Csokoládébanzáj a fedélzeten!

Az Eurochocolate fesztivál és a Costa Cruises által közösen szervezett élményutazásban lesz kakaó.

Közösen szervez nyolc napos, kizárólag a csokoládénak szentelt tengeri hajóutat a világ legnagyobb nemzetközi csokoládéfesztiváljaként számon tartott Eurochocolate és az olasz Costa Cruises nevű társaság.

A Costa Pacificára keresztelt luxus óceánjáró 3780 vendéggel a fedélzetén elméletileg 2020 április 16-án, az itáliai Civitavecchiából vág majd neki a kirándulásnak. A turné Genovát, Barcelonát, Palma de Mallorcát, Máltát és Cataniát is érinteni fogja.

A Costa Cruises szerint becsekkoláskor az utasok egy bizonyos, „ízletes ajándékokkal és csokoládé tematikájú kütyükkel” megrakott üdvözlőkészlettel (welcome kit) fognak gazdagodni.

A Costa Pacificán rengeteg színes program várja majd az utazókat. Ha úgy tartja kedvük, például világhírű kézművescsokoládé-készítők exkluzív mesterkurzusain vagy más vezető csokoládé-szakértők workshopjain is részt vehetnek, valamint a képzőművészetek iránt fogékony édesszájúak a csokoládészobrászat rejtelmeibe is betekintést nyerhetnek. Természetesen a legfinomabb csokoládé fajtákat borral, grappával és szeszes italokkal kombináló kóstolók sem hiányoznak majd a repertoárból, továbbá a népszerű gasztroblogger, Sonia Peronaci főzőshow-ja is szerepel a képzeletbeli étlapon. Az összes megállóhelyen csokoládécentrikus kirándulásokra is sort kerítenek a szervezők, és az élménytúra a barcelonai Csokoládémúzeumot is érinti.

A különböző események mellett természetesen stabilabb elemektől sem lesz mentes a kiruccanás. A hajó roskadozni fog a csokoládétól, vagyis akit hidegen hagy a „körítés”, az a programoktól függetlenül is degeszre eheti magát az édességgel.

Forrás: Store insider


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.