Dunaharasztiban is élvezhetjük a kultikus Kő fagyi?-t

A közelmúltban Dunaharasztiba érkezett, és már itt is kapható a Kő fagyi?, ami a Káli-medencét meghódította az elmúlt években. A mindszentkállai és a Bartók Béla úti helyszín mellett most már az Édesem fagyizót is egyre többen keresik fel, hogy kipróbálják az extrán gyümölcsös ízeket - tájékoztatta lapunkat az Édesem fagyizó.

“Biszku Ferenccel, a Kő fagyi? tulajdonosával együtt kosaraztunk. Nemcsak az eredeti receptúrát és az előre bekevert fagylaltport osztotta meg velünk, hanem tanácsokkal is ellátott, így a vendégek ugyanazt a minőséget kapják nálunk is, mint Mindszentkállán” - meséli Boldog Zsolt, az Édesem fagyizó társtulajdonosa.

Már most vannak, akik mindennap betérnek hozzájuk munka után, és akár nyolc gombóc fagyit is hazavisznek a családnak. A Kő fagyi? ugyanis természetes alapanyagokból készül, sőt, egy 4 és fél kilós tégely 2 kiló gyümölcsöt tartalmaz.

Mintha gyümölcsbe harapnánk

A fagyi fele tehát színtiszta gyümölcs, így nem csupán egészségesebb, az íze is jóval intenzívebb, mint amit máshol megszokhattunk. Az összhatás sokak szerint épp olyan, mintha beleharapnánk a fügébe, ribizlibe, sárgabarackba, meggybe vagy eperbe, de a nyári melegben az uborkafagyi is a helyiek nagy kedvencévé vált.

De nem csupán a gyümölcsöknél fektetnek nagy hangsúlyt a természetes alapanyagokra: a mákfagyi is fél kiló színtiszta mákból készül. A tejalapú fagyik, így a pisztácia és a mandula alapporai is Olaszországból érkeznek, míg az állandó zsírtartalmú nyers bio tejet egy dunaharaszti tehenészet szolgáltatja. A tejmentesen táplálkozóknak ugyanakkor elérhető rizstejes és mandulatejes változat is.

Ősztől kávézóként várják a környékbelieket

“A célközönségünk elsősorban a 30-50 év közötti családos emberek: rengeteg anyuka és apuka érkezik hozzánk a gyerekekkel közösen fagyizni. Most, hogy jön az iskolakezdés, a kávézónk remek helyszín a reggeli kávéhoz, de a munkába indulók is gyakran betérnek hozzánk, hiszen reggel héttől egészen este hétig nyitva tartunk” - teszi hozzá a társtulajdonos.

A reggelizőket frissen sütött pékáru, így croissant, fahéjas és juhsajtos tekercs, mentes és különleges sütemények várják, de október végéig marad a fagyi is. Habár télen az Édesem klasszikus, beülős kávézóvá alakul, várhatóan még ekkor is elérhető lesz 2-3 tégely az évszaktól függetlenül fagyizni vágyók számára. Napindítónak pedig tökéletes az olasz Vergnano, a világ élvonalába tartozó kávékülönlegesség, amelyet az ismert színész, Dustin Hoffmann neve fémjelez.


Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
Bazalt Napok Badacsonytördemicen

Bazalt Napok Badacsonytördemicen  

A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.
Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.