Életmentő budaörsi éttermi dolgozók

Három héttel ezelőtt újra kellett éleszteni egy vendéget Budaörsön, a Puntó étteremben. Egy pincér és a séf rohant oda segíteni, akik azonnal megkezdték a hölgy mellkaskompresszióját és az újraélesztést.

Alig 10 százalék esélye volt a hölgynek arra, hogy túlélje a hirtelen szívleállást, tudósított elsőként a különös éttermi szituációról a BudaPestkörnyéke.hu portál.

Mint írták, az étterem alkalmazottai mindent megtettek, hogy a vendég ne haljon meg. A hölgy túlélte, kórházba vitték, pár nap múlva a Facebookon írt rá a pincérre, hogy megköszönje, amit érte tettek az étterem dolgozói. Most Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás, egy emléklappal és egy különleges órával köszönte meg Kazinczi Zsoltnak és Paul Gábornak az önzetlen segítségnyújtást.

Levegőért kapkodott 

Október 12-én, a budaörsi Puntó étterembe egymás után érkeztek a vendégek ebédelni. Az egyik asztalnál négy hölgy ült, akik a Balatonról hazafelé, betértek a budaörsi étterembe ebédelni. Miután elfogyasztották az ételt, az egyik hölgy felállt az asztaltól, és azonnal össze is csuklott. A padlóra került és levegőért kapkodott. Hirtelen szívleállás történt, amelynek a túlélési esélye szinte minimális, ha nem érkezik azonnal a segítség.

Köszönet a megmentett hölgytől is

"Szia Zsolt, nagyon szépen köszönöm, hogy megmentetted az életemet!", írta ki a hölgy a Facebook-ra, november első péntekén pedig a város polgármestere adott át a két életmentő éttermesnek kitüntetést.

 

Forrás: BudaPestkörnyéke.hu


Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.