Csokoládébanzáj a fedélzeten!

Az Eurochocolate fesztivál és a Costa Cruises által közösen szervezett élményutazásban lesz kakaó.

Közösen szervez nyolc napos, kizárólag a csokoládénak szentelt tengeri hajóutat a világ legnagyobb nemzetközi csokoládéfesztiváljaként számon tartott Eurochocolate és az olasz Costa Cruises nevű társaság.

A Costa Pacificára keresztelt luxus óceánjáró 3780 vendéggel a fedélzetén elméletileg 2020 április 16-án, az itáliai Civitavecchiából vág majd neki a kirándulásnak. A turné Genovát, Barcelonát, Palma de Mallorcát, Máltát és Cataniát is érinteni fogja.

A Costa Cruises szerint becsekkoláskor az utasok egy bizonyos, „ízletes ajándékokkal és csokoládé tematikájú kütyükkel” megrakott üdvözlőkészlettel (welcome kit) fognak gazdagodni.

A Costa Pacificán rengeteg színes program várja majd az utazókat. Ha úgy tartja kedvük, például világhírű kézművescsokoládé-készítők exkluzív mesterkurzusain vagy más vezető csokoládé-szakértők workshopjain is részt vehetnek, valamint a képzőművészetek iránt fogékony édesszájúak a csokoládészobrászat rejtelmeibe is betekintést nyerhetnek. Természetesen a legfinomabb csokoládé fajtákat borral, grappával és szeszes italokkal kombináló kóstolók sem hiányoznak majd a repertoárból, továbbá a népszerű gasztroblogger, Sonia Peronaci főzőshow-ja is szerepel a képzeletbeli étlapon. Az összes megállóhelyen csokoládécentrikus kirándulásokra is sort kerítenek a szervezők, és az élménytúra a barcelonai Csokoládémúzeumot is érinti.

A különböző események mellett természetesen stabilabb elemektől sem lesz mentes a kiruccanás. A hajó roskadozni fog a csokoládétól, vagyis akit hidegen hagy a „körítés”, az a programoktól függetlenül is degeszre eheti magát az édességgel.

Forrás: Store insider


MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.