Életmentő budaörsi éttermi dolgozók

Három héttel ezelőtt újra kellett éleszteni egy vendéget Budaörsön, a Puntó étteremben. Egy pincér és a séf rohant oda segíteni, akik azonnal megkezdték a hölgy mellkaskompresszióját és az újraélesztést.

Alig 10 százalék esélye volt a hölgynek arra, hogy túlélje a hirtelen szívleállást, tudósított elsőként a különös éttermi szituációról a BudaPestkörnyéke.hu portál.

Mint írták, az étterem alkalmazottai mindent megtettek, hogy a vendég ne haljon meg. A hölgy túlélte, kórházba vitték, pár nap múlva a Facebookon írt rá a pincérre, hogy megköszönje, amit érte tettek az étterem dolgozói. Most Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás, egy emléklappal és egy különleges órával köszönte meg Kazinczi Zsoltnak és Paul Gábornak az önzetlen segítségnyújtást.

Levegőért kapkodott 

Október 12-én, a budaörsi Puntó étterembe egymás után érkeztek a vendégek ebédelni. Az egyik asztalnál négy hölgy ült, akik a Balatonról hazafelé, betértek a budaörsi étterembe ebédelni. Miután elfogyasztották az ételt, az egyik hölgy felállt az asztaltól, és azonnal össze is csuklott. A padlóra került és levegőért kapkodott. Hirtelen szívleállás történt, amelynek a túlélési esélye szinte minimális, ha nem érkezik azonnal a segítség.

Köszönet a megmentett hölgytől is

"Szia Zsolt, nagyon szépen köszönöm, hogy megmentetted az életemet!", írta ki a hölgy a Facebook-ra, november első péntekén pedig a város polgármestere adott át a két életmentő éttermesnek kitüntetést.

 

Forrás: BudaPestkörnyéke.hu


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.