"Vigyázat, dohányzóhely" - figyelmezteti a betérőt a bár ajtaján elhelyezett felirat. Aki itt belép, az automatikusan elfogadja azt, hogy ez a dohányzást kedvelők klubja, amelyre nem vonatkoznak az új szabályok. A törvény szerint hétfő óta Lengyelországban is tilos a dohányzás a nyilvános helyeken, így a vendéglőkben is. Ez utóbbiaknál csak egy kivétel van, ha 100 négyzetméternél nagyobb, és ki tudnak jelölni dohányzórészt. A katowicei bár tulajdonosa szerint azonban Lengyelországban a kis helyek vannak többségben. Ő is azt a véleményt hangoztatja, miszerint sokan csődbe mennek majd a szigor, pontosabban az elmaradó vendégek miatt, akik a téli hidegben nem járkálnak ki, hogy rágyújtsanak. Egyik vendége is megerősítette ezt, mint mondta, el sem tudja képzelni, hogy a kávéja mellé ne szívhasson el egy cigarettát. A bár klubtagsági kártyát is bevezetett a törzsvendégeknek. Azt egyelőre nem tudni, hogy hány vendéglátóhely követi a példát. Mindenesetre más országokban az a tapasztalat, hogy nem mennek csődbe a füstmentessé tett bárok sem, és a vendégek beletörődve az új helyzetbe, odakint gyújtanak rá. (forrás és kép: RTL Klub Híradó)
Dohányzási tilalom Lengyelországban is
Életbe lépett a lengyel dohányzásellenes törvény, amely az európai jogszabályokhoz igazodik. A vendéglősök aggódnak, egy katowicei bár ellentámadásba lendült - adta hírül az RTL KLub Híradója.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.