Dohányzási tilalom Lengyelországban is

Életbe lépett a lengyel dohányzásellenes törvény, amely az európai jogszabályokhoz igazodik. A vendéglősök aggódnak, egy katowicei bár ellentámadásba lendült - adta hírül az RTL KLub Híradója.

"Vigyázat, dohányzóhely" - figyelmezteti a betérőt a bár ajtaján elhelyezett felirat. Aki itt belép, az automatikusan elfogadja azt, hogy ez a dohányzást kedvelők klubja, amelyre nem vonatkoznak az új szabályok. A törvény szerint hétfő óta Lengyelországban is tilos a dohányzás a nyilvános helyeken, így a vendéglőkben is. Ez utóbbiaknál csak egy kivétel van, ha 100 négyzetméternél nagyobb, és ki tudnak jelölni dohányzórészt. A katowicei bár tulajdonosa szerint azonban Lengyelországban a kis helyek vannak többségben. Ő is azt a véleményt hangoztatja, miszerint sokan csődbe mennek majd a szigor, pontosabban az elmaradó vendégek miatt, akik a téli hidegben nem járkálnak ki, hogy rágyújtsanak. Egyik vendége is megerősítette ezt, mint mondta, el sem tudja képzelni, hogy a kávéja mellé ne szívhasson el egy cigarettát. A bár klubtagsági kártyát is bevezetett a törzsvendégeknek. Azt egyelőre nem tudni, hogy hány vendéglátóhely követi a példát. Mindenesetre más országokban az a tapasztalat, hogy nem mennek csődbe a füstmentessé tett bárok sem, és a vendégek beletörődve az új helyzetbe, odakint gyújtanak rá. (forrás és kép: RTL Klub Híradó)


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.