Dohányzási tilalom Lengyelországban is

Életbe lépett a lengyel dohányzásellenes törvény, amely az európai jogszabályokhoz igazodik. A vendéglősök aggódnak, egy katowicei bár ellentámadásba lendült - adta hírül az RTL KLub Híradója.

"Vigyázat, dohányzóhely" - figyelmezteti a betérőt a bár ajtaján elhelyezett felirat. Aki itt belép, az automatikusan elfogadja azt, hogy ez a dohányzást kedvelők klubja, amelyre nem vonatkoznak az új szabályok. A törvény szerint hétfő óta Lengyelországban is tilos a dohányzás a nyilvános helyeken, így a vendéglőkben is. Ez utóbbiaknál csak egy kivétel van, ha 100 négyzetméternél nagyobb, és ki tudnak jelölni dohányzórészt. A katowicei bár tulajdonosa szerint azonban Lengyelországban a kis helyek vannak többségben. Ő is azt a véleményt hangoztatja, miszerint sokan csődbe mennek majd a szigor, pontosabban az elmaradó vendégek miatt, akik a téli hidegben nem járkálnak ki, hogy rágyújtsanak. Egyik vendége is megerősítette ezt, mint mondta, el sem tudja képzelni, hogy a kávéja mellé ne szívhasson el egy cigarettát. A bár klubtagsági kártyát is bevezetett a törzsvendégeknek. Azt egyelőre nem tudni, hogy hány vendéglátóhely követi a példát. Mindenesetre más országokban az a tapasztalat, hogy nem mennek csődbe a füstmentessé tett bárok sem, és a vendégek beletörődve az új helyzetbe, odakint gyújtanak rá. (forrás és kép: RTL Klub Híradó)


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.