Egy újabb ikonikus éttermet veszítettünk el

A sokak által nagyon kedvelt, tihanyi farm-to-table bisztró végleg bezár. Érzelmesen és a csapat iránti tisztelettel búcsúzik a vezetőség.

A 2013-ban nyitott és kínálatát a saját biogazdaságára alapozó Malackrumpli így búcsúzik közösségi oldalán:

"Kedves Malackrumpli rajongók, kedves barátaink, vendégeink!

Eljött az a pillanat, amit nagyon nem szerettünk volna.
A Malackrumpli Bisztró végleg bezárja kapuit.

Az elmúlt évek sok kihívást állítottak elénk, de mi mindig hittünk abban, hogy érdemes felállni, újrakezdeni, előre menekülni, mert mindig van új ötlet és lelkesedés, ami átlendít a nehéz időszakokon. Bíztunk benne, hogy a minőségi gasztronómia, a jó csapat, a támogató, igényes vendégkör, a lelkes vezetés megbízható garancia. Örülünk, hogy ebben mindig megerősítettetek minket és jó szívvel tértetek vissza hozzánk. Jó volt veletek együtt építeni és színesíteni a balatoni gasztro palettát.

A Malackrumpli megálmodója, a farm to table koncepció töretlen képviselője, Járosi Tamás hirtelen távozásával az étterem lelkét veszítettük el, amit minden igyekeztünk ellenére, a jelenlegi helyzetben nem tudtunk pótolni.
Szeretnénk köszönet mondani a Malackrumpli csapatának, a nyári hőség és hajtás harcosainak, akik vállalták, hogy ilyen körülmények között is végig vitték a nyarat. Köszönjük együttérző beszállítóinknak és partnereinknek, hogy türelemmel voltak irántunk a nehéz időkben. Köszönjük azoknak az üzletembereknek és szakmabelieknek, akik segíteni próbáltak megtartani vagy valamilyen formában tovább vinni a Malackrumplit. Sajnáljuk, hogy ez nem sikerült.

De mindenekelőtt, köszönet illeti Vendégeinket, a kitartó Malackrumpli rajongókat a mögöttünk levő sikeres 8 év bizalmáért, a sok jó szóért és elégedett pillantásért, az üres tányérokért és felhörpintett italokért, amellyel 2015 óta folyamatosan kitüntettek minket. Az elmúlt években rengeteg szeretetet, bátorítást kaptuk tőletek.
Minden álom egyszer véget ér, de azoknak, akikben van szikra, újra es újra meg kell gyújtani a tüzet, mert mindig lesz, amiért érdemes!"


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.