Életmentő budaörsi éttermi dolgozók

Három héttel ezelőtt újra kellett éleszteni egy vendéget Budaörsön, a Puntó étteremben. Egy pincér és a séf rohant oda segíteni, akik azonnal megkezdték a hölgy mellkaskompresszióját és az újraélesztést.

Alig 10 százalék esélye volt a hölgynek arra, hogy túlélje a hirtelen szívleállást, tudósított elsőként a különös éttermi szituációról a BudaPestkörnyéke.hu portál.

Mint írták, az étterem alkalmazottai mindent megtettek, hogy a vendég ne haljon meg. A hölgy túlélte, kórházba vitték, pár nap múlva a Facebookon írt rá a pincérre, hogy megköszönje, amit érte tettek az étterem dolgozói. Most Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás, egy emléklappal és egy különleges órával köszönte meg Kazinczi Zsoltnak és Paul Gábornak az önzetlen segítségnyújtást.

Levegőért kapkodott 

Október 12-én, a budaörsi Puntó étterembe egymás után érkeztek a vendégek ebédelni. Az egyik asztalnál négy hölgy ült, akik a Balatonról hazafelé, betértek a budaörsi étterembe ebédelni. Miután elfogyasztották az ételt, az egyik hölgy felállt az asztaltól, és azonnal össze is csuklott. A padlóra került és levegőért kapkodott. Hirtelen szívleállás történt, amelynek a túlélési esélye szinte minimális, ha nem érkezik azonnal a segítség.

Köszönet a megmentett hölgytől is

"Szia Zsolt, nagyon szépen köszönöm, hogy megmentetted az életemet!", írta ki a hölgy a Facebook-ra, november első péntekén pedig a város polgármestere adott át a két életmentő éttermesnek kitüntetést.

 

Forrás: BudaPestkörnyéke.hu


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.