Egy újabb ikonikus éttermet veszítettünk el

A sokak által nagyon kedvelt, tihanyi farm-to-table bisztró végleg bezár. Érzelmesen és a csapat iránti tisztelettel búcsúzik a vezetőség.

A 2013-ban nyitott és kínálatát a saját biogazdaságára alapozó Malackrumpli így búcsúzik közösségi oldalán:

"Kedves Malackrumpli rajongók, kedves barátaink, vendégeink!

Eljött az a pillanat, amit nagyon nem szerettünk volna.
A Malackrumpli Bisztró végleg bezárja kapuit.

Az elmúlt évek sok kihívást állítottak elénk, de mi mindig hittünk abban, hogy érdemes felállni, újrakezdeni, előre menekülni, mert mindig van új ötlet és lelkesedés, ami átlendít a nehéz időszakokon. Bíztunk benne, hogy a minőségi gasztronómia, a jó csapat, a támogató, igényes vendégkör, a lelkes vezetés megbízható garancia. Örülünk, hogy ebben mindig megerősítettetek minket és jó szívvel tértetek vissza hozzánk. Jó volt veletek együtt építeni és színesíteni a balatoni gasztro palettát.

A Malackrumpli megálmodója, a farm to table koncepció töretlen képviselője, Járosi Tamás hirtelen távozásával az étterem lelkét veszítettük el, amit minden igyekeztünk ellenére, a jelenlegi helyzetben nem tudtunk pótolni.
Szeretnénk köszönet mondani a Malackrumpli csapatának, a nyári hőség és hajtás harcosainak, akik vállalták, hogy ilyen körülmények között is végig vitték a nyarat. Köszönjük együttérző beszállítóinknak és partnereinknek, hogy türelemmel voltak irántunk a nehéz időkben. Köszönjük azoknak az üzletembereknek és szakmabelieknek, akik segíteni próbáltak megtartani vagy valamilyen formában tovább vinni a Malackrumplit. Sajnáljuk, hogy ez nem sikerült.

De mindenekelőtt, köszönet illeti Vendégeinket, a kitartó Malackrumpli rajongókat a mögöttünk levő sikeres 8 év bizalmáért, a sok jó szóért és elégedett pillantásért, az üres tányérokért és felhörpintett italokért, amellyel 2015 óta folyamatosan kitüntettek minket. Az elmúlt években rengeteg szeretetet, bátorítást kaptuk tőletek.
Minden álom egyszer véget ér, de azoknak, akikben van szikra, újra es újra meg kell gyújtani a tüzet, mert mindig lesz, amiért érdemes!"


Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.