Csokigyártó veszi meg az ikonikus csipsz gyártóját

A sós nasik piacán is erősíteni szeretne csokigyártó. A Mars 29 milliárd dolláros áthidaló hitel segítségével finanszírozná az idei év legnagyobb felvásárlását.

Felvásárolja a Kellanova nevű, Magyarországon főként a Pringles csipszről ismert vállalatot a Mars, adta hírül a Világgazdaság.

Mint írják, az adóssággal együtt 36 milliárd dolláros, teljes egészében készpénzes – tehát nem részvénycserén vagy egyéb megoldáson alapuló – tranzakció a legnagyobb felvásárlási ügylet világszerte az idén.

A Mars gyártója a felvásárlással szeretné fokozni a jelenlétét a sós snackek piacán, amely erősítené a cég nemzetközi piacon való jelenlétét is.

"A bejelentés szerint a felvásárlás után a Kellanova a Mars Snacking részlegébe kerül, melyet a csokigyártó megduplázna az évtized végére."

A felvásárlást saját pénzállományából és egy 29 milliárd dolláros áthidaló hitel segítségével finanszírozná a Mars, azonban ha a megállapodás szabályozói aggályok miatt kútba esik, úgy a Mars 1,25 milliárd dolláros bánatpénzt fizet a Pringles gyártójának, írja  Világgazdaság.


Fotó: depositphotos

Drágulnak a Kellanova papírok

A csipszgyártó részvényei idén nagyjából 38 százalékot emelkedtek.

A Kellanova, miután tavaly WK Kellog néven kiszervezte gabonapehely üzletágát, versenytársainál jobb eredményekről számolt be, majd megemelte az idei várható eredményét is.

Mint a cikkben is olvasható, az üzletet azonban a Kellanova részvényeseinek is jóvá kell hagyniuk, igaz, a legnagyobb tulajdonosok, a W. K. Kellog Alapítvány és a Gund család – akik együttesen a részvények 20,7 százalékát birtokolják – már jelezték, hogy támogatják a felvásárlást.


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.