még májusban mi is megírtuk, csaknem negyedszázad után eltűnt Budapestről a TGI Fridays étterem cégére, de a csapat maradt, és Ribster American Bar & Grill néven folytatják. 

A  gyorsétteremlánc 1965-ben nyitotta első éttermét Mannhattanben, ezt követően világszerte népszerű célponttá vált, így Magyarországon is. Idén májusban azonban a cég kivonult az országból.


Fotó: depositphotos

A problémák nem csak hazánkban jelentkeztek. A cég bejelentette, hogy pénzügyi nehézségekkel küzdenek, és az úgynevezett 11. fejezet szerinti csődvédelem alá vonultak. A hírek szerint a régóta fennálló anyagi gondjaikra a brit Hostmore-ral kötött sikertelen üzlet tovább rontott.

A Reuters úgy tudja, a TGI Fridays texasi csődbírósághoz benyújtott dokumentumában a vállalat 100 és 500 millió dollár közötti eszközöket és tartozásokat sorolt fel.

Rohit Manocha, a TGI Fridays ügyvezető elnökének közleménye szerint a TGI Fridays továbbra is megtartja a tulajdonában lévő 39 éttermet, és finanszírozási támogatást biztosít a működésükhöz.

Az októberi hírek szerint Nagy-Britanniában már 35 éttermet zártak be, viszont a franchise-partnerekkel rendelkező egységek, amelyek 41 országban működnek, nem részei a csődeljárásnak.


A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.