Életmentő budaörsi éttermi dolgozók

Három héttel ezelőtt újra kellett éleszteni egy vendéget Budaörsön, a Puntó étteremben. Egy pincér és a séf rohant oda segíteni, akik azonnal megkezdték a hölgy mellkaskompresszióját és az újraélesztést.

Alig 10 százalék esélye volt a hölgynek arra, hogy túlélje a hirtelen szívleállást, tudósított elsőként a különös éttermi szituációról a BudaPestkörnyéke.hu portál.

Mint írták, az étterem alkalmazottai mindent megtettek, hogy a vendég ne haljon meg. A hölgy túlélte, kórházba vitték, pár nap múlva a Facebookon írt rá a pincérre, hogy megköszönje, amit érte tettek az étterem dolgozói. Most Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás, egy emléklappal és egy különleges órával köszönte meg Kazinczi Zsoltnak és Paul Gábornak az önzetlen segítségnyújtást.

Levegőért kapkodott 

Október 12-én, a budaörsi Puntó étterembe egymás után érkeztek a vendégek ebédelni. Az egyik asztalnál négy hölgy ült, akik a Balatonról hazafelé, betértek a budaörsi étterembe ebédelni. Miután elfogyasztották az ételt, az egyik hölgy felállt az asztaltól, és azonnal össze is csuklott. A padlóra került és levegőért kapkodott. Hirtelen szívleállás történt, amelynek a túlélési esélye szinte minimális, ha nem érkezik azonnal a segítség.

Köszönet a megmentett hölgytől is

"Szia Zsolt, nagyon szépen köszönöm, hogy megmentetted az életemet!", írta ki a hölgy a Facebook-ra, november első péntekén pedig a város polgármestere adott át a két életmentő éttermesnek kitüntetést.

 

Forrás: BudaPestkörnyéke.hu


A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.