Eladták Andy Vajna egykori magyarországi üzleteinek ékkövét

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest oldalában működő Nobu Budapestről van szó, amelyet a 2019-ben meghalt Andy Vajna özvegye, Palácsik-Ráthonyi Tímea most más tulajdonosnak adott át. Az adás-vétel részleteiről Klasszis Csoport-beli laptársunk, az Mfor.hu közölt írást.

Mint írják, Palácsik-Ráthonyi Tímea, avagy Magyarországon ismert nevén Vajna Tímea Instagram-leírásából is kiderült, hogy

az egykori üzletasszony hazai céges karrierje véget ért, hiszen már csak a Nobu Budapest volt tulajdonosaként mutatja be magát. 

A cégbeszámolók közzétételekor számolt be arról laptársunk, hogy a Nobu Budapest, a nemzetközi szinten is jónevű luxusétterem-franchise hazai egysége, amely a Kempinski hotel oldalában működik az Erzsébet téren.

Forrás: TripAdvisor
Forrás: TripAdvisor

Ennek tulajdonosa a Buno Kft., amelynek 51 százalékos többségi tulajdonosa volt az AV Investments Kft., ez Andy Vajna egykori cégörökségének utolsó darabja volt – Palácsik-Ráthonyi Tímea ebben a cégben volt érdekelt Andy Vajna egykori üzlettársával, Samuel Russell Falconellóval együtt a Cinergi Entertainment LLC-n keresztül.

Forrás: MasterGood
Forrás: MasterGood

Majd idén augusztusban a céginformációs adatbázis szerint új tulajdonos érkezett:

a Bárány Invest Kft. Bárány László családjának érdekeltségi körében van.

2024-es listán a 23. leggazdagabb magyar vagyonát többek közt a Master Good baromifeldolgozó vállalattal szerezte, ezt az évben 89,7 milliárd forintra becsülték.

Fiai, László és Péter szintén aktívan részt vesznek az üzletmenetben, így a Nobu üzemeltetőjét átvevő cégben is vezető tisztségviselőként jelennek meg az idősebb Bárány László mellett.

A magyar tulajdonban lévő Master Good cégcsoport stratégiai részesedést szerzett a világszerte több mint 50 étteremmel, és közel 20 hotellel rendelkező NOBU láncban, áll laptársunk, az Mfor.hu hírében.

A Bárány-család: középen Bárány László, két oldalán fiai, László és Péter
A Bárány-család: középen Bárány László, két oldalán fiai, László és Péter

Mint a Master Good Kft.-nek az adás-vétellel kapcsolatos, hozzánk eljuttatott közleményükből kiderül, cégcsoportjuk, a régió egyik legnagyobb élelmiszeripari szereplőjeként, kiemelkedő minőségű baromfitermékeivel már hosszú évek óta meghatározó szereplő a nemzetközi piacon. A NOBU Budapestbe való befektetés egyedülálló lehetőséget biztosít számukra.

A Master Good cégcsoport portfóliójában idegen lehet egy étterem jelenléte, de a NOBU Budapestben való többségi tulajdon megszerzése ennél mindenképpen többet jelent számunkra

– mondta az akvizíció kapcsán Bárány László, a Master Good ügyvezető-tulajdonosa, majd hozzátette: 

Mindig érdekelt minket a gasztronómia, különösen annak a magas minőséget prezentáló területe. Önmagában ez azonban nem lett volna elég ahhoz, hogy erre a piacra lépjünk. Üzletemberek vagyunk, azt tudtuk, hogy ha valaha ilyen befektetésre kerül sor, akkor nemzetközi lánchoz, nagymúltú, világszínvonalon teljesítő brandhez csatlakozunk. A NOBU idén ünnepli 30 éves születésnapját, 55 étterme van a világban, és 2013 óta a szállodaiparban is megjelent saját hotelekkel, melyekből már szintén közel 20 található a világ 5 kontinensén. A budapesti étterem jövőre lesz 15 éves, a világ 5 legjobb NOBU éttermeként tartják számon. Öröm számunkra, hogy a budapesti csapatban sokan, köztük a séf, Schreiner Gábor, a nyitás óta fáradhatatlanul dolgoznak. Ez számunkra is garantálja azt, hogy a brandet jól ismerő, összeszokott team működteti a budapesti éttermet.

A Master Good cégcsoport 100 százalékban családi tulajdonban van. A Bárány család 116 éve, négy generációra visszamenőleg foglalkozik baromfitenyésztéssel, ezáltal Magyarország legrégibb baromfitenyésztő dinasztiája. A tradíciót elindító első generáció a Széchenyi grófok uradalmi baromfitenyésztője volt. Az általuk képviselt szakmai elkötelezettség generációról generációra szállt, írták.


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.