Csokigyártó veszi meg az ikonikus csipsz gyártóját

A sós nasik piacán is erősíteni szeretne csokigyártó. A Mars 29 milliárd dolláros áthidaló hitel segítségével finanszírozná az idei év legnagyobb felvásárlását.

Felvásárolja a Kellanova nevű, Magyarországon főként a Pringles csipszről ismert vállalatot a Mars, adta hírül a Világgazdaság.

Mint írják, az adóssággal együtt 36 milliárd dolláros, teljes egészében készpénzes – tehát nem részvénycserén vagy egyéb megoldáson alapuló – tranzakció a legnagyobb felvásárlási ügylet világszerte az idén.

A Mars gyártója a felvásárlással szeretné fokozni a jelenlétét a sós snackek piacán, amely erősítené a cég nemzetközi piacon való jelenlétét is.

"A bejelentés szerint a felvásárlás után a Kellanova a Mars Snacking részlegébe kerül, melyet a csokigyártó megduplázna az évtized végére."

A felvásárlást saját pénzállományából és egy 29 milliárd dolláros áthidaló hitel segítségével finanszírozná a Mars, azonban ha a megállapodás szabályozói aggályok miatt kútba esik, úgy a Mars 1,25 milliárd dolláros bánatpénzt fizet a Pringles gyártójának, írja  Világgazdaság.


Fotó: depositphotos

Drágulnak a Kellanova papírok

A csipszgyártó részvényei idén nagyjából 38 százalékot emelkedtek.

A Kellanova, miután tavaly WK Kellog néven kiszervezte gabonapehely üzletágát, versenytársainál jobb eredményekről számolt be, majd megemelte az idei várható eredményét is.

Mint a cikkben is olvasható, az üzletet azonban a Kellanova részvényeseinek is jóvá kell hagyniuk, igaz, a legnagyobb tulajdonosok, a W. K. Kellog Alapítvány és a Gund család – akik együttesen a részvények 20,7 százalékát birtokolják – már jelezték, hogy támogatják a felvásárlást.


Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.
Nem lesz idén akácméz?

Nem lesz idén akácméz? 

Rekordgyenge termés – drágulás és hiány várható.
Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.