Eladták Andy Vajna egykori magyarországi üzleteinek ékkövét

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest oldalában működő Nobu Budapestről van szó, amelyet a 2019-ben meghalt Andy Vajna özvegye, Palácsik-Ráthonyi Tímea most más tulajdonosnak adott át. Az adás-vétel részleteiről Klasszis Csoport-beli laptársunk, az Mfor.hu közölt írást.

Mint írják, Palácsik-Ráthonyi Tímea, avagy Magyarországon ismert nevén Vajna Tímea Instagram-leírásából is kiderült, hogy

az egykori üzletasszony hazai céges karrierje véget ért, hiszen már csak a Nobu Budapest volt tulajdonosaként mutatja be magát. 

A cégbeszámolók közzétételekor számolt be arról laptársunk, hogy a Nobu Budapest, a nemzetközi szinten is jónevű luxusétterem-franchise hazai egysége, amely a Kempinski hotel oldalában működik az Erzsébet téren.

Forrás: TripAdvisor
Forrás: TripAdvisor

Ennek tulajdonosa a Buno Kft., amelynek 51 százalékos többségi tulajdonosa volt az AV Investments Kft., ez Andy Vajna egykori cégörökségének utolsó darabja volt – Palácsik-Ráthonyi Tímea ebben a cégben volt érdekelt Andy Vajna egykori üzlettársával, Samuel Russell Falconellóval együtt a Cinergi Entertainment LLC-n keresztül.

Forrás: MasterGood
Forrás: MasterGood

Majd idén augusztusban a céginformációs adatbázis szerint új tulajdonos érkezett:

a Bárány Invest Kft. Bárány László családjának érdekeltségi körében van.

2024-es listán a 23. leggazdagabb magyar vagyonát többek közt a Master Good baromifeldolgozó vállalattal szerezte, ezt az évben 89,7 milliárd forintra becsülték.

Fiai, László és Péter szintén aktívan részt vesznek az üzletmenetben, így a Nobu üzemeltetőjét átvevő cégben is vezető tisztségviselőként jelennek meg az idősebb Bárány László mellett.

A magyar tulajdonban lévő Master Good cégcsoport stratégiai részesedést szerzett a világszerte több mint 50 étteremmel, és közel 20 hotellel rendelkező NOBU láncban, áll laptársunk, az Mfor.hu hírében.

A Bárány-család: középen Bárány László, két oldalán fiai, László és Péter
A Bárány-család: középen Bárány László, két oldalán fiai, László és Péter

Mint a Master Good Kft.-nek az adás-vétellel kapcsolatos, hozzánk eljuttatott közleményükből kiderül, cégcsoportjuk, a régió egyik legnagyobb élelmiszeripari szereplőjeként, kiemelkedő minőségű baromfitermékeivel már hosszú évek óta meghatározó szereplő a nemzetközi piacon. A NOBU Budapestbe való befektetés egyedülálló lehetőséget biztosít számukra.

A Master Good cégcsoport portfóliójában idegen lehet egy étterem jelenléte, de a NOBU Budapestben való többségi tulajdon megszerzése ennél mindenképpen többet jelent számunkra

– mondta az akvizíció kapcsán Bárány László, a Master Good ügyvezető-tulajdonosa, majd hozzátette: 

Mindig érdekelt minket a gasztronómia, különösen annak a magas minőséget prezentáló területe. Önmagában ez azonban nem lett volna elég ahhoz, hogy erre a piacra lépjünk. Üzletemberek vagyunk, azt tudtuk, hogy ha valaha ilyen befektetésre kerül sor, akkor nemzetközi lánchoz, nagymúltú, világszínvonalon teljesítő brandhez csatlakozunk. A NOBU idén ünnepli 30 éves születésnapját, 55 étterme van a világban, és 2013 óta a szállodaiparban is megjelent saját hotelekkel, melyekből már szintén közel 20 található a világ 5 kontinensén. A budapesti étterem jövőre lesz 15 éves, a világ 5 legjobb NOBU éttermeként tartják számon. Öröm számunkra, hogy a budapesti csapatban sokan, köztük a séf, Schreiner Gábor, a nyitás óta fáradhatatlanul dolgoznak. Ez számunkra is garantálja azt, hogy a brandet jól ismerő, összeszokott team működteti a budapesti éttermet.

A Master Good cégcsoport 100 százalékban családi tulajdonban van. A Bárány család 116 éve, négy generációra visszamenőleg foglalkozik baromfitenyésztéssel, ezáltal Magyarország legrégibb baromfitenyésztő dinasztiája. A tradíciót elindító első generáció a Széchenyi grófok uradalmi baromfitenyésztője volt. Az általuk képviselt szakmai elkötelezettség generációról generációra szállt, írták.


Mindenkiben ott lakik a költő:  középiskolásokat vár a legendás kávéház

Mindenkiben ott lakik a költő: középiskolásokat vár a legendás kávéház 

A budapesti Centrál Kávéház a XIX. században a magyar irodalmi élet központja volt. Most ezt a régi kort és az irodalom akkori nagy alakjait idézi meg legújabb programjával.
Járatlan utakon - elindult az új boros kampány

Járatlan utakon - elindult az új boros kampány 

Az idei kampány keretében a három kiemelt borvidékről készült videóban mutatják be az egyes vidékek ikonikus fajtáit.
Badacsonyi borokat díjaztak a Winelovers Wine Awards-on

Badacsonyi borokat díjaztak a Winelovers Wine Awards-on 

Kilenc borvidéki bor hamarosan a 100 Legjobb bor kiadványban is megjelenik.
Már az Oktoberfest sem a régi - egyre jobban fogy az alkoholmentes sör!

Már az Oktoberfest sem a régi - egyre jobban fogy az alkoholmentes sör! 

A Nemzeti Sörfőzdék Szövetségének statisztikái is azt mutatják, hogy 2015 óta folyamatosan csökken a sörértékesítés.
Változó alkoholfogyasztás a világ legnépesebb generációjánál

Változó alkoholfogyasztás a világ legnépesebb generációjánál 

A Z generáció a fejlődés és a jövő egyik kulcsa, és most kiderült, hogy lényegesen kevesebb alkoholt fogyaszt, mint az idősebb korosztályok.
Kiderült, kik kapják idén a Gundel-díjat

Kiderült, kik kapják idén a Gundel-díjat 

2024. szeptember 20-án hivatalosan bejelentésre került, kik az idei év díjazottjai.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Kiderült: már nem olasz a legjobb pizza

Kiderült: már nem olasz a legjobb pizza 

Az 50 Top Pizza Awards listája a  világ legjobb pizzáit rangsorolja. A győztes ezúttal azonban nem egy olasz étterem lett!
A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg

A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg 

A mostani hétvégére tervezett rendezvény az árvíz miatt kialakult helyzetre való tekintettel nem az eredeti időpontban, hanem 2 héttel később, október 5-6. között lesz megtartva.
Jön a Kávé Napja az Akváriumban

Jön a Kávé Napja az Akváriumban 

Korlátlan kávékóstolás, versenyek és csúcskávék otthonra is a kávé világnapján, szeptember 29-én, Budapesten.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.