Eladták Andy Vajna egykori magyarországi üzleteinek ékkövét

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest oldalában működő Nobu Budapestről van szó, amelyet a 2019-ben meghalt Andy Vajna özvegye, Palácsik-Ráthonyi Tímea most más tulajdonosnak adott át. Az adás-vétel részleteiről Klasszis Csoport-beli laptársunk, az Mfor.hu közölt írást.

Mint írják, Palácsik-Ráthonyi Tímea, avagy Magyarországon ismert nevén Vajna Tímea Instagram-leírásából is kiderült, hogy

az egykori üzletasszony hazai céges karrierje véget ért, hiszen már csak a Nobu Budapest volt tulajdonosaként mutatja be magát. 

A cégbeszámolók közzétételekor számolt be arról laptársunk, hogy a Nobu Budapest, a nemzetközi szinten is jónevű luxusétterem-franchise hazai egysége, amely a Kempinski hotel oldalában működik az Erzsébet téren.

Forrás: TripAdvisor
Forrás: TripAdvisor

Ennek tulajdonosa a Buno Kft., amelynek 51 százalékos többségi tulajdonosa volt az AV Investments Kft., ez Andy Vajna egykori cégörökségének utolsó darabja volt – Palácsik-Ráthonyi Tímea ebben a cégben volt érdekelt Andy Vajna egykori üzlettársával, Samuel Russell Falconellóval együtt a Cinergi Entertainment LLC-n keresztül.

Forrás: MasterGood
Forrás: MasterGood

Majd idén augusztusban a céginformációs adatbázis szerint új tulajdonos érkezett:

a Bárány Invest Kft. Bárány László családjának érdekeltségi körében van.

2024-es listán a 23. leggazdagabb magyar vagyonát többek közt a Master Good baromifeldolgozó vállalattal szerezte, ezt az évben 89,7 milliárd forintra becsülték.

Fiai, László és Péter szintén aktívan részt vesznek az üzletmenetben, így a Nobu üzemeltetőjét átvevő cégben is vezető tisztségviselőként jelennek meg az idősebb Bárány László mellett.

A magyar tulajdonban lévő Master Good cégcsoport stratégiai részesedést szerzett a világszerte több mint 50 étteremmel, és közel 20 hotellel rendelkező NOBU láncban, áll laptársunk, az Mfor.hu hírében.

A Bárány-család: középen Bárány László, két oldalán fiai, László és Péter
A Bárány-család: középen Bárány László, két oldalán fiai, László és Péter

Mint a Master Good Kft.-nek az adás-vétellel kapcsolatos, hozzánk eljuttatott közleményükből kiderül, cégcsoportjuk, a régió egyik legnagyobb élelmiszeripari szereplőjeként, kiemelkedő minőségű baromfitermékeivel már hosszú évek óta meghatározó szereplő a nemzetközi piacon. A NOBU Budapestbe való befektetés egyedülálló lehetőséget biztosít számukra.

A Master Good cégcsoport portfóliójában idegen lehet egy étterem jelenléte, de a NOBU Budapestben való többségi tulajdon megszerzése ennél mindenképpen többet jelent számunkra

– mondta az akvizíció kapcsán Bárány László, a Master Good ügyvezető-tulajdonosa, majd hozzátette: 

Mindig érdekelt minket a gasztronómia, különösen annak a magas minőséget prezentáló területe. Önmagában ez azonban nem lett volna elég ahhoz, hogy erre a piacra lépjünk. Üzletemberek vagyunk, azt tudtuk, hogy ha valaha ilyen befektetésre kerül sor, akkor nemzetközi lánchoz, nagymúltú, világszínvonalon teljesítő brandhez csatlakozunk. A NOBU idén ünnepli 30 éves születésnapját, 55 étterme van a világban, és 2013 óta a szállodaiparban is megjelent saját hotelekkel, melyekből már szintén közel 20 található a világ 5 kontinensén. A budapesti étterem jövőre lesz 15 éves, a világ 5 legjobb NOBU éttermeként tartják számon. Öröm számunkra, hogy a budapesti csapatban sokan, köztük a séf, Schreiner Gábor, a nyitás óta fáradhatatlanul dolgoznak. Ez számunkra is garantálja azt, hogy a brandet jól ismerő, összeszokott team működteti a budapesti éttermet.

A Master Good cégcsoport 100 százalékban családi tulajdonban van. A Bárány család 116 éve, négy generációra visszamenőleg foglalkozik baromfitenyésztéssel, ezáltal Magyarország legrégibb baromfitenyésztő dinasztiája. A tradíciót elindító első generáció a Széchenyi grófok uradalmi baromfitenyésztője volt. Az általuk képviselt szakmai elkötelezettség generációról generációra szállt, írták.


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.