Csokigyártó veszi meg az ikonikus csipsz gyártóját

A sós nasik piacán is erősíteni szeretne csokigyártó. A Mars 29 milliárd dolláros áthidaló hitel segítségével finanszírozná az idei év legnagyobb felvásárlását.

Felvásárolja a Kellanova nevű, Magyarországon főként a Pringles csipszről ismert vállalatot a Mars, adta hírül a Világgazdaság.

Mint írják, az adóssággal együtt 36 milliárd dolláros, teljes egészében készpénzes – tehát nem részvénycserén vagy egyéb megoldáson alapuló – tranzakció a legnagyobb felvásárlási ügylet világszerte az idén.

A Mars gyártója a felvásárlással szeretné fokozni a jelenlétét a sós snackek piacán, amely erősítené a cég nemzetközi piacon való jelenlétét is.

"A bejelentés szerint a felvásárlás után a Kellanova a Mars Snacking részlegébe kerül, melyet a csokigyártó megduplázna az évtized végére."

A felvásárlást saját pénzállományából és egy 29 milliárd dolláros áthidaló hitel segítségével finanszírozná a Mars, azonban ha a megállapodás szabályozói aggályok miatt kútba esik, úgy a Mars 1,25 milliárd dolláros bánatpénzt fizet a Pringles gyártójának, írja  Világgazdaság.


Fotó: depositphotos

Drágulnak a Kellanova papírok

A csipszgyártó részvényei idén nagyjából 38 százalékot emelkedtek.

A Kellanova, miután tavaly WK Kellog néven kiszervezte gabonapehely üzletágát, versenytársainál jobb eredményekről számolt be, majd megemelte az idei várható eredményét is.

Mint a cikkben is olvasható, az üzletet azonban a Kellanova részvényeseinek is jóvá kell hagyniuk, igaz, a legnagyobb tulajdonosok, a W. K. Kellog Alapítvány és a Gund család – akik együttesen a részvények 20,7 százalékát birtokolják – már jelezték, hogy támogatják a felvásárlást.


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.