Csokigyártó veszi meg az ikonikus csipsz gyártóját

A sós nasik piacán is erősíteni szeretne csokigyártó. A Mars 29 milliárd dolláros áthidaló hitel segítségével finanszírozná az idei év legnagyobb felvásárlását.

Felvásárolja a Kellanova nevű, Magyarországon főként a Pringles csipszről ismert vállalatot a Mars, adta hírül a Világgazdaság.

Mint írják, az adóssággal együtt 36 milliárd dolláros, teljes egészében készpénzes – tehát nem részvénycserén vagy egyéb megoldáson alapuló – tranzakció a legnagyobb felvásárlási ügylet világszerte az idén.

A Mars gyártója a felvásárlással szeretné fokozni a jelenlétét a sós snackek piacán, amely erősítené a cég nemzetközi piacon való jelenlétét is.

"A bejelentés szerint a felvásárlás után a Kellanova a Mars Snacking részlegébe kerül, melyet a csokigyártó megduplázna az évtized végére."

A felvásárlást saját pénzállományából és egy 29 milliárd dolláros áthidaló hitel segítségével finanszírozná a Mars, azonban ha a megállapodás szabályozói aggályok miatt kútba esik, úgy a Mars 1,25 milliárd dolláros bánatpénzt fizet a Pringles gyártójának, írja  Világgazdaság.


Fotó: depositphotos

Drágulnak a Kellanova papírok

A csipszgyártó részvényei idén nagyjából 38 százalékot emelkedtek.

A Kellanova, miután tavaly WK Kellog néven kiszervezte gabonapehely üzletágát, versenytársainál jobb eredményekről számolt be, majd megemelte az idei várható eredményét is.

Mint a cikkben is olvasható, az üzletet azonban a Kellanova részvényeseinek is jóvá kell hagyniuk, igaz, a legnagyobb tulajdonosok, a W. K. Kellog Alapítvány és a Gund család – akik együttesen a részvények 20,7 százalékát birtokolják – már jelezték, hogy támogatják a felvásárlást.


Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon 

A május 24-i, szombat esti hatkezes főzés során Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) valamint Varjú Imre (Flava) séfek együtt főznek.
Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal

Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal 

Gasztropárbaj a Michelin-csillagok árnyékában.
Növelte árbevételét a Zwack

Növelte árbevételét a Zwack 

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024 április 1. és 2025 március 31. közötti 2024/2025-ös üzleti évben bruttó 38,788 milliárd forint árbevételt ért el.
Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.
Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában 

Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.
A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.